Reklama

Reklama

Loupež na úrovni

  • Kanada The Art of the Steal (více)
Trailer

VOD (1)

Crunch je notorický zloděj, ale rád by začal žít jinak. Když ho bratr přemluví, aby se zúčastnil poslední krádeže v životě, dají dohromady starou partu. Plán se však pomalu začíná hroutit... Crunch Calhoun (Kurt Russell) byl v Polsku se svými kumpány a bratrem Nickym, se kterými okradl místního mafiána o pravý obraz od Van Gogha. Při úprku z města, ale došlo k autonehodě a jeho bratr Nicky byl zatčen. Aby se zachránil, začal s policií spolupracovat a práskl Crunche. Ten pak musel jít na sedm let do vězení. Po pěti a půl roce byl propuštěn na svobodu a vydělává si jako kaskadér na motorce. Jeho bratr Nicky stále krade obrazy. Nicky ukradl obraz mužovi jménem Sunny. Policie chtěla Nickyho chytit, ale on je opět převezl a obraz od George Seurata schoval jinam, takže mu interpol nemohl nic dokázat.  Interpolu pomáhá bývalý zloděj uměleckých děl Samuel Winter (Terence Stamp). Crunch je se svým kamarádem Franciem, když v tom za ním přijde člověk jménem Sunny, kterého okradl Nicky. Sunny chce buď obraz zpátky nebo 30 tisíc.Crunch říká, že ani jedno nemá a Sunny mu vezme motorku. Crunch pak volá příteli Paddymu s tím, že chce zpátky do zlodějské branže. Paddy navrhne schůzku, ale na ní se objeví i Nicky. Když se oba setkají, začnou se prát. Poté se usmíří a začnou dělat na krádeži za jeden a půl milionu. Paddy vypráví, že v Amsterdamu byla ukradena vzácná kniha, Jakubovo Evangélium. Nikdo zatím o tom neví, jelikož byla vyměněna za padělek. To se dozví až při výstavě za několik dní. Originál je prý nyní v Kanadě a měl být propašován z Montrealu do Detroitu. Zloděj byl však zatčen za převážení drog a kniha zabavena. Za několik dní se má na knihu přijet podívat expert. Paddy chce toto evangelium ukrást. Crunch do toho nechce jít, ale Nicky ho nakonec přesvědčí a omluví se mu, za to že ho dostal do vězení. Nicky a spol. se sejdou s člověkem „ze vnitř“ a ten jim prozradí, že v sobotu se na obraz přijede podívat expertka Olga. Paddy s ní kdysi něco měl, takže všichni zavrhli, že by jim mohla pomoct. Do města přijel také další člen Crunchovy party Francouz Guy de Cornet. Na letišti ho vyzvedává Crunch. Je tam i interpol a Samuel, který uvidí Crunche a jde si s ním promluvit. Samuel hledá jen obraz, který ukradl Nicky Sunnymu. Nicky vymyslel jak propašovat knihu. Chce ji dát do uměleckého díla, obří kostky, kterou legálně zakoupí. Protože ji převáží Crunch bude na hranicích zabavena. Gee se dostane do celního skladu a tam má za úkol vyměnit originální knihu za padělek. Partě zlodějů se podařilo ukrást knihu a oslavují. Gee pak vypráví příběh, jak jeden podvodník nechal ukrást Monu Lisu, pak ji šestkrát okopíroval a prodal šesti kupcům. Francie dostal úkol propašovat Monu Lisu do USA. Nicky se toho chytí a chce knihu padělat a prodat více kupcům. Crunch nejdříve nechce, ale pak souhlasí. Padělky má udělat Gee a potřebuje na to 750 tisíc dolarů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny zárez a prídavok do rodiny Oceanovic klukú a Talianskeho džobu. Kurt Rusell ako hlavný ťahún spolu s dobre vybranou partičkou to válejí, sem tam zadrú skvelú hlášku, sem tam nejakú vychytávku či odrb a nakoniec z toho vylezie fajn prekombinovaná a premyslená heist snímka. Potešilo a čudujem sa, že som to doteraz držal na disku a vyhýbal sa tomu. Zbytočne. Ďaleko lepšie ako Ocean´s 8, ďaleko. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Výborné hlášky, výborní herci, dobre odvedená réžia a celkom inteligentne spracovaný scenár. Ale má to svoje chybičky v logike, ktorým sa vyhli žánrové kultovky ako sú Dannyho 11, Pod(f)uck, Zbaľ prachy a vypadni či Gentlemani. Vypointovanie na záver takmer absolútne nesedelo s tým, čo sme videli, navyše vieme, že na konci nás čaká posledný "švindl" a tiež vieme na koho ten "švindl" bude. Len nevieme pár detailov. Ak by bol dej aspoň trochu priehľadnejší a nestaval by len na coolovosti hlášok, výzoru hercov a elegantnosti ukradnutého umenia, dal by som v pohode o hviezdu viac. ()

Reklama

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Perfekt! I když je to jen další zlodějnárna, kde je zrada, plánování a skupinka kriminálníků, tak jsem se neskutečně bavil! Prostě film, kterej si na nic nehraje, netrvá zbytečně 2hodiny, furt se něco děje a hláškuje se co to jde. Starej dobrej Kurtík Russellů se vrací na scénu a užívá si to. A dokonce přijde i Lagerta! :) 8/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvětralý comeback Kurta Russella. Loupežníci přes umění bez patřičné režijní úrovně. Když jim nestačí krást vzácné obrazy, mají spadeno na unikát - Gutenbergovu bibli. Každý ve zlodějské partě má svoji nepostradatelnou přezdívku s nezbytnou popiskou u jejich postavy. Naprosto ohrané a ve filmech stokrát použité. Režisér si musel připadat, že objevil poševní vchod. Přezdívky nejsou do češtiny přeloženy vtipně a nápaditě, takže se u nich nepobavíte. Snad zaberou hlášky, kterými film překypuje podle vzoru spřízněných filmů, ale jen o procentu z nich se dá prohlásit, že na diváka alespoň trochu zabírají. Problémem filmu je, že je zhusta trapný a podprůměrně natočený. Tolik by se chtěl rovnat kvalitním heist movies s "gajričiovským" syndromem, ale s neznámým a nenápaditým režisérem Jonathanem Sobolem na to nemá a není to v jeho provedení dost cool. V popředí stojí lupič Crunch, odsouzený zloděj uměleckých děl, veterán ve svém oboru, který po návratu z vězení dá opětně dohromady svoji starou zlodějskou partu, navrch přibere nováčka Jay Baruchela, kterého by si do party nevzal ani pes Fido, kdyby chtěl provést krádež ostatků Lassie z galerie Vaňkovka. Prostě Baruchel je katastrofální debilit, který v jedné scéně hraje dokonce nadbytečnou (nebylo jasné proč) dvojroli(!). Schéma všech podobných filmů je zachováno - relativně originální plán loupeže, jak oblbnout bezpečnostní systém a ostrahu, jak dokonale vyšplouchnout podvratný článek v partě, nejméně jedna povinná závěrečná pointa, kterou divák nesmí odhalit a taky neodhalí. Dohromady nic, co byste neviděli jinde a lépe. Kurt Russell je za sympaťáka, Matt Dillon za chladnokrevnou svini. Film zásadně drží jeho herecké obsazení. Russell a spol. spolehlivě loupou vtipný perníček, aby dojem trochu pozvedli. Jen díky nim se to daří. Režijní vedení pozbývá atraktivnost a nedokáže zařídit s dobrou hereckou partou nezapomenutelnou loupež. V tomhle ohledu jsem měl dojem, že "zlodějským" filmům cinká umíráček. 40% ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

paráda... som veľmi spokojný. Najlepšie na celom filme sú hlášky. Tie sú fakt trefné. Vec ohľadom krádeže je trošku prekombinovaná a občas neprehľadná, ale myšlienku filmu to nekazí. Ja som sa už veľmi dlho nedostal k takémuto filmu, kde by ma dialógy rozosmievali v takomto tempe a pritom o nejakú komédiu ani z ďaleka nejde. Reálne je toto u mňa na štyri hviezdy, ale ja som sa tak pobavil, že na to sere pes a bijem plný... keď ešte zoberiem ohľad na rozpočet a casting nemám o čom.. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (8)

  • Začátek filmu se podle titulku odehrává ve Varšavě. Ve skutečnosti je to Budapešť a v záběru jsou Budínský hrad a slavný Řetězový most. (FoxMulder)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku ve městě Bukurešt, Kanadě ve městě Ontário, Maďarsku ve městě Budapešt, Kanadě ve městě Hamilton a u Niagárských vodopádů na Kanadském území. (rafix)

Reklama

Reklama