Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ke 3* se přikláním vlastně jenom proto, že jsem to čekal ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit. 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou po 6 letech zpátky a delší pauza zřejmě prospěla, protože se jedná o jeden z nejlepších dílů. Vysoký rozpočet jde na tom rozhodně vidět ovšem spekuluje se, že dosahoval až 300, někdo říká 400, IMDB tvrdí 230 melounů, nevím kdo má pravdu, ale uvěřitelnější mi příjde 230. Film má slušné tempo, příjemné nové postavy, především Kaya Scodelario je pastvou pro oči, ale i Javier Bardem v roli záporáka byl slušně děsivý. Jack Sparrow pořád stejný. Highlightem pro mne byli mrtví prohnilí žraloci, což jsem zatím nikde neviděl či spektakulární finále. Co zamrzí, že nedojde k žádným šermířským soubojům, většina akce se odehrává pouze mezi loděmi. Kino si film už jen díky vizuálu zaslouží. Oddechová zábava. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie je to len šťastná ruka pri výbere hercov, ktorí majú k príbehu vzťah a svoju prácu si užili, ktorá robí piaty diel Pirátov z Karibiku ako tak vydareným a obľúbeným. Benefitom snímky je tiež bezchybná práca kostymérov a maskérov či nebojácna kamera a kvalitné CGI. V súčte tak v Disneyho dielňach vznikla prehliadka, ktorá urobila v histórii pirátskeho dobrodružstva veľký medzník. Technicky najvydarenejšie. Najriskantnejšie, čo sa týka hudobného sprievodu. A čiastočne Nórom patrí post aj najodvážnejšie - obsadiť do jedného z najočakávanejších filmov toho roka vcelku nové tváre a zároveň vykopnúť na stage Johnnyho Deppa, je krok obdivuhodný. Treba však dodať, že v určitých momentoch pristihneme scenáristu ako sklopí uši a vypustí na šíre more pár klišé. Trochu hlúpych, ale odpustiteľných. Samou hrôzou zo Salazara na ne však dosť možno zabudneme. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela zrádnost novinářských projekcí, že na ně jdete často bez povědomí o přijetí toho filmu. Já při sledování nových Pirátů s určitostí věděl, že tohle je konec, že tahle nesnesitelně úmorná nuda je poslední kapka a nikdo to nerozdýchá. A to jako člověk, co byl smířlivý ke čtyřce. A pak jsem byl po projekci překvapený, kolik spokojených hlasů se ozývalo. Ale to jen tak na okraj. Mně to každopádně nejde na rozum, protože jsem se takhle nudil naposledy... nakonec ani nevím, kdy jsem se tak moc nudil. Možná u Pasažérů? Ani u nich ne. Chybí mi pocit dobrodružství - napojení na postavy. Nejde mi o jejich hloubku ani uvěřitelnost, ale možnost jim fandit - tady mi ta možnost není daná. Jen jeden člověk za druhým (a je jich tak strašně moc) mluví a něco chtějí, jezdí na místa a tam zase mluví... Za nimi jsou renderovány obrazy za stovky milionů, ale mně to nezajímá. Během tohohle filmu jsem si připadal vyčerpaný, zničený a neschopný čehokoliv - opravdu mě to trápilo. Ale asi přeju všem, co si to zvládnou užít, hodně zdraví a štěstí. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Stejně jako v roce 2011, tak i tentokrát, uvedla společnost The Lego Group na trh výrobek spojený s tímto filmem. Konkrétně jde o loď kapitána Salazara (Javier Bardem) Silent Mary. (mrborn2lose)
  • Reálne kostýmy hercov veľakrát nevyzerali tak dobre, aby sa dali použiť vo finálnom zábere. V Moving Picture Company museli získať presné dáta o všetkých pohyboch, aby na hercov mohli nalepiť svoje vlastné digitálne kostýmy, ktoré sa viac blížili predstave režisérskej dvojky Joachim Rønning a Espen Sandberg. To vyústilo v dlhé hodiny rotoscopingu (políčko po políčku kopírovania každého pohybu viditeľného na natočenom zábere) každej časti nakrúcaných tiel. Akonáhle boli tieto dáta úspešne získané, mohli na ne 3D tvorcovia prilepiť svoje simulácie oblečenia a účesov. (classic)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama