Reklama

Reklama

Stephen Meyers (Ryan Gosling) je mladý idealista, který je skvělý v komunikaci s lidmi, je druhým mužem ve vedení prezidentské kampaně guvernéra Mika Morrise. Kromě toho opravdu věří tomu, co dělá.. Uprostřed primárek v Ohiu požádá vedoucí kampaně Morrisova protivníka Meyerse o schůzku a nabídne mu práci. Má pomoct v kampani pro třetího muže, senátora ze severní Karolíny. Do hry vstupuje i mladá praktikantka. Stephen je asi příliš důvěřivý a zákulisní intriky jsou mu cizí. Stane se obětí kariéry, anebo zvítězí ctnost? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (694)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Další z řady Clooneyho příspěvků, poukazující na nešvary současné politiky, se tentokrát vydal cestou Michaela Claytona, což znamená perfektně uhlazené kravaťáky s vysokým koeficientem amorálnosti v těle, obrazovou strohost a diváckou nevolnost ze všech postav, které ve snímku projdou i jako křoví. [PS: Gosling kraluje, jen tak dále.] ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pracovat pro budoucího prezidenta, nebo pro přítele? Být poctivý a upřímný, nebo lstivý a zákeřný? Riskovat volební vítězství, nebo vyhrát za cenu toho, že nabídnete post ministra spravedlnosti osobě, kterou nemůžete vystát? Tyto a další otázky si v Ides of March kladou členové Morrisovy volební kampaně. Volební kampaně, kde se každý prohrešek trestá, sebemenší chyba se oplácí vyhazovem, neloajalita bodnutím do zad a na pokus o odstranění se odpovídá vydíráním. I přes vznešené politické cíle jde totiž každému primárně o sebe a svou kariéru a mají-li během pochodu do cíle být zničeny životy jiných, budiž. Zní to zajímavě? Nejsem si úplně jistá. Pokud totiž nejste nadšenec do zákulisní politiky a nebaví vás sledovat, co se děje před tím, než politik vystoupí na podium a pronese nějaký projev, pak na velké vyžití asi rovnou zapomeňte. I přes obrovský potenciál totiž Ides of March není ničím jiným než dalším rutinním, zapomenutelným příběhem o prohnilosti politiky, který mě za sto minut nedokázal ani rozesmát, ani dojmout, ani rozčílit, ani nadchnout. Prostě se jen skrz fiktivní postavičky snažil vyprávět o povaze současné politiky. Což je sice hezký krátkodobý cíl, v nějakém trvalém měřítku je to na mě ale přece jen trochu málo. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Prostredie súčasnej tvrdej politiky a plejáda rôznych ľudských charakterov. Ryan Gosling začína byť žiariacou hviezdou, nie náhodne je v poslednom období tak často obsadzovaný. Kombinácia Clooney, Gosling a Hoffmanom vytvárajú kvalitný herecký súlad a ťahajú celý film. Ides of March má všetko, čo má pútavý politický snímok obsahovať - výrazné postavy, myšlienku a kvalitnú réžiu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná do zákulisí americké volební kampaně. Jak vidno, i z idealisty se nakonec stane bezskrupulózní pragmatik. Ostatně, jinak to asi ani nemůže dopadnout, má-li člověk přežít ve světě, v němž politici žonglují se slovy, jako je čest, poctivost, spravedlnost a důstojnost, přičemž pravý význam těchto slov již dávno zapomněli... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Politika, psychologie, intriky, manipulace. Je to dobré, skvěle zahrané, se solidní výpovědní hodnotou. Jen škoda, že je to příliš krátké a tedy málo epické a mnohem více televizní. Atmosferičtější Michael Clayton byl o fous lepší a větší. Totiž zrovna ve chvíli, kdy to začínalo být skutečně napínavé, přišel konec. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Keď sa po pohrebe rozpráva Stephen (Ryan Gosling) s Paulom (Philip Seymour Hoffman), Paul spomenie, že si našiel miesto vo Farragut North. Farragut North je tiež názov divadelnej hry Beaua Willimona, odvodený od názvu zastávky Washingtonského metra. Táto hra bola inšpirovaná kampaňou Howarda Deana z demokratických primárok v roku 2004. (tomo41)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Double Vision. (MikaelSVK)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v Detroite a Ann Arbor, Michigan a v v Cincinnati v štáte Ohio. Natáčanie na University of Michigan zahŕňalo 1 000 komparzistov. Film sa natáčal od 7. februára do 2. apríla 2011. (Arsenal83)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Fincher nakopne televizního Spaceyho

Fincher nakopne televizního Spaceyho

07.03.2011

Jsou kámoši už od „sedmičky“. Kevin produkoval The Social Network a David Fincher teď na oplátku pomůže rozběhnout televizní seriál House of Cards, ve kterém si Spacey zahraje hlavní roli. Přesně tak… (více)

Reklama

Reklama