Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který vesměs nemá čím překvapit. "Detektivka" se strašidlama. Bod za mě má Monroe (Silas Weir Mitchell), který má v každém díle nějakou vtipnou připomínku a sám o sobě vypadá vtipně. To dělá seriál zábavnějším. Jinak bych to nazval průměrným (možná až podprůměrným) kriminálním seriálem. Za mě 60% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Působí to na mě jako splácanina všeho možného. Pilotní díl nabízí pár výborných scén, převažují ale průměrné sekvence plné klišé a vyloženě slabé okamžiky. Uvidíme, co se z téhle hororově-pohádkové krimi vyklube. / Po třetím dílu to vzdávám, prostě mě to neoslovilo. Seriál se snaží tvářit, že má nějaký promyšelný děj, opak je ale pravdou a většina postav je navíc naprosto nezajímavá. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsou tam slabé momenty, ale ty já ráda odpustím, protože nápad se mi líbí. Možná to seriálovým fanouškům připomene Supernatural (lovení příšer, atp.), ale mně to osobně vůbec nevadí. Nečekala jsem žádný zázrak a seriál si ani na nic víc nehraje. Sice po čtyřech dílech je vidět, že se seriál drží jedné stejné linky: policista Burkhardt (nebo-li Grimm) dostane případ, a pak je úplně jasné, co příjde - v záhadném zmizení / vraždě má prsty některá z nestvůr. Seriál je pořád na začátku, takže můžeme jen hádat, co dál nás čeká a jakých milých / nemilých překvapení se dočkáme :-) Z hereckého obsazení mě kromě hlavního představitele zaujal herec Silas Weir Mitchell, který hraje jedno monstrum (Vlka), herecký výkon vynikající a jeho zjev (ten jeho reálný vzhled) je naprosto crazy a má výborné komentáře ,,Opovaž se mi říct k noze!" ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejbizarnějších a nejoriginálnějších procedural cop shows na televizních obrazovkách. Když si člověk zvykne na celý ten prapodivný svět grimů, blubadů a dalších potvor, tak je to i docela zábavná podívaná. Zvláště, když cca v polovině druhé série se začne příběh věnovat dlouhodobější linii a nesoustředí se jen na epizodní vyšetřovací zápletky, které se dost brzy omrzí. Třetí série více prohlubuje nastavenou mytologii a konečně začne poskytovat i nějaké odpovědi na dlouho kladené otázky... Nejedná se o světoborné dílo, ale svým praštěným námětem je osvěžujícím zpestřením ve světě stále stejných zapšklých kriminálek. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bezvadný seriál! Jako jeden z mála má opravdu stále stoupající tendenci a u posledního dvojdílu páté série jsem málem ani nedutal. Bylo to dokonalé a v rámci televizních seriálů naprosto nevídané. Škoda je, že šestou sérií se s námi Grimm rozloučil. Bylo to však nezapomenutelné a za tento počin jsem opravdu moc rád. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V 15. epizóde 2. série si je možné všimnúť, že na budove, ktorá sa mala podľa popisu v titulku nachádzať vo Viedni, je okrem vlajky EÚ vyvesená vlajka Českej republiky. (pimpi)
  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)
  • Každý díl je volně inspirován jednou pohádkou od bratří Grimmů. (BLANIK.)

Reklama

Reklama