Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

grogodil 

všechny recenze uživatele

A ja som sa sťažoval na amatérsku kameru pri Paranormal Activity. Po tomto človek totiž naozaj docení tú kameru na statíve, keď človek nemusel špúliť oči neustále ako tu, v snahe zaostriť na tie rozmazané šmuhy, čo sa v sprievode tajomných pazvukov mihajú pred očami. Toto rozostrené neatmosferické čudo, ktoré sa akosi do posledných minút nie a nie rozbehnúť toho pritom veľa dlží staručkej a vynikajúcej Blair Witch a o prehľadnej ručnej kamere sa môže zase veľa učiť od španielkeho REC. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně musím říci, že pseudodokumenty ručkou fakt nemusím. Logicky člověka napadne řada filmů Kanibaly počínaje, přes BVP, Monstrum... a Paranormal Activity konče. Mnohé z nich, jako třeba BVP či Paranormal jsou hloupé odpady, zde jsem měl alespoň pocit, že film je něčím zajímavý. Pohybuje se na hraně skutečného a imaginárního a člověk pořád netuší, kam se přehoupne. Jsem rád, že kamera nelítá ze strany na stranu. Nevýhodou ručky ovšem je, že divák vidí jen to, co mu někdo ukáže. Co se může jevit jako zajímavé, má tak své mouchy. První část je poměrně nudná, k závěru se ale začne příběh rozjíždět. Zabíjení kočky má pěkné grády a Nell se umí úžasně zkroutit. Konec jsem trochu tušil, ale pozorného diváka by neměl překvapit, jelikož náznaky o kultu a sektě se objevily hned zkraje. Určitě nemá cenu srovnávat s nedostižným Friedkinovým Vymítačem, úplně špatné to však rozhodně není. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1 * dávám pouze za lehoulinkou orginalitu a zajímavý vývoj příběhu. Jinak je film těžce nepovedený. Příšernou kamerou počínaje a absencí veškerého napětí končeje. Mnohdy jsem netušil, zda se mám smát, neboť jsem si nebyl zcela jistý, zda to autoři mysleli zcela vážně. Škoda, škoda. Ani ty 2* z toho nevytáhnu. Nicméně to není až tak velký průser, jak se zde dá dočíst. Film je mírně podhodnocený. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled tuctovej exorcistickej film, kterej se jen snazi prizivit na modni rucni kamere, ale ono je to cely trochu jinak. Vrchni knez totiz naopak exorcismus neuznava a snazi se ho odhalit jako podvod. Sice to jede v predvidatelnejch kolejich, takze nejdriv radoby cool knez ma plnou drzku kecu a 45 minut se absolutne nic nedeje a nasledne se dostavi demon. Nicmene neni to uplne jednoznacny a film predklada i jiny mozny vysvetleni. Konec je sice trochu prepalenej, ale prijemne otevrenej. Co se tyce rucni kamery, atmosferu vytvari jen minimalne, oni to tvurci totiz prepiskly a vetsinu casu tak jen sledujete jakysi smouhy a rozmazany zabery. Nicmene urcita pusobivost se tomu v druhy pulce odeprit neda, takze 3*. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Další z těch ohromně slabejch vymítaček. Sice netradiční úvod, kdy si reverend vydělává tak, že balamutí lidi a snaží se jim dostat z hlavy to, že jsou posedlí. Na démony absolutně nevěří a už to odhaluje děj na druhou polovinu filmu. Že se bude muset setkat s něčím opravdovým. Ale zpracování už tak zdařilý nebylo, celý pojatý ve stylu hádanky, kdo je fakt ten špatnej. Minimum hororovejch prvků, až na ten konec, kdy takovýhle obřady dokážou rozhodit. Ale nějakým způsobem se u toho bát? Bohužel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)

Reklama

Reklama