Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (903)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story je podle mě bezpochyby kvalitně natočený seriál, ve kterém se mísí akce, romantika, mysterióznost a horor, přičemž všechny tyto jednotlivé ingredience jsou chytře a účelně zamíchány dohromady a tvoří skvělou kombinaci, ke které nemám absolutně žádné výtky. Z hereckého obsazení mě nejvíce upoutala Jessica Lange, která dokáže být jak neskonale vřelá, tak nesmírně chladná jako kámen. Atmosféra filmu je tísnívá, drásavá a perfektně vygradovaná. Hudební doprovod je nepatrný, spíše dominují děsivé zvuky a intro k jednotlivým epizodám skvěle vystihuje povahu celého seriálu. Morbidní, bizarní, hrůzostrašný, klaustrofobický, ale rovněž dojemný a (do jisté míry - např. linie manželů Harmonových) ze života. Zkrátka jeden z nejlepších seriálů současnosti. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dá se na to koukat, ale chtělo by to - více sexu, méně rodinných vztahů a trochu akce. Současná podoba je sice koukatelná, ale k dokonalosti jí prostě něco chybí. Tvůrci se snaží hrát na tajemno, ale to je paradoxně největší slabina celého seriálu. Trochu více lidí z kostí a masa, trochu méně fantazírování. Aby z toho nakonec nebyl druhý Lost. Ten předvedl tolik kombinování a fantazírování, až z toho vzešla úplná blbost. Prozatím 63% (pilot je neskutečná sračka) ()

Reklama

bestlama 

všechny recenze uživatele

Pro pilotní díl nechám 5*. Třeba se to časem ubere do sraček a srazím to níž. Atmosféra hutná tak, že byste ji krájeli zavařovacím nožem. Herci, kterým uvěříte i to, co se fakt nestalo. Za ty opravdu gratuluji. Lekavé scény velmi slušné a brutalita také. I přesto, že byl pilot ukecaný, tak je dobré se na něj dívat, protože nikdy nevíte, kdy se objeví lekavá scéna nebo něco, při čem vás opravdu zamrazí. Kamera je slušná a seriál mi dává opravdu pocit, že je tam něco správného, co mě bude nutit se koukat na další a další díly. Příběh mi "zatím" sedí :) Pokud to nesklouzne k tomu, že zfetovaní emzáci ovládají jeden starý barák, tak tento seriál bude mít mou 5 ti hvězdičkovou podporu :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence hororu oproštěná od čehokoliv děsivého. Zábavný popcorn pro teenagery, který se veze na současné vlně "chci být poučeným divákem", kdy popkulturní odkazy mohou prakticky zcela nahrazovat originalitu a progresi. Proto můžu dát buď nějaké nízké hodnocení, nebo uznat, že v rámci toho, co chce, je to víc než snesitelné. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr, že "nie nie nepúšťaj to" a potom " pusti ďalšiu časť, prosííím" takže asi tak. Keby nemusím chodiť do práce nevytiahnem päty z domu a pozriem si to všetko naraz ale aspoň som mala nad čím v práci rozmýšľať. Páčilo sa mi, že to bolo zo začiatku úplne dopletené ničomu som nechápala a nemala som ani prehľad kto je živý a kto mŕtvy a všetko sa začalo až neskôr vyjasňovať. Konečne dáky koniec, ktorý som vôbec nečakala. Dúfam, že druhá séria nesklame a bude aspoň rovnako dobrá ako prvá. Jedna hviezdička pre Violet a Opening theme. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, skutečně existuje. Nachází se na 1120 Westchester Place v Los Angeles a je také znám jako Rosenheimovo sídlo, podle jména jeho architekta. (Linkyc)
  • Tvorcovia Murphy a Falchuk začali pracovať na American Horror Story ešte pred produkciou seriálu Glee (od r. 2009). Napriek tomu bola prvá séria American Horror Story dokončená až o viac ako dva roky neskôr ako prvá séria Glee. (IceFan)
  • Keď si Dr. Charles Montgomery (Matt Ross) sadá na stoličku, si je možné všimnúť vpravo člena štábu. (ČSFD)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama