Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stylová hvězdně obsazená kriminálka, pojatá jako korejská variace na hollywoodský koncept známý z Dannyho parťáků se stala nejen hitem letošního roku, ale má namířeno i na první příčku žebříčku divácky nejúspěšnějších korejských filmů všech dob. Skupina profesionálních zlodějů a podvodníků z Koreje má spadeno na diamant v hodnotě dvaceti milionů dolarů, který je uschován v přísně střeženém trezoru vyhlášeného casina na Macau. Ovšem i pokud se akce zdaří, není vůbec jisté, v čích rukách nakonec lup skončí. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní,ohromná Záležitost! Hlavní zápletkou je krádež diamantu v Casíně. Obsahuje komplikovanou love story a super dynamickou sestříhanou akci, děj má také několik nečekaných zvratů,netušíme závěr, dokud film nezkončí.. Takhle si představuji Akční Zlodějský film s našlapaným příběhem a vynikajícím vizuálem !! PS: Stopáž kupodivu vůbec nevadila, uteklo to rychle! 80% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Zlodějů zřejmě nechtěli, aby jejich dílo vycházející z divácky vděčného námětu bylo označováno za nenáročnou zábavu, a tak se ho rozhodli hned na několika rovinách znáročnit. Bohužel dost nešťastným způsobem: 1) Ve filmu je příliš velké množství postav, ty ne vždy dostanou zasloužený prostor, jsou vzájemně zaměnitelné a i když některé zavčas umřou, je v nich stále zmatek. 2) Aby film působil mezinárodně, jsou do něj krom hvězd korejských obsazeny i nějaké čínské a japonské. Některé "vtipné" dialogové scény jsou přitom založeny na tom, že postavy mluví různými jazyky a vzájemně si nerozumí. Takže divák, který má málo naposlouchané východoasijské jazyky a těžko slyší rozdíl mezi korejštinou a japonštinou, bude opětovně uvržen v chaos. 3) Spolupráci jednotlivých členů zlodějského týmu poznamenávají jejich vzájemné sympatie a antipatie. Ty většinou pramení z jejich minulých zážitků, jež jsou vcelku nahodile odhalovány ve flashbacích. 4.) Vyprávění zamlčuje některé důležité události, které jsou odhaleny až ex-post. 1 + 2 + 3 +4 => Uměle komplikovaný film, který se poměrně těžko sleduje, ale za zvýšenou pozornost neodmění diváka ničím jiným, než rutinní žánrovou podívanou, která ani přes stylistickou vybroušenost nemá čím ohromit a která upřednostňuje lákadla kulturně specifická (známé tváře, špičkování několika asijských národů) před těmi univerzálními (situační komika, akce). ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Skvělá krimi ala Dannyho parťáci, jen s dvojnásobným množstvím podrazů, zvratů a zajímavých odboček. Film je natolik dynamický, akční, správně střídající vtip a napětí, se špetkou romantiky a nádechem „každý dostane, co si zaslouží“, že uteče i přes nehoráznou délku dvou a něco hodin. I přes množství postav, každá má svoji úlohu a roli, po chvilce jejich představování se v nich člověk vyzná a vybere si svého favorita. Velkou zásluhu na tom má herecký ansambl a jak už to u Korejců chodí – skvěle hrající. Bavila jsem se báječně a nevzpomenu si na okamžik, že bych se nudila. 90 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že chvílemi už ty podrazy a různá odhalení tvůrci přehnali, ale přesto to má velice zajímavou atmosféru, podivné plynutí děje, které však na poměry korejských filmů je smysluplné a nezmatené, se zajímavými postavami a s několika popravdě šokujícími zvraty. Udrží v napětí celé dvě a čtvrt hodiny, a to o málokterém současném filmu lze říct. Akce je víc až ve druhé části filmu, ale zato excelentní - honička po zdech budov byla natočena skoro ležérně, ale přitom byla vymakaná a muselo dát dost práce ji zaranžovat. Nebo scénu útěku přes vozovku beze střihu. A takových filmařských a kameramanských fajnovek je zde víc. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ocean's Eleven po korejsku. Skvěle zahrané dialogy podtrhující atmosféru nedůvěry a očekávání kdo komu vrazí kudlu do zad. Stylové, koukatelné a skutečně hvězdně obsazené. Popis obsahu filmu výjimečně nepřehání. Tempo které ani na chvíli nezaváhá. Jedna ze závěrečných horolezecko-parkour scén patří k absolutní akční filmové špičce. ()

Galerie (115)

Související novinky

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

28.11.2012

Po loňském ročníku Filmasie, který přinesl rekapitulaci tvorby a osobní účast Bonga Joon-hoa (Vzpomínky na vraždu, Matka, Mutant), se letos Filmasia (30.11. - 2.12. 2012) zaměří na dalšího ze… (více)

Reklama

Reklama