Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poľská Láska nebeská je lepšia ako anglosaský originál, preto dávam plný počet. Vtipné, milé, srdečné. Takto si predstavujem vianočný romantický film s happyendami ako vyšitými. Herecké obsadenstvo je mi síce neznáme, no nemám k nemu žiadne výhrady. Jediný problém som videl v dvoch hlavných mužských hereckých rolách kvôli výzoru. Tí dvaja chlapi sa na seba celkom podobajú. Film však dokazuje, že na kvalitný film nepotrebujete ani Hugha Granta, Colina Firtha alebo Keiru Knightley. Stačí nápaditý scenár a suverénnu réžiu. Teším sa kedy bude k dispozícii predabovaná dvojka. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s Láskou nebeskou je na místě ale zase tak podobné si nejsou. Je to vztahovka s hodně postavama a odehrává se na Vánoce ale je třeba říct, že Noc plná zázraků je stejně tak krásná a kouzelná a mnohem méně kýčovitá a bláznivá a více pravděpodobná a občas i trochu dramatická a... Prostě úžasná! A všechno má svůj dobrý konec. Je to moc optimistický film, který mě zaujal od první vteřiny a jsem moc ráda, že do evropské kinematografie zase přibyl jeden zázrak. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná překopávka Love actually, která aspoň mě osobně přišla dosti procítěná a naladila mě na takovou tu vlnu vánočních filmů roku 2013. Odrazový můstek, já jen doufám, že se dočkám letos více takových filmů. Ať je to napodobenina Lásky nebeské, nebo něčeho jiného koho to zajímá důležité je, že film obsahoval přesně to, co jsem od něj očekával, zasněžený povrch planety Země, romantickou (před)vánoční idylku, i trocha toho humoru by se dala k pozitivům filmu zařadit. Každopádně po tomto filmu budu muset poněkud změnit názor na Poláky, jakožto filmaře. Kouzlo Vánoc naladěno. Hodnotím 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„…takže se opiješ, poznáš někoho, skončíš s ním v posteli, máte šílený sex a druhý den máš fotky na facebooku, jak jste se líbali na záchodě.“ Nečekal jsem, jak moc doslovné je ve skutečnosti označení „Noc zázraků-Láska nebeská v polském kabátě“. Mladší z filmů plně využívá prvků svého staršího vzoru, tak trochu po něm šibalsky pomrkává a místy ho až škodolibě vykrádá. Ať už je to třeba kluk a otec bez ženy či takové zařazení Norah Jones a jejího Turn Me On do soundtracku filmu (a tahle „drzost“ mě popravdě rozesmála a potěšila). Jinak polská verze nabízí podobnou atmosféru, množství romantiky, o něco méně humoru a na druhou stranu více nevtíravého sentimentu (ale přitom hořkosti zároveň). Tak či tak je Noc plná zázraků moc příjemnou a úsměvnou podívanou, jejíž premiérová projekce mě sice nedokázala dostat tak moc, abych jí hned přiklepl plný počet, ale to se ostatně nepodařilo napoprvé ani Lásce nebeské, která si mě plně získala až po více zhlédnutích, takže budoucnost ukáže, jak to u mě dopadne s polským zástupcem. „Dobrý den. Jak vám můžu pomoct?“ – „Přišel jsem za synem.“ – „A za kým konkrétně?“ – „Za samolibým egoistou a arogantním tupcem.“ – „Šéfe, máte návštěvu.“ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nepamamtuju se, kdy naposledy jsem viděl takhle dobrý, chytrý, zábavný, upřímný a pozitivní vánoční film. A že bude zrovna polský mě nenapdalo ani ve snu. Všechny postavy jsou maximálně sympatické, děcka jakbysmet a děj je velmi fajn. V tomhle případě se máme od poláků co učit. Nechápu to, ale máme sakra daleko do světových filmů :-/. 4,5* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Moderátor Mikolaj (Maciej Stuhr) informuje 24.12. rozhlasové posluchače o událostech, které se vztahují k 25.12. Platí to například o datu narození zpěvačky Annie Lennox. Sovětský svaz se rozpadl dokonce až 26. prosince. Na začátku filmu pak v českém dabingu tvrdí, že se 25. 12. 1076 konala korunovace Boleslava Chrabrého. Ten však podle dostupných údajů zemřel v roce 1025. (klukluka)

Reklama

Reklama