Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex - The Laughing Man
Animovaný / Akční / Drama / Romantický
Japonsko, 2005, 160 min
Kenji KamiyamaHrají:
Akio Ōtsuka, Atsuko Tanaka, Kōichi Yamadera, Ken NaritaObsah
V roce 2024 byl ředitel Serano Genomics Ernest Serano unesen a propuštěn. Tuto událost zapříčinil hacker známý jako Vysmátý muž (The Laughing Man), jenž je nejnebezpečnějším hackerem v očích veřejnosti. O šest let později se Sekce 9 během vyšetřování tohoto hackera ocitá uprostřed spiknutí zkorumpovaných členů vlády. Vysmátý muž se se schopností nahackovat kybermozky a ovládat tak lidi vrátil a jeho motivy jsou převážně nejasné. Celá Sekce 9 tedy závodí s časem. Snaží se rozřešit původ Vysmátého muže a rozplést spiknutí velkých korporací, které hrají velkou roli v jeho plánech. Tento příběh je spojení všech důležitých událostí v případu okolo Vysmétého muže, které se odehrály v prvním seriálu GHOST IN THE SHELL: STAND ALONE COMPLEX. (Jigvell)
Zíza
"A myslel jsem si, že udělám to, že budu předstírat, že jsem hluchoněmej... Nebo snad… bych neměl?“ Díky tomuhle filmu jsem si přečetla Salingera, ale těžko říct, co to má společného s hodnocením filmu... X-D Pokud jste viděli 1. sérii Ghost in the Shell a nějak moc jste nepochopili, tohle třeba dokáža pomoci a dosrovnat myšlenky. Přestože je to hodně dlouhý film, není těžké ho shlédnout až do konce bez chuti to posunout dál nebo ještě hůře - to vypnout. Pomalu dokonalá kybernetická detektivka s filozofickými prvky.(23.2.2010)
Jigvell
Pokud jste se v prvním seriálu ztratili v korupci či vysvětlování okolo incidentu Vysmátého muže, tak tenhle shrnující film vám příjde vhod. Hlavní dějová linie o případu jednoho z nejlepších hackerů, díly samostatně příběhové jsou vyškrtnuty. A takhle samotné je to stále výborné.(11.8.2011)
spawn866
Podle mě je tento díl(film) asi nejlepší z celé serie Ghost in the Shell. 5/5 *(20.7.2011)
Související
- Ghost in the Shell (2014)
- Kōkaku kidōtai 2.0 (2008)
- Kōkaku kidōtai: S.A.C. 2nd GIG - Individual Eleven (2006)
- Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex - Solid State Society (2006)
- Kōkaku kidōtai: S.A.C. 2nd GIG (TV seriál) (2004)
- Innocence (2004)
- Kōkaku kidōtai: Stand Alone Complex (TV seriál) (2002)
- Kōkaku kidōtai (1995)