Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $31,042,035Tržby Celosvetovo $100,042,035║ Po dlhšej dobe som sa k tomuto počinu znova dostal a nie je to až taká katastrofa, aj keď oproti prvému dielu je to podstatne nevýraznejšie, zopár tých súboj čo ma pobavia sa tam nájde, dá sa povedať že je to na úrovni Červenej Sonji. /55%/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem nebyla z Barbara Conana úplně na větvi, jeho pokračování bylo pohádkovější a přesto výrazně slabší... Několik let zpátky jsem měla možnost si oba Conany zopakovat: na jedničku se můj názor příliš nezměnil - solidní fantasy, ovšem mé srdce si nezískalo. Druhý díl jsem nebyla schopná dodívat, kapala z toho naivita, lacinost a trapnost, bylo to na úrovni nejhorších německo-jugoslávských mayovek, jako nejubožejší díl Xeny nebo Hercula, jedním slovem stupidní. Hvězdičku dávám spíše z úcty ke kultu, než že by mě napadalo, co konkrétně pochválit. 25% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, ako samostatný fantasy film Conan ničiteľ stojí za to. Výprava je stále skvelá, celé to vyzerá ako drahá produkcia a najmä exteriérové zábery polahodia oku fantasy fanúšika. Problémom samozrejme je, že existuje film prvý, ktorý vyznieva podstatne existenciálnejšie a špinavšie. Conan zháňa so svojou partičkou nejaký roh a to je tak asi zhruba všetko, o čo ide. Pôjde mu tiež o život, ale on o tom vlastne nemá takmer celý čas poňatia a tak si iba užíva dobrodružnú cestu. Ono je to vlastne asi ako rozdiel medzi PP a Hobitom, kde v druhom prípade tiež išlo len o nejakú výpomoc a existencializmus trilógie tu nemala miesto. Lenže tam sme to vedeli od začiatku, v prípade Conana sa čakalo asi svojho času niečo porovnateľné s prvým filmom. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Pokračování geniálního Barbara Conana pojímá "problematiku" daleko pohádkověji, více béčkově a celý film je prostě méně kvalitní, než jeho předchůdce. Na druhou stranu musím ale pozitivně hodnotit skutečně nabitý děj, který ač je stupidní, tak nedovolí fanoušky žárnu nudit. Pokud ale nemáte rádi fantasy a nedej bože se vám nelíbil první díl, tak se na to proboha nedívejte ! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než první díl, navíc tohle je kopírka jak sviňa včetně hudby. Horší v tom, jak Arnie komicky poulí oči (nebo se je snaží dramaticky přimhouřit), ale i ve vedení děje - půlku filmu se někam jde/jede, objeví se krutopřísný čaroděj, ale pak stačí rozbít zrcadlo a pravděpodobně je po něm či co a hrad začne padat? A pak se zase jede zpět se zastávkou u nějaké hrobky a s dalším neschopným čarodějem, který div neprdí, jak komicky se snaží pomocí čar rukama zvednout vrata, nu a máme tu rychlý závěr, kde všichni bojují úplně divně, černoška pak už jen postává a tváří se jako vyděšeně... uff. A princezna, teda nevypadala jako panna, ale jako šlapka z E55, nemůžu si pomoct. Ale aspoň že holky byly poodhalené, aspoň na něco se dalo koukat. Souboje o ničem, mizerná choreografie, mizerný střih, nezáživné, bez napětí. Plus neskutečně trapné masky potvor. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Arnold Schwarzenegger byl rozladěn mírnějším pojetím snímku, chtěl totiž film stejně brutální, jako byl první Barbar Conan (1982). Dlouze na toto téma debatoval se studiem, které trvalo na přístupnější verzi kvůli většímu počtu potenciálních diváků. Film však nakonec vydělával méně, než první díl. (-bad-mad-wolf-)
  • Arnoldova, v tom čase ešte stále iba priateľka Mária Shiverová ho chodila často navštevovať a radi si vyšli na koňoch do hôr na piknik. (gogo76)
  • Universal Pictures se domnívalo, že film bude oproti prvnímu dílu výdělečnější, pokud bude obsahovat méně násilí a více humoru, scénář tomu proto byl přizpůsoben. (PußyMagnet)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama