Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 2

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 396)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nad minuloročným Insidious to síce máličko zaostáva, ale tohtoročný Innkeepers to prevalcuje ľavou zadnou! Proste vynikajúca duchárina, parádne nakrútená, atmosferická, svižná, desivá. Konečne som sa aspoň trošku bál :) Ľakačky fungujú, hlavný hrdina mi tam celkom zapasoval (aj keď spočiatku mi ten Potter dosť rezonoval v hlave, postupom času som si naňho zvykol), hudba výborná, stopáž akurátna, záver takisto potešil. Samozrejme príbeh ťaží najviac z atmosféry starého baráku obklopeného hmlou a bažín, jednoducho radosť pozerať. A to som sa obával, že ma horor s ratingom PG-13 nebude baviť, našťastie som sa mýlil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina s atmosférou, která postupně houstne, až by se dala krájet. Radcliffe není sice oslnivý, ale svým civilním výkonem dá zapomenout na Harryho Pottera, v jehož "poutech" se pohyboval víc jak 10 let. Celkově pro mě sympatické překvapení, sice jsem podobných snímků viděl už řadu, ale i tak jsem měl nejméně čtvrtinu filmu nefalšovanou husí kůži.... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Historicky duchariny mam rad a tenhle patri k tem lepsim, ale zase precejen par problemu tu je. Pribeh jede vicemene v klasickejch predvidatelnejch kolejich, vysvetleni o co tu jde taky neni buhvijaky a zaver je lehce stupidni. Ale zase to vynahrazuje solidne hrajici Radcliffe a hlavne perfektni atmosfera s par solidnima lekackama, vicemene od zacatku do konce obstojne napinavy a vizualne moc pekny. Celkove jsem sice spokojenej, ale furt to bohuzel neni na vic nez lepsi 3*. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Já, narozdíl od nejspíš většiny zdejších uživatelů, neviděl všechny díly Harry Potterovské ságy (viděl jsem k dnešnímu datu jen první díl), tudíž netrpím žádným "Radcliffe jedině jako Potter" syndromem. V roli mi tak nevadil díky provařenosti obličeje v kouzelnické sérii, ale díky příliš mladistvému vzhledu. Nemůžu si pomoct, ale i na 22 let vypadá Daniel příliš mladě. Jsem si vědom toho, že nejde samozřejmě o jeho chybu (navíc, svůj part odehrál více než důstojně), ale casting měl asi se "scoutingem" hrabat v trochu jiných sférách. Na druhou stranu, jako marketingový tah jim to vyšlo skvěle a Radcliffeova tvář v budoucnu jistě dokáže utáhnout další filmy. Samotná Žena v černém doplácí na to, že jde o zfilmovanou knihu, a tak si scénáristé nemohli příliš vymýšlet. Párkrát jsem během sledování skoro vyskočil, ale spoustu lekaček jsem včas odhadl. Jediné, co mě opravdu dostalo, byla atmosféra sychravé Británie a postava nevěřícího Tomáše v podání Ciarána Hindse. Neskrývám mírné zklamání, očekával jsem poctivou žánrovku a dostal jsem jen poctivě natočené lekačky, standardní příběh s hutnou atmosférou a vynikajícího Hindse. To je tak akorát na lepší tři hvězdy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, nastrčí babu... hnusnou, nasranou, v černém! Příznivci hororu, zbystřete a připravte se na parádně starosvětskou atmosféru, plnou stínů, mlhy, podmračeného a deštivého počasí, staré architektury s množstvím temných zákoutí a s tajemně jeble se chovajícími domorodci. Klasická duchařská zápletka je notně vyšperkována faktem, že ji psal Herodes nebo někdo s podobně "pozitivním" přístupem k dětem - tenhle film by v USA nikdy nemohl vzniknout. První půlku jsem si rochnila v dobové atmošce, ale chyběla mi husí kůže, zježené vlasy, zástavy srdce a dechu. Až kolem padesáté minuty jsem si musela jít vyměnit spodní prádlo a restartovat kardiostimulátor po nečekané lekačce. Radcliffe neoslnil (dokázal dostat emoce do očí, ovšem jeho ksicht byl jak kdyby hrál poker - pořád stejný tragický výraz) ani vyloženě nevadil, jiní herci mě však oslovili víc - třeba Ciarán Hinds a jeho pošukaná manželka. Stopáž tak akorát, závěr předvídatelný, leč uspokojivý... No povedla se "Žena v černém", i když nejde o nic světoborného, žádný nevídaný originál, řemeslo je odvedeno poctivě a mně to ke spokojenosti stačilo. 79% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)
  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)
  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama