Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se císař František Josef I. seznámil s okouzlující Alžbětou Bavorskou, přezdívanou Sissi, byla to láska na první pohled. Jejich společné štěstí ale nemělo dlouhého trvání. Svobodomyslná Sissi se jen těžko podřizuje tuhému dvorskému protokolu a její chování ji vynese odpor na mnoha stranách. Ty nejtěžší okamžiky ji však teprve čekají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (23)

Luswani 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, ale musím srovnávat s verzí s Romy Schneider, která je sice kultovní, ale z dnešního pohledu velice romantická, naivní až pohádková a s realitou má společné málo. Tato verze s Cristianou Capotondi je mnohem opravdovější, ať už samotným příběhem, scénami, ale i výběrem herců. Není to žádná přehnaná slaďárna, takže chválím, viděl jsem dvakrát a rád se kouknu až budou dávat tuto Sissi znovu. 80% ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Jakákoli adaptace životního příběhu Sisi a Františka Josefa se nevyhne srovnání s veleúspěšnou trilogií, kterou v letech 1955 až 1957 natočil Ernst Marischka s Romy Schneider v titulní roli. Snad i proto se filmaři tomuto příběhu trochu vyhýbají, protože tuší, že těžko někdo předčí tuto téměř 60 let starou historickou romanci. Je velká škoda, že se to nepovedlo ani Xaveru Schwarzenbergerovi. Jednoduše proto, že Sisi pojal opět oním romantizujícím způsobem, který už mistrně zvládl zmíněný Marischka. Přitom život Sisi příliš romantický nebyl. Mohlo by to být drsné realistické drama 15 leté dívky, která je z bezstarostného Possenhofenu doslova vhozena do přísného vídeňského Hoffburgu, kde tvrdou rukou vládne její tchyně Žofie, které se Franz Josef málokdy postaví. Především by nebylo špatné konečně ve filmu ukázat, jak se Franz Josef Alžbětě postupně zcela odcizil a jak s ním začala dokonce opovrhovat. Zatímco on ji o to víc díky její nedostupnosti miloval. V tom příběhu je tolik potenciálu, ale jak jsem již řekl, většina filmařů se zúží jen na onu vysněnou romanci. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Filmov o Sisi bolo a je neúrekom, tento nebol v podstate ničím výnimočný. Vhodná hudba, krásna herečka, dokonalé kostýmy. Samozrejme je to veľké plus, ale na urobenie dobrého filmu to bohužiaľ nestačí. Hoci bol príbeh podmanivý nezaujal natoľko, že som ho pozeral s nedočkavosťou a s obrovskou radosťou ... Hoci je moje hodnotenie o dosť vyššie veľmi súhlasím s 01Zuzana10. 45% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Císařovna Sissi je bezesporu osobnost, kterou nelze v našich dějinách pominout. Oproti romantickému pojetí v humorném a lidovém stylu z padesátých let je tato televizní verze pojatá mnohem realističtěji, což je určitě ku prospěchu. Dobrým tahem bylo dosazení Cristiana Capotondi, která je mnohem, víc podobná Romy Schneider než císařovně Alžbětě. Díky oblibě Marischkovi trilogie by pokus dosadit na trůn skutečnou Sissi dle historickcýh pramenů nedopadl příliš dobře. Vznikla moderní podoba příběhu, která může být přijatelná i pro staromilce. Na televizní film velmi zdařilý počin. Ubralo se na líbeznosti, (ale zase ne moc), jsou zastoupena základní historická fakta a zárověň je respektován i scénář oblíbené filmové trilogie. Osobně bych uvítala zpracování celého života císařského páru, ovšem včetně pikantních avantýr Franze Josefa. ()

bosquete 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekala a doufala, že budu příjemně překvapena. Bohužel se tak nestalo. Očekávala jsem historický film s historickými kulisami, kostými i chováním. To poslední ale scénárista nezvládl, protože především Sisi se během filmu/série dopustí spousty přehmatů. Např. při prvním setkání s Franzem na něj zírá, načež se otočí a odejde, čímž by urazila jak císaře tak jeho matku (rodina nerodina) nebo po svatebním obřadu z vlastní iniciativy na veřejnosti manžela políbí a podobně, o svatební noci v zahradě ani nemluvě. Proti předchozímu zfilmování je kladen větší důraz na politiku místo na romantiku, do skutečnosti o životě Sisi to má ale daleko. Raději se vrátím k z historického hlediska reálnější, i když příliš romantické, variantě ze 60 let. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • V 1. díle, kdy jdou Sisi (Cristiana Capotondi) s Franzem (David Rott) do opery služebné císařovně nasazují levou rukavici. V dalším záběru si ji ale nasazuje znovu. (Anka1597)

Reklama

Reklama