Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2024 byl ředitel Serano Genomics Ernest Serano unesen a propuštěn. Tuto událost zapříčinil hacker známý jako Vysmátý muž (The Laughing Man), jenž je nejnebezpečnějším hackerem v očích veřejnosti. O šest let později se Sekce 9 během vyšetřování tohoto hackera ocitá uprostřed spiknutí zkorumpovaných členů vlády. Vysmátý muž se se schopností nahackovat kybermozky a ovládat tak lidi vrátil a jeho motivy jsou převážně nejasné. Celá Sekce 9 tedy závodí s časem. Snaží se rozřešit původ Vysmátého muže a rozplést spiknutí velkých korporací, které hrají velkou roli v jeho plánech. Tento příběh je spojení všech důležitých událostí v případu okolo Vysmétého muže, které se odehrály v prvním seriálu GHOST IN THE SHELL: STAND ALONE COMPLEX. (Jigvell)

(více)

Recenze (15)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Moc navíc než že se jedná o další z řady parádních kyberpunkových nářezů ze série Ghost in the Shell se říci nedá, no ale pokusím se... Tak tedy tehle díl spatřuji jako méně filosofický v porovnání s ostatními. Možná to je ale tím, že mi probírané téma sedlo méně, než v ostatních filmech (přeci jenom otázka duše stroje, která je zde samozřejmě také nakousnuta, je trochu víc obecná). No a co se tady vlastně řeší? Jak název napoví tak je to smějící se muž zejména jako individuum, takže výše zmíněné filosofické úvahy se ubírají právě jeho směrem - no ale ve výsledku je přesah myšlenky daleko rozsáhlejší než by se při analýze jedince mohlo zdát, což se samozřejmě odkrývá v rámci perfektního vyvrcholení. Z mého pohledu je trochu na škodu, že se zde moc neobjevuje Togusa, který je v záplavě kyber-všechno příjemným osvěžením. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

"A myslel jsem si, že udělám to, že budu předstírat, že jsem hluchoněmej... Nebo snad… bych neměl?“ Díky tomuhle filmu jsem si přečetla Salingera, ale těžko říct, co to má společného s hodnocením filmu... X-D Pokud jste viděli 1. sérii Ghost in the Shell a nějak moc jste nepochopili, tohle třeba dokáža pomoci a dosrovnat myšlenky. Přestože je to hodně dlouhý film, není těžké ho shlédnout až do konce bez chuti to posunout dál nebo ještě hůře - to vypnout. Pomalu dokonalá kybernetická detektivka s filozofickými prvky. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud vám, stejně jako mně, sem tam unikaly komplikované souvislosti případu Vysmátého muže rozdrobené po celé řadě seriálu, vyextrahování do samostatného filmu jej zpřehlednilo. Což ovšem nic nezměnilo na tom, že mě nijak ze židle nezvedal. Přestože sestřih téměř netrpěl hrubými "švy" v kontinuitě, zase vzal na hůl prokreslení členů Sekce 9; když pak v závěru najel do těžších filosofických kolejí (dělajícími čest své značce), jsa již znaven subjektivně velmi pomalým tempem, nevýpravnou televizní animací a dlouhou stopáží, bylo náročné držet pozornost. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako GitS - Individual Eleven jde o sestřih celé řady seriálu do jednoho kompaktního filmu, s vynecháním fillerů méně důležitých částí, s důrazem na hlavní příběhovou linku. Jinak řečeno je to pekelně hustý cyberpunkový nářez od začátku až do konce. Hlavní příběhová linka tu funguje skvěle a velice dobře graduje, a vzhledem k tomu že už samotný seriál i po mnoha letech sledování anime považuji za takřka to nejlepší co v něm kdy vzniklo, je toto povedené neméně. I když stejně jako u onoho Individual Eleven musím doporučit podívat se spíš na celý seriál - filleroidních částí je v něm beztak minimum (a když už, tak je to prostě zábava) a prohloubit si charaktery postav a menší dějové odbočky tu vůbec není na škodu. Navíc vzhledem k zhuštění do kratšího filmu hrozí informační zahlcení diváka - cyberpunkově konspirativní příběh dává perfektní smysl, ale je potřeba udržet maximální pozornost, což při dvou a půl hodinové délce není úplně snadné. 9/10 ()

ASSteroid 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film. Ačkoliv je poměrně dlouhý, já ho shlédl na jeden nádech a můžu říct, že pokud bych tak neudělal je docela možné, že bych ztratil tu zapeklitou nit, která prochází celým filmem a je jednoduché ji ztratit. Spousta filosofických otázek ohledně využívání moderní technologie, moci velkých korporací a podstaty života. Za mě 5 hvězd, protože se jedná o jeden z nejlepších anime filmů navazujících na seriál ,jaký jsem kdy viděl. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama