Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 2

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 396)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I believe the most rational mind can play tricks in the dark. Starý opuštěný dům osaměle tyčící se na ostrůvku, rozviklané houpací křeslo, bolestný hrdelní křik a dešťové kapky bubnující na okna. To všechno nahání husí kůži. Celá mrazivá atmosféra je úžasná, ač Watkins vsadil spíše na děsivé zvukové efekty, než na kouzlo vizuálu, ten ve mne tolik hrůzy neprobudil. Daniel Radcliffe zvolil perfektní cestu jak se vymknout ze škatulky chlapce, který přežil a myslím, že zarputilým zastáncům názoru, že neumí hrát, dal pořádně na frak!Ačkoliv kdyby jakožto Arthur koukal na Supernatural, tak by věděl, že s naštvanými poltergeisty si není radno zahrávat a jejich kosti se musí spálit!:)) Báječná tajemná atmosféra, příjemné mystično a zkrátka skvělé zpracování víceméně hororového příběhu. Doporučuji i těm, kteří horory nemusí (zrovna jako já), protože jsem se pořádně nelekla ani jednou a jedná se spíše o mysteriózní thriller;což ale není vůbec na škodu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak dobré hodnotenie a tak nezáživný film. Natočené je to slušne o tom potom ale bezcielne motanice v dome a medzi domom a dedinkou ma strašne uspávali. Jedine slušné a nečakané ľakačky fungovali na výborná a koniec bol super ale dal som to asi až na piaty krát, takže aj to hodnotenie je také aké to bolo "strhujúce". Skrátka o Daniela som sa nebál, keby tam behala polonahá deva prihodil by som možno hviezdičku naviac ;-) ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nad minuloročným Insidious to síce máličko zaostáva, ale tohtoročný Innkeepers to prevalcuje ľavou zadnou! Proste vynikajúca duchárina, parádne nakrútená, atmosferická, svižná, desivá. Konečne som sa aspoň trošku bál :) Ľakačky fungujú, hlavný hrdina mi tam celkom zapasoval (aj keď spočiatku mi ten Potter dosť rezonoval v hlave, postupom času som si naňho zvykol), hudba výborná, stopáž akurátna, záver takisto potešil. Samozrejme príbeh ťaží najviac z atmosféry starého baráku obklopeného hmlou a bažín, jednoducho radosť pozerať. A to som sa obával, že ma horor s ratingom PG-13 nebude baviť, našťastie som sa mýlil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)
  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama