Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stylová hvězdně obsazená kriminálka, pojatá jako korejská variace na hollywoodský koncept známý z Dannyho parťáků se stala nejen hitem letošního roku, ale má namířeno i na první příčku žebříčku divácky nejúspěšnějších korejských filmů všech dob. Skupina profesionálních zlodějů a podvodníků z Koreje má spadeno na diamant v hodnotě dvaceti milionů dolarů, který je uschován v přísně střeženém trezoru vyhlášeného casina na Macau. Ovšem i pokud se akce zdaří, není vůbec jisté, v čích rukách nakonec lup skončí. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Někdy si tak říkám, jaká je to škoda, že se do našich končin a zdejších multiplexů nedostávají ani ty divácky nejúspěšnější filmy současné asijské mainstreamové kinematografie. Tahle korejská variace na Dannyho parťáky je totiž zábavná od začátku do konce, přičemž nešetří dějovými zvraty ani parádními akčními scénami. A stejně jako u Dannyho parťáků i korejci vybrali na castingu to nejlepší, co současná korejská kinematografie nabízí. Pokud se tedy nechcete seznamovat s asijskou kinematografií prostřednictvím artových filmů s nejistým výsledkem, tohle může jedna z pohodlnějších a zábavnějších cest. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že chvílemi už ty podrazy a různá odhalení tvůrci přehnali, ale přesto to má velice zajímavou atmosféru, podivné plynutí děje, které však na poměry korejských filmů je smysluplné a nezmatené, se zajímavými postavami a s několika popravdě šokujícími zvraty. Udrží v napětí celé dvě a čtvrt hodiny, a to o málokterém současném filmu lze říct. Akce je víc až ve druhé části filmu, ale zato excelentní - honička po zdech budov byla natočena skoro ležérně, ale přitom byla vymakaná a muselo dát dost práce ji zaranžovat. Nebo scénu útěku přes vozovku beze střihu. A takových filmařských a kameramanských fajnovek je zde víc. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zlodeji sa nesú v uvoľnenom duchu. Je to príjemná žánrová jedohubka, kde sa kladie rovnaký dôraz na akciu, vykreslenie charakterov a akúsi výslednú pointu, ktorá by mala byť zvratová. Celkom mi príde úsmevné prirovnávať to k Ocean´s eleven, pretože si film nesie omnoho viac z buddy filmov z Hong Kongskej produkcie. Niečo čo by natočil Woo alebo To. Ale bavil som sa. Dokonca finálna scéna úteku z bytovky je úplne šmaková. Najvýraznejšou postavou sa stáva Ji-hyeon Jeon ktorá je pastvou pre oči a Simon Yam ako starý Hong Kongský ostrieľanec a hlavná postava v podaní Yoon-seok Kima. Dodáva svojej postave hĺbku. Asi ako jediný. Príjemná vec z Juhokórejskej produkcie, ktorá pekne strieda jazyky, miesta a dejové zvraty. Nenudí a vo výsledku je veľmi zábavná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní,ohromná Záležitost! Hlavní zápletkou je krádež diamantu v Casíně. Obsahuje komplikovanou love story a super dynamickou sestříhanou akci, děj má také několik nečekaných zvratů,netušíme závěr, dokud film nezkončí.. Takhle si představuji Akční Zlodějský film s našlapaným příběhem a vynikajícím vizuálem !! PS: Stopáž kupodivu vůbec nevadila, uteklo to rychle! 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyprávění Zlodějů vlastně představuje encyklopedii populárních žánrů – jeden žánr se plynule přelévá do druhého a každý z nich je ohlodaný až na kost. Pasáže charakteristické pro zastřešující žánr jsou tak prokládány komediálními výstupy, procítěným melodramatem, generačním hašteřením i nádechem romantiky a až v poslední třetině se styl snímku přepne do akčního thrilleru. Vrcholem je dlouhá závěrečná konfrontace několika zainteresovaných stran, jež vyústí v sáhodlouhou přestřelku s dech beroucí choreografií, odehrávající se ve zdánlivě obyčejném interiérovém i exteriérovém prostředí. - více v recenzi pro A2 ()

Galerie (115)

Související novinky

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

28.11.2012

Po loňském ročníku Filmasie, který přinesl rekapitulaci tvorby a osobní účast Bonga Joon-hoa (Vzpomínky na vraždu, Matka, Mutant), se letos Filmasia (30.11. - 2.12. 2012) zaměří na dalšího ze… (více)

Reklama

Reklama