Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

LoLaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada AHS byla takovým poutavým úvodem.. Hltala jsem ji a zhlédnutí všech 13 dílů mi trvalo jen pár dní. Nechybí v ní napětí a nečekané zvraty. Herecké obsazení se povedlo na výbornou, za zmínku stojí hlavně Jessica Lange a moje oblíbená dvojice Evan Peters + Taissa Farmiga. Sice název svádí k tomu, že se bude jednat o horor, po které nebudete moci usnout, ale se strašidelností se to zbytečně nepřehání a působí spíše psychologicky (chápu ale, že název American Psychological Thriller Story by nezněl tak dobře :D...). ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Duchařská první série, která ke konci sípala jak rozedmutá plíce bez kortikoidů, dostala naštěstí psychotické dvojče, které jí svým excelentním nástupem vytrhlo trn z prdele i zmíněného laloku. Postupem času jsem dospěl k názoru, že jsem již dostatečně vyspecifikovaný a tudíž jsem si naprosto jistý kam patřím, hned zítra svůj šatník obohatím o pár svěracích kazajek, demontuji kliky ze dveří, a abych nebyl zbytečně rozptylován malichernostmi, cvičně do sebe skrzeva ptactvo budu mrskat temelínský BIO proud a budu se snažit sbalit modelínu, která se bude nejvíce svým exteriérem blížit Pepper. P.S. Strýčku Papeži, teď už chápu, žes musel sběhnout z papežské stolice i průjmu, ona ta vaše kutnolická parta stojí pěkně za hovno...No, hrom do trdlice, tedy do koštěte! Třetí série je dokonale infantilní, blbá, přeslazeně krvavá a maximálně dementní. Saxána by srala blahem z brutálních outfitů amerických kolegyň a chyběl jen Vláďa Menšík, Potrat a kouzelná francouzská hůl hluboce vražená v prdel. U laciné sukuby, já se bavil!!! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence hororu oproštěná od čehokoliv děsivého. Zábavný popcorn pro teenagery, který se veze na současné vlně "chci být poučeným divákem", kdy popkulturní odkazy mohou prakticky zcela nahrazovat originalitu a progresi. Proto můžu dát buď nějaké nízké hodnocení, nebo uznat, že v rámci toho, co chce, je to víc než snesitelné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého se do toho začínali režiséři zamotávat. Ze závěru panuje víc zklamání než kladné pocity. American Horror Story se uvedl jako dokonalý seriál, ale tempo neuvěřitelným stylem kleslo. První polovina bavila, ale druhá je naprosto o ničem a scénář mi přijde nedomyšlený. Herecké výkony vyloženě nevadily, ale vyzvednout se nedají. Děj dost kolísal, hlavně v druhé polovině .. 6/10 = 60% ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nikdy som nijak zvlášť nevyhľadával horory a tento žáner som vlastne úplne ignoroval. American Horror Story som začal pozerať len zo zvedavosti a netušil som, že ma to tak chytí. Zatiaľ boli natočené dve série, každá má niektorých rovnakých hercov, ale totálne odlišné príbehy, ktoré spolu nesúvisia. Niečo však majú obe spoločné – výborné herecké výkony, mrazivú atmosféru, kopec šokujúcich rozuzlení a zvratov, perfektný scenár a hudbu. A teraz k jednotlivým sériám. 1. séria: Príbeh v strašidelnom dome, v ktorom prebývajú duchovia sa môže najprv zdať trochu nezrozumiteľný a chaotický. Každý diel odhaľuje niečo z minulosti, prináša kúsok skladačky a na konci to do seba všetko zapadne. Plusom sú jedinečné postavy a štipka čierneho humoru. 2. séria: Prvá je v porovnaní s touto rozprávka od Disneyho. V druhej sérii je všetkého viac. Viac napätia, prekvapení, zvratov, ponurejšie prostredie a omnoho viac minút, ktoré som strávil so zatajeným dychom. Dejových línií je taktiež viac, niekomu to vadí, podľa mňa je to len dobré. Postavy sú prepracovanejšie, medzi hercami kraľujú hlavne Jessica Lange, Zachary Quinto a Joseph Fiennes. Už teraz sa teším na tretiu sériu. PS: Nutnosť pozerať osamote a v úplnej tme. :) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Vo „Vražednom dome“, keď agenti obklopia Tata v jeho dome po masakre v škole, sformuje ruku do tvaru pištole a zastrelí sa. Toto je odkaz na Taxikára (1976), keď Travis Bickle (Robert De Niro), ktorý robí rovnaký pohyb ruky po streľbe v nevestinci. (Peter.N.5688)
  • Že se bude každá řada seriálu odehrávat v jiné lokaci a její náplní bude odlišný příběh a strašidelný motiv se tvůrci projektu Ryan Murphy a Brad Falchuk rozhodli začátkem natáčení první řady. Cílem bylo nalákat nové potenciální diváky, aniž by museli znát děj předchozí sezony. Rovněž se autoři nebrání hostování filmových herců, kteří chtějí pracovat na seriálu, ale nechtějí se „upsat“ na několik let. (Vojt@P)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama