Reklama

Reklama

Na věky věků

(seriál)
  • Kanada World Without End (více)
TV spot 6

Epizody(8)

Začátek stoleté války i doba černé smrti ve stínu pilířů země. Výpravná britsko-německá adaptace světového knižního bestselleru Kena Folletta. V roce 2010 vznikla v britsko-německo-kanadské koprodukci adaptace knižního bestselleru Kena Folletta Pilíře země. Osmidílný projekt lákal diváky na výpravný obraz středověku, kde se na pozadí stavby katedrály rozvíjely lásky, pletichy, naděje i zloba postav napříč všemi vrstvami dobové společnosti. Seriál se díky atraktivnímu zpracování dočkal volného pokračování, konkrétně v podobě adaptace Follettovy knihy Na věky věků, která sama vznikla na základě úspěchu knižních Pilířů země. Nové vyprávění se sice odehrává opět ve městě Kingsbridge, ale o 150 let po předchozích událostech. V polovině 14. století se Anglie ocitá na prahu stoleté války, ale současně ji čeká hrůza černé smrti. Nicméně morová epidemie, jež si vyžádala tisíce životů, nepřímo zapříčinila také zásadní proměny v dobové společnosti, které připravily půdu pro renesanci. Do tohoto dobového rámce je opět zasazeno vyprávění, kde se protínají osudy, lásky i kruté pletichy postav ze všech vrstev tehdejší společnosti – od rolníků a řemeslníků přes zástupce církve až po šlechtice i krále. Projekt opět iniciovala německá společnost Tandem Communications, která se specializuje na výpravné televizní projekty a adaptace bestsellerů jako The Company, Titanic: krev a ocel, Království prstenu, Hádův faktor či Vesmírná exploze. Do koprodukce natáčené v Maďarsku a na Slovensku také vstoupila kanadská firma Take 5 Productions a britsko-americká společnost Scott Free Films, jejímiž zakladateli jsou slavní režiséři hollywoodských blockbusterů Ridley a Tony Scottovi. Hlavních i vedlejších rolí se zhostili začínající i mezinárodně známí herci z Anglie i dalších evropských zemí jako Cynthia Nixonová, Miranda Richardson, Ben Chaplin, Peter Firth, Charlotte Rileyová, Rupert Evans či Nora von Waldstättenová. (Česká televize)

(více)

Diskuze

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

To mě fakt pobavilo, jak v r.1327 používají slova sexualita

, masturbace, puritánský...atd

otula

otula (hodnocení, recenze)

fiskusisko: No mně to přijde jako zbytečná ztráta času, zítra si jdu do knihovny, takže budu mít zase po svátcích co číst - konečně mají volnou první část trilogie Milénium (Muži, kteří nenávidí ženy), tak už se na to těším, pokud mi to někdo nevyfoukne před nosem. K tomu přiberu Smrtící kód opět od Folletta a budu určitě spokojenější, než s touto filmovou adaptací :-)

esopesokeso

esopesokeso (hodnocení, recenze)

otula: ale si to aspon dopozeraj..není to nič extra, ale aspon kôli knihe..už na teen začiatok mali hrač merthina a ralpha 10 roční herci..v dalších dieloch dokurvili úplne všetko, čo sa len dalo..

otula

otula (hodnocení, recenze)

fiskusisko: vystihnuls to výstižně a stručně. Já jsem to zastavil v polovině prvního dílu, "proskenoval" části dalších a tím to pro mne skončilo. Pro člověka, který četl knihu, je to zcela nekoukatelné.

otula

otula (hodnocení, recenze)

Když jsem si dnes našel, že je tato Follettova kniha zfilmována formou série, začal jsem ji hned stahovat. Ale po zhlédnutí začátku mi zcela uniká, proč se musí film, neomezený na 2 hodiny, úplně ve všem odlišovat od knižní předlohy...

Astala.Vista

Astala.Vista (hodnocení, recenze)

blitzer: já si stále nejsem jistá jestli se těším, protože jsem četla obě knížky a můsím říci že z pílířů udělali spíš parodii než insenaci...takže se trochu bojí co provedou tomuto dílu.

blitzer

blitzer (hodnocení, recenze)

sir-dave: Není zač. Pilíře jsem právě teď dokoukal a ještě mě neopustil úžas. Na tohle pokračování se taky moc těším.

Reklama

Reklama