Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Papá Neeson plnící otcovské povinnosti pomocí pěstí a olova je v poslední době žhavé téma, co mu sedí k jeho zvrásčené severoirské pleti. Když se navíc musí postavit mafiánskému bossovi, co zabil víc Newyorčanů než smog a hraje ho Ed Harris, čekám něco pamětihodného, co načuchne horkým betonem a nestrojenou osudovostí Michaela Manna. Jenže já dostal jen rutinní akční film s brutálně předvídatelným dějem, melodramatickým blábolením a kamerovými průlety jak za časů Spidermana. Collet-Serra mě nasral.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,171 // Otvárací Víkend v USA: $11,012,305 // Ďalšia kvalitne nadupaná Neesonovka, ktorá pobaví všetkých akčne založených divákov. Ide o veľmi jednoduchý a priamočiary dej, takže je úplne zbytočné od filmu očakávať niečo extra. Počas celej stopáže som sa náramne bavil, takže nevidím dôvod dávať menej ako 80% . ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako obvykle do toho dává maximum. Ty světla, přeostřování, nedoostřování, rytmizovaný střih, má to v ruce a proto by si už konečně zasloužil scénář a ne ten hovnem pomazanej papír, co mu přistál zase na stole. Och jak jsem nešťasten, takový potenciál to mělo stát se tvrdým nekompromisním mcguffinem po vzoru Running Scared a nakonec se to rozmělní v rodinný problémy, morální excesy, nekonečně fňukání kdo komu co za kolik a ještě ke všemu v tak ošoupaný formě. Další výtka je obecnější a týká se Joela Kinnamana. Je neuvěřitelný, jak takového nadaného mládence, který herecky exceloval doma v trilogii Snabba Cash zámořští tvůrci vykastrovali na obligátní nakrátko ostříhaný držák na bouchačku, jakých je všude plno, z huby mu neustále lezou slimáci rodinných hodnot, vzájemného respektu a lásky k dětem (vlastním) a jediný nad čim jeho permanentní výraz obličeje nutí přemýšlet je, zdali usíná tím, že si překryje bulvy nadočnicovými oblouky. A vůbec celý to zamrzí dvojnásob, když se spustí závěrečné titulky, na jejichž pozadí běží vizuální koláže zdecimovanejch mužskejch obličejů na konci svých sil ala True Detective a vy si uvědomíte, jak tvrdej mafiánskej film uprostřed neprostupného betonového labyrintu to měl bejt. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové rodinné drama mezi mafiány a jejich dětmi. :-) Klidně to mohlo být o půlhodinu i víc kratší - některé akční scény moc nefungují, třeba honička v autě s policajty, jindy mi přijde, že obávaný mafián má nějak málo ochranky, zapomnělo se i na manželku mafiána, která by se mohla mstít (ale třeba bude druhý díl), štěk Nicka Nolteho moc nechápu, ale je fajn ho zas vidět hrát, až moc okatě si to hraje na noir atmosféru, ale jinak jo, koukat se na to dá, natočené je to solidně, premisa dodržena. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neeson season pokračuje najlepším Liamovým filmom od prvého Taken. Extra drsná, skrz-naskrz chlapská otco-synovská akčná dráma s výbornou dvojicou Neeson-Kinnaman a šťavnatým "zloduchom s ľudskou tvárou" Edom Harrisom. Tvorcovia sa neboja dobrých 40 minút budovať vyhrotené osobné vzťahy a až potom rozpútať nadupaný a miestami naozaj napínavý masaker s úctyhodným bodycountom (film je tvrdé R, takže headshoty sú patrične čvachtavé) a westernovým finále za účasti starej dobrej winchestrovky. Pre niekoho to bude len ďalšia schematická neesonovka, mne to vďaka výraznej a funkčnej osobnej línii veľmi dobre rezonovalo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Dres na stene Eda Harrisa (Shawn Maguire) patrí klubu New York Rangers. Číslo 94 znamená rok, kedy Rangers naposledy získali Stanley Cup. (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Holandský multiinštrumentalista Junkie XL robil hudbu k tomuto filmu tak, aby nebola príliš akčná: "Myslel som si, že je oveľa zaujímavejšie pozerať sa na tento film z emocionálneho hľadiska namiesto z pohľadu akčného." (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama