Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Sice se u téhle Bondovky zvané MOONRAKER sem tam objevila nějaká ta kritika, tak já s tím nemám absolutně žádný problém. Finále v kosmu je na oko trochu přehnané; už to tak trochu spadá do sci-fi žánru, ale co … Podstatné je, že jsem se bavil a neshledal zde nic zásadního, co by vybočovalo z téhle slavné ságy o agentu 007. Roger Moore zde už pokořil padesátku a stále vypadá skvěle a k tomu ty jeho hlášky a smysl pro humor. Ostatní postavy jsou též v pohodě, včetně známých tváří jako je M, Moneypeny nebo Q. Z předchozího dílu se nám vrací dlouhán Richard Kiel, který zde opět hraje „JAWS“. Takže opět nám vnese nadlehčené až komediální scénky. Už v úvodu ho tu máme. Každý jeho scéna je cool (nejvíc asi pasáž s lanovkou). Hlavní záporák Drax má také co do sebe, i když nepůsobí tak výrazně. Dějem je to vcelku jednoduché, ke konci gradující typickou myšlenkou zničit svět, aby se zrodil nový. Akční kousky jsou rozmanité, je jich tu dost. Toto je čtvrtá Moorova Bondovka a opět tu máme naháněčky na člunech. Asi sám má Roger ty lodičky rád. ;) Jak už jsem zmínil, ke konci tu máme výlet do vesmíru, ale mě to nijak nepohoršilo. Jsou tu na tu dobu dobré scénky s gravitací, jak lidí plují, předměty atd. Uznávám, že ty laserové boje jsou trochu moc. Hlavně kosmonauti vystupující volně po vesmíru. To už opravdu připomene byt jen vzdáleně Star Wars. ;) Ale pohoda. A na závěr opět musím pochválit Johna Barryho, který se pro Bondovky prostě narodil. Zdařilý OST, který se opět odvíjel od titulní písně. Moc nedostatků bych zde nenašel a ani to nemá hluchá místa. Spokojenost. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Roger Moore má asi úchylku na čluny a lodě, jinak si nedovedu vysvětlit, proč se snad v každé jeho bondovce objevuje honička na řekách a v zálivech. Koncentrace dechberoucích akčních scén je ale vskutku vysoká a většinu času jsem u tohoto stylového následovníka Goldfingera či Žiješ jenom dvakrát vrněl spokojeností. Pak ale přišel start do vesmíru a sympaticky nadsazený Moonraker se začal měnit v čirou demenci pro předškolní děti a fanoušky laserových pistolí. Velká škoda, kdyby Bond zlikvidoval toho tučného vousatého strejdu už na naší planetě, bylo by z toho parádní (nad)pozemské dobrodružství. P.S. Onen ústřední padouch si svůj velkolepý plán na vyhlazení lidstva a vypěstování nové rasy v hlubinách vesmíru nejspíš vypůjčil od Dr. Divnolásky. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za všechno, co jsem na Bondovi miloval jako dvanáctiletý kluk. Bylo jich určitě víc (č. 5, 7, 10,13), ale tahle můj raný vztah k Bondovkám vystihuje snad nejlépe. Stejně, jako maximální sebeparodizující nadhled, kterého nositelm jsou především Bondovky s Rogerem Moorem. K tomu navíc svými hudebními citacemi tentokrát přispívá i John Barry, který tu opět čaruje a jeho dva vesmírné opusy (ještě "You Only Live Twice") řadím na špici všech Bondovek. Ať si každý říká co chce, ať už jednotlivé pokusy dopadly různě, bez změny stylu by Bond nepřežil. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické Bondovky. Přiznám se, že jsem dosud neviděl ani jednu s Danielem Craigem, ale jinak mám několikrát zhlédnuté všechny od Dr. No, až po Dnes neumírej a některé mám i doma na DVD. Je to jedna z nejslavnějších sérií, která má své neodolatelné kouzlo a miliony fanoušků po celém světě a právě MOONRAKER je moje nejoblíbenější Bondovka. Je tady totiž úžasný Roger Moore, vrací se fantastický záporák Čelisti, potěší několik odkazů na dnes již klasická filmová díla a navíc je zde i sci-fi zápletka, což je přesně můj šálek kávy. Já mám jasno, skutečná jednička mezi 007. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je nejhorším představitelem Jamese Bonda. A fakt, že agenta 007 hrál víckrát než kdo jiný, to jen umocňuje, protože marnost jeho dalších a dalších pokusů zkrátka bije do očí. Moonraker se mi líbil o něco málo víc než Muž se zlatou zbraní, protože je pestřejší a více si utahuje ze své evidentní brakovitosti. I tak to ale není příliš důstojná část bondovské série a pokud budu chtít malinko vesmírnou bondovku, jednoznačně sáhnu po Conneryho Žiješ jenom dvakrát. 55 % ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)
  • Přibližně ve 30. minuty utíká žena k lesu před dvěma psy. Během útěku má boty na vysokém podpadku, později v lese však běží s bílými teniskami. (Terva)
  • Stylizace plakátu filmu s nápisem "Outher Space now belongs to 007" je velice podobná plakátu ke snímku Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). Na slávě filmu z vesmírné ségy se Moonraker pokoušel svézt i díky svému umístění děje do vesmíru. (Lorge)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama