Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jde hned poznat, že doba se změnila. Současnost si žádá nových charakterů, nových postupů a nových stylizací. Voják není jen statný mladík s hranatou čelistí nacpaný do slušivé uniformy. Na to už dnešní internetovou mládež nikdo neutáhne. Ani trapné záběry statickou kamerou odkudsi z bezpečí. Dneska to musí být starý fotr, který nabízí něco víc, než ztřeštěné klukoviny. Musí být životem protřelý, moudrý (skoro až katarzní), a hlavně pořád ještě tak fyzicky zdatný jako před dvaceti lety. Natočit se to musí tak, že si uhrin u toho během leštění představuje, že on je tím vojákem. Vlastně to připomíná počítačovou hru stylu First person. Pak je šance, že to zabere. Mně však takový nietzschovský idol zas tolik za svěšené kulky nevzal. Asi už stárnu. To abych se šel pomalu přihlásit na Quantanamo. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Joseph Goebbels by zaplakal - černobílejší americký propagandistický film těžko hledat. Zatímco u Letu číslo 93 mi bylo u prdele možné pozadí teroristických útoků ( "Let" byl prostě pietní poctou obětím), tak s touhle sračkou, kde USA hlásá jediné motto: "Neserte se do nás" , ale neřekne ho celý: "Neserte se do nás, ale my se do vás srát budeme, ať se vám to líbí nebo ne" jsem hotov hned. Už na začátku terorista oddělá skupinku dětí, abychom ho patřičně celý film nenáviděli, Amíci lítaj po světě a dělaj si kde chtějí co chtějí, ale hlavně, že maj kluci rodiny a svou zemi, kterou budou bránit před všemi těmihle fujky zlými teroristy, kteří chtějí jen tak z plezíru zničit jejich mírumilovnou a civilizovanou zemi...to nevyřčení B) ( velkohubou americkou zahraniční vykořisťovací politiku, zasahování, kde je nikdo nechce, dosazování loutkových vlád apod.) a vpalování A) ( obrana nevinných lidí) do hlavy mě tady totálně nasralo i přes vcelku vydařené formální pojetí( videoherní mód, vcelku realistická akce, napětí apod.) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vyčerpávající FILM! Místy mi to vážně připomínalo Počítačové Válečné Hry! Medal of Honor, Call of Duty, ten Pohled vojáka, určitě to mělo svoje kouzlo, a bylo to originální! První půlka Skvělá! Ve druhé jsem se začínal ztrácet a akce mě z ničeho nic dokonce začla nudit, což je škoda, Potencial to mělo Vysoký! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na "Činy Odvahy" jsem se hodně těšil. Přeci jenom jsem velký fanoušek válečných filmů a Act of Valor vypadal pořádně vymazleně. Kde jen tak uvidíte drsné hochy Navy Seals a ostrou munici v akci? Vlastně on je to na druhou stranu první vážný problém filmu. Herecké výkony jsou opravdu chabé. Věřím, že v reálu jsou to špičkoví vojáci, ale to neznamená, že umí hrát. Bohužel je to místy opravdu znát a působí to jak pěst na oko. Co se týče příběhu tak ten taky neoplývá nějakou extra zápletkou. Jedná se o klasický únos holky od CIA a následný teroristický útok na USA. Abych řekl pravdu stále kritizuji, ale přesto dávám velmi slušné hodnocení. Co se mi tedy tak moc líbilo? Zaručeně atmosféra a špičková vizualizace. Ponoření do válečného konfliktu je opravdu skvělé a záběry jsou více než dechberoucí. Je jasné, že fanoušci armády budou chrochtat blahem, protože co se týče výbavy a scenérie, to prostě nemá chybu. Kamera má u mě taky za jedna. Film působí místy jako filmový Call of Duty a to umocňuje hlavně kamera z prvního pohledu. Ovšem záběry akce jsou jedny z nejlepších, co jsem kdy ve filmu spatřil. Hudba je celkově skvělá a zpracování filmu jako celek je prostě super. I přes chyby, kterým tento snímek disponuje tak přesto je to parádní film. (90 procent) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidně nasnímaná akce a pěkné ozvučení vs. toporné herecké výkony a otravné patriotistické kecy vypravěče doprovázející celý film. Act of Valor se viditelně inspiruje akčními hrami, prostředí a styl akce (časté first person záběry) jako by z oka vypadl posledním dílům série Call of Duty či Medal of Honor. Příběh je jednoduchý, kvalitou by zhruba odpovídal těm lepším dílům zmiňovaných akčních stříleček, ale kupodivu film docela táhl. Pro fandy military tématiky asi povinnost, pro ostatní průměrný akční film, který kazí především nezkušení herci, což je vidět hlavně v neakčních scénách. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)
  • 4 měsíce trvalo tvůrcům přesvědčit 8 členů Navy Seals, aby se ve filmu objevili. Pro zajištění ochrany byla jejich jména ze závěrečných titulků vynechána. (oje)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama