Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 6

Recenze (374)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Poradie filmov zoradených podľa kvality zážitku od najlepšieho k najhoršiemu je Toy Story 3, Toy Story, Toy Story 4, Toy Story 2. Aby ste si naplno užili najlepší diel série, teda trojku, tak je potrebné vidieť jednotku. Ostatné filmu sú vlastne nadbytočné. Štvorka má, vzhľadom na rok výroby, jednoznačne najlepšiu animáciu, ale inak vo všetkých iných aspektoch zaostáva. Príbeh v podstate kopíruje trojku. Len tu chýba kvalitný zloduch a na miesto hýrenia nápadmi sa tu tryská vzťahovými dojákmi. Hlavným pozitívom je Vidlík, ktorý bavil svojim obsedantno-kompulzívnym postojom k odpadkovým košom. Najväčší priestor dostáva Woody, teda sa vlastne nejedná o rozlúčenie s hračkami, ale len s jednou hračkou, ktorej zopár ostatných pridŕža klobúk. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krása. Skoro som vytopil slzami kino. Toy Story 4 nie je žiadnou revolúciou, ale to čo od neho očakávaš funguje takmer dokonale. Počiatočný dojem zbytočnosti pokračovania v dokonale uzavretom príbehu sa postupne vytráca a tvorcovia si ťa jemnými cestičkami dostávajú na svoju stranu. Baví, dojíma, poučí a ani chvíľku nenudí. To nie je taká samozrejmosť ako by sa pri súčasnej tvorbe mohlo zdať. Jediné, čo chýba je niečo, čo sme nikdy nevideli. To je síce pri štvrtej časti série pochopiteľné, no aj trojka dokázala prísť so scénou v spaľovni, ktorá v určitej miere redefinovala, koľko adrenalínu detský divák znesie. Ale aj tak je to paráda. Podobne vydarených a suverénnych kúskov tu tento rok mnoho nebolo. Chlapci z Pixaru sú proste stále frajeri. 9/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hračky nestárnou, ovšem děti, co si s nimi hrají, už ano. Šerifa Woodyho potkal trpký osud - stal se nepotřebným, neb jeho milovaný Andy se odporoučel na vysokou, a jeho nová nynější majitelka Bonnie ho nepřijala a raději má v oblibě rukodělného Vidlíka, nevzhledného příborového dementa. Nepotřebné hračky se už můžou spolehnout jen na Starožitnictví, ve kterém v lepším případě dostanou druhou šanci dostat se k novému dítěti,v tom horším případě se z nich stanou ztracenci. Woody a spol. však nastalou krizi svého hračkového života chtějí jednou provždy zažehnat. Řadíte-li se mezi dysgrafiky a přesto jste paradoxně k animačním technikám nároční, tenhle čtvrtý kousek z proslulé dílny Pixaru na vás udělá dojem se svou dokonalou animační stránkou. Stran příběhu je to rozkošně milé, poutavé a nemálo myšlenkově bohaté. Pizdney je pozitivní továrna, takže i zprvu záporná obstarožní panenka Gábinka, která roky bez povšimnutí dětských očí trůní se svými na slovo poslouchajícími nohsledy v útrobách vetešnictví, je vlastně politováníhodná bytost. Do popředí se dostává Pastýřka, která má akční tendence a s Woodym sdílí podobný osud. Většina hraček je ale designově odporná, navíc dějově upozaděná, takže se vlastně ani dětem nedivím, že si s nimi nechtějí hrát. Zrežírováno je to dynamicky a svěže. Josh Cooley nebyl žádnou režijní sázkou na jistotu, ovšem v žádném ohledu nepůsobí, že by jeho málo načerpané zkušenosti byly jeho záporem. Scenáristický pramen ještě nevyschnul, takže Stephany Folsom a zkušený Andrew Stanton s chutí posílají své hrdiny vstříc venkovnímu dobrodružství daleko od domova, kde permanentně dochází k dojemným shledáním a dobrodružným hrátkám. Dabingové hlasy jsou stále z řad hereckých veličin, zapomenutých alkoholiků i ženštin, co si berou mladší partnery, takže Tom Hanks, Tim Allen a Christina Hendricks (a mnozí další) oblaží obecenstvo náležitě kvalitně, český dabing je v pohodě a pochopitelně bude vyhovovat pohodlným divákům a dětem, které se ještě neseznámily s písmenky. Takže mějte na paměti, že až budete chtít nějakou vysloužilou hračku vyhodit, budete už vědět, že disponuje (citlivou) duší. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ať to není zbytečné, ať to není zbytečné," říkal jsem si než film začal. Ale jakmile začal, už jsem na to nemyslel. Došlo mi, jak moc mi tenhle svět scházel, a postupem času se ukazovalo, že po uzavření Andyho příběhu v minulém dílu se tentokrát nejspíš uzavře Woodyho příběh a všechno to působilo přirozeně a logicky - žádné nastavování kaše, ale plnohodnotné pokračování / epilog. Na známé postavy se vsadilo stejně jako na nové a výsledek je fajn, emoce všeho druhu jsou přesně tak působivé, jak to Toy Story vždycky umělo, o úžasné animaci asi nemá smysl psát. Vyzdvihnout ovšem musím opět bombasticky dobrodružnou i melancholickou hudbu Randyho Newmana (těším se na český dabing, protože písně nazpíval Michal Prokop). Nebylo to zbytečné, bylo to krásné.____P.S. Zklamalo mě ale, že Pixar tentokrát vynechal předfilm. Proč? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Toy Story, narozdíl od Nema, nebyl nikdy moje srdcovka, ale je to fajn trilogie s pěkným zakončením. A teď čumím jako puk, že je nějaká čtyřka - dočista jsem na ni totiž zapomněl. A moje obavy se potvrdily. I navzdory krásné animaci a mnoha fakt dobrým gagům a zajímavým nápadům je to už docela nastavovaná kaše, která navíc svým vyzněním zásadně mění jednu z hlavních postav v přesný opak toho, na čem její charakter a potažmo celá původní trilogie stavěla. A to je imo ze strany tvůrců na jednu stranu dost odvážný a kontroverzní krok, ale taky zároveň zajímavá "lidé se mění" pointa. Pointa, která existenci jinak trochu nadbytečné čtyřky vlastně docela obstojně obhájí, byť rozumím, že každému po chuti nebude. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • V květnu 2019 producent filmu Mark Nielsen potvrdil, že Pixar plánuje pokračování Toy Story 5. (petr.koca)
  • V obchodě se starožitnostmi můžeme vidět spoustu předmětů z ostatních filmů studia Pixar. Například masky z akvária a potápěčskou masku z filmu Hledá se Nemo (2003), hned vedle ní krabici na sušenky z Životu brouka (1998), Bing Bongovu raketu z filmu V hlavě (2015) a mnoho dalších. (LaserJet)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama