Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poněkud ztřeštěná Stefanie Plum je na tom mizerně. Nemá práci, nemá peníze, nemá manžela a navíc jí právě zabavili auto. Od svého bratránka dostává nabídku práce v jeho firmě, která chytá osoby, jež se nedostavily k soudu. Za jednoho takového výtečníka může shrábnout třeba i deset tisíc dolarů. Připadá jí to jako skvělá možnost výdělku a rozhodne se to zkusit. Jejím prvním případem je Joe Morelli, šaramantní bývalý policista obviněný z vraždy. Má to však háček, Morelli je její kamarád z dětství, ba možná víc než kamarád… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (139)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Katherine mě nezklame. Mám jí ráda už od Greys anatomy, je přesvědčivá, líbí se mi její grimasy a je to kočka! Takovéhle hloupoučké filmy mám ráda. Nic od nich nečekám a tak mě většinou ani nezklamou. Jsou líbivé, zlo a dobro je přesně vymezené a víte jak to skončí. Relax! Přesně, nepřinese nic nového, ale buďme upřímní, to jste to nečekali? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S atraktivní Stefani Plumovou není radno si něco začínat. Poté, co přišla o práci, doma se jí hromadí nezaplacené účty, si našla u svého bratrance zřejmě jen přechodný "džob" lovkyně odměn, ve kterém uplatní svůj šarm, vtip a šmrnc a rázem je z ní slečna nebezpečná s pistolí v ruce. Jenomže i takové slečny mají staré známé ze střední a její první zakázkou je dovést před soud policistu, který zastřelil neozbrojeného muže, za což mu hrozí vysoký trest. Celá věc se má ale tak, že její dobrý známý je zřejmě nevinný, protože kolem případu je celá řada nejasností, a kdo o něm promluví nahlas, je náhle umlčen navždy. Jak to všechno dopadne, prozrazovat nebudu, a to samé platí i o skutečné totožnosti vraha. To všechno se dozvíte ostatně z filmu, který je více krimi než komedií, a je na něm znát osmdesátkový závan, kdy podobných filmů bylo na skladě dost. Představitelka hlavní role Katherine Heigl, která je také současně producentkou filmu, vše kolem sebe tak trochu ironicky komentuje a tíha zodpovědnosti tedy z největší části spočívala na jejích bedrech. Blýskla se velmi sympatickým hereckým výkonem, občas si i zastřílela a předvedla něco málo ze svých ženských půvabů, i když jen s rukou přes hrudník ve sprše anebo v podprsence, při zapojování "štěnice". Ostatní tak nějak přes veškerou snahu zůstali v jejím stínu, a to platí i o nadějném irském, převážně televizním herci, Jason O´Marovi, jako neprávem obviněném policistovi, jehož svodům statečně hrdinka odolává, ale také vesměs o civilním Danielu Sunjatovi, který svého "guru" lovců odměn zahrál sympaticky, bez okázalých teatrálností a přehrávání. Mírnému hereckému nadprůměru dominoval známý John Leguizamo. Do filmu se Heiglové také podařilo získat přívěšek v podobě menší role Fishera Stevense, který byl poměrně populární v osmdesátých letech a tím jen podtrhla "old-school" atmosféru, která občas na diváka dýchne. Jemný a nenásilný komediální náznak je spíše na škodu a režisérka Julie Anne Robinson se do něj moc nepouští a raději film nechává v mantinelech příjemné krimi, kdy spolu s hlavní hrdinkou pátráme po vrahovi. Nic extra akčního nečekejte, ale přesto je film na to, že ho režírovala žena, v akčních sekvencích poměrně zručně vyvedený a rychle odsýpá zásluhou všech zúčastněných a dobrého režijního citu pro dynamický posun vpřed. Film vyznívá z hlediska jednání hlavní ženské postavy tak trochu feministicky, a to je taky jeden ze společných rysů osmé dekády dvacátého století. Nicméně rozhodující bylo, jak jsem se u něho bavil, a tady nemám s čím váhat. Film má spád, atraktivní představitelku v hlavní roli a námět sice trochu ohraný, ale přesto velmi sympaticky podaný, až jsem se nad tím zbytečně nepozastavoval. 90% ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Z americkej tradície, ktorá už beztakk robí hanbu prezumpcii neviny a ochrany súkromia, urobia ešte tupý film, kde po úsmeve a krimi nie je ani stopa. V teplom bahne preváľané gagy a reči, kde si sypem popol len a len na svoju hlavu, že možno som mal počúvnuť pud sebazáchovy. Na druhej strane ma sem priviedli prsia Heigl. Námatkovo len... Hnus vzťahov a degradácia slova. (videné 07.02.2016, JOJ archív) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když v něčem hraje hezká, tmavovlasá, kudrnatá kočka, mohlo by být ještě mnohem hůř a já bych na to stejně čuměl jak tele na čerstvou pastvu. Být její kluk, nejdřív ze všeho bych jí asi zaplatil pár sezení u psychologa, ale jinak je to fajn holka s tím pravým místem na srdce. Kdyby se daly dohromady slečny Nebezpečná, Drsňák a Marplová, měli by Avengers i svoji ženskou verzi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Katherine Heigl má jednu nespornou výhodu. Neskutečně jí to sluší, ať už je blondýny nebo tmavovláska. V případě snímku "Slečna nebezpečná" (kvalitou je rozhodně možné srovnávat s podobně znějícím snímkem "Slečna drsňák", hlavně s druhým dílem této "klasiky") zvolila zase jednou tmavé vlasy a sekne jí to. Jenže - a to je opravdu hodně smutné - je to jediné pozitivum, které jsem na filmu našel. Katherine má spoustu kritiků, kteří říkají, že je herečka schopná stejně jako loutka bez vodiče, ale já jí docela fandím. Nejenom proto, že je pěkná, ale i proto, že se vyskytuje ve filmech, které se mi docela zamlouvaly ("Zbouchnutá") anebo hodně zamlouvaly ("Chceš mě, chci tě"). "Slečně nebezpečná" ale nemá nic, co mají zmiňované filmy. Nemá vtip, který je pro komedii zásadní, stejně tak nemá ani potřebnou chemii, která je vhodná pro romantický film. Pravda, tohle měl být hlavně akční film, ale zas tak akční také není a nějaké ty romantické snahy jsou patrnější. Jenže Jason O'Mara nemá vtip a drsnost Setha Rogana, stejně tak ani charisma a neodolatelnost Gerarda Butlera. Na tom film padá. Katherine by to utáhla sama, ale scénář jí dal "parťáka", který je zde hlavně v posledních minutách. Co je nejhorší, Katherine rozhodně nevypadá jako lovkyně lidí, což je zásadní kámen úrazu, kterému rozhodně nepomohl ani scénář, který je extraktem špatných béček. Holka odnikud má dostat odměnu za dopadení svého bývalého. Zaplete se ale do trochu větší hry, než sama čekala a jde jí sem tam i o její život. Ale klid, střelí jí jen do zadku, a to až na úplném konci. Film není vtipný, není napínavý, není romantický. A takový film je označován za akční komedii. Někdy dokonce za thriller! Dejte mi s tím pokoj! Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/parmeni-krysy-z-temnot-mi-4-blazniva.html ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Skladbou, která z rádia doprovází scénu v obchodě s elektrospotřebiči, je "Habanera" skladatele Georgese Bizeta z muzikálu Carmen. (Conspi)
  • Ačkoliv si Stephanie (Katherine Heigl) v obchodě se zbraněmi zakoupila revolver s komorou pro pět nábojů, na tréninkové policejní střelnici a posléze i během zastřelení vedoucího atletického centra z něj střílí 6 – 7 nábojů. (Conspi)

Reklama

Reklama