Reklama

Reklama

Zátah: Vykoupení

  • Česko Zátah (více)
Trailer 1

Speciální policejní komando má za úkol proniknout do přísně střeženého domu a zneškodnit šéfa gangu. Tým je však brzy prozrazen a zbytek nájemníků stojí před jednoduchou volbou. Když se nepřidají na policejní stranu, budou už navždy bydlet zadarmo... Rama je mladý policista, který je povolán do nebezpečné akce. V chudinské čtvrti Jakarty je bytový dům, jehož horní patro obývá nebezpečný zločinec Tama Riyadi. Svůj dům pronajímá dalším zločincům, kteří mu ochotně slouží, žijí tam však i obyčejní lidé. Rama společně s dalšími asi dvaceti kolegy má za úkol nepozorovaně vniknout do domu a Tamu zlikvidovat, případně zajmout. Není to snadný úkol, dům je pomocí kamerového systému zcela pod zločincovou kontrolou. Když Tama zjistí, že mu do objektu vstoupili policisté, vyhlásí domovním rozhlasem, že každý, kdo pomůže zabít nezvané hosty, má od něj doživotní bydlení zadarmo. To je velké lákadlo, takže se rozpoutá velmi krutý boj na život a na smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 223)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vždy, když jsem o tomto filmu slyšel, tak to bylo v kontextu se slovy "jeden z nejlepších akčních/bojových filmů všech dob". Jelikož mám rád akční filmy, tak jsem si vždycky řekl, že si to musím stáhnout, ale pokaždé jsem na to nějak zapomněl. Až nedávno mi to jeden dobrý kámoš připomněl s tím, že už viděl druhý díl, který je prý teprve ten pravý nářez. Upřímně si to nedokážu představit, protože už tenhle díl byl naprosto bezkonkurenční. Skvělé akční scény, které jsou natočeny někým, kdo opravdu chápe, že čím více divák z bojové scény uvidí, tím šťastnější bude a že se nemusí všude cpát třaslavé kamery s příšerným střihem. The Raid je neskutečný film, který ve vás zanechá neskutečné množství adrenalinu. K tomu si připočtěte jednoduchý, ale celkem fajn příběh a jeden celkem zajímavý zvrat a máte opravdu jeden z nejlepších akčních filmů, co kdy uvidíte. 100 %. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude něco úchvatného ve stylu Města Bohů, či ještě spíše Tropa de Elite, ale je to jen tisíckrát viděná asijská rubačka ve stylu videoherní 3rd person akce, sice pěkně zaranžovaná, ale silně logice navzdory. A bez prvku interaktivity (to v případě, že by šlo o počítačovou hru) či silného příběhu (v případě filmu) je to po celkem slibném začátku z velké části jen stále dokola to samé...stereotyp akčního filmu - souboj za soubojem - a jelikož žádná jiná složka není přítomna, s ubíhajícími minutami se vkrádá nuda. Škoda... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím v pohodlném limitu jedné sekundy někomu šlápnout na kuří oko, prolomit mu koleno, otestovat tvrdost jeho pohlavního ústrojí, vyzkoušet pružnost žeber, zlomit mu obě ruce a nakonec mu třikrát prostřelit hlavu. Jenže v jakartských panelácích to umí kdekdo, takže jsem pevně rozhodnut, že podobné rozebírání lidí budu raději sledovat na obrazovce než osobně na dovolené. Zátah je zkrátka solidní masakr, ale já jsem tak nějak doufal, že se při něm budu bavit o něco víc. Takže ta čtvrtá hvězka je spíš poděkováním za to, že jsem se bez problémů orientoval v postavách, ač mi v civilním životě činí neskutečné problémy rozeznat Nguyen Van Loie od Anh Tuan Phama. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Spočiatku indonézsky Counter Strike, neskôr prvotriedna bojovka s perfektnou choreografiou a množstvom nápadov. A napriek očakávaniam má predsa len popri slabšom a béčkovo vystavanom deji aj fungujúce charaktery a vzťahy medzi nimi. Tento žáner síce nepatrí medzi mnou primárne preferované ale to nič nemení na tom, že v v rámci žánru je The Raid prvotriednou záležitosťou, ktorá rozruch vzbudila oprávnene. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičková úvodní třicetiminutovka. Srdce žánrového milovníka akčního kung-fu bude bez přestávky rozechvěno na maximum, ale pro náročnějšího diváka, který chce myšlenku a kvalitní scénář půjde o akční snímek (bez ohledu na perfektní bojové scény), který se stane sezonní záležitostí. Můj pohled je velmi kladný, protože z tak pragmatického námětu vytěžit tak výbornou a přitom tak nepraktickou (působivou) akční jízdu, bez aspektu jak vypadá můj pohled s otevřenou kamennou tváří musím dát vysoké hodnocení. RAID nepředčil ONG-BAK v technickém boji, ale ve filmovém zpracování střihu a kamery, kde má RAID rozhodně navrch. Formální vzhled herců (Iko Uwais, Yayan Ruhian) a epická zkušenost Evanse se RAID pohybuje na špičce v akčním žánru a pokud bude mít trvanlivější scénáře může se stát novodobým tvůrcem v akčním ultimátu. Bravo! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (29)

  • Policajné komando používa útočné pušky M4A1. (ČSFD)
  • Než se stal Iko Uwais filmovou hvězdou, pracoval jako technik u mobilního operátora. (HellFire)
  • Ve filmu se používá bojové umění Pencak Silat. Tento styl vznikl v Indonésii a vyznačuje se svojí komplexností a účinností, při boji s dýkami a meči i velkou brutalitou. "Pencak" je název pro bojové umění jako takové a "Silat" označuje většinou bojový styl/část kde jsou pouze smrtící techniky pro likvidaci. Proto se pro sjednocení tohoto umění začal používat název spojený a to Pencak Silat. Umění začíná být velice populární i v Evropě a USA pro svoji účinnost a vyučuje se u různých ozbrojených složek a speciálních jednotek. (canni)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

27.10.2021

Čtyřka Expendables už je téměř hotová, a tak nyní na veřejnost prosákla informace už i o tom, kdo nakonec ve filmu ztvární hlavního záporáka. Proti týmu vedenému Sylvesterem Stallonem a Jasonem… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

03.06.2020

Victoria Mahoney má za sebou jeden celovečerní film a pár seriálových epizod, jejím dosavadním kariérním vrcholem tak byla režisérka druhého štábu na Star Wars: Vzestup Skywalkera. Nyní ale dostane… (více)

Reklama

Reklama