Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Christopher Lennertz | Produkcia: Athena Wickman, Robert M. Williams Jr. / Executives: J.J. Abrams, Bryan Burk, Eric Kripke, Jon Favreau | Distribúcia: NBC | Štúdio: Kripke Enterprises, Bad Robot Productions, Warner Bros. Television || Super nápad, ako natočiť kvázi postapokaliptycký seriál. Ukázať pár minút katastrofy, aj tú v nočnej tme, a potom rozvýjať mexickú telenovelu s desiatkami vzťahových línií na agrokulturálnej dedinke, občas s Fifo výletom do zchátralého mesta, kde nájdete samurajského Billyho Burka - ktorý ako jediný zo zúčastnených vie aj hrať. Jedna za už spomenutého Burka, a jedna za obézneho Google-áka, pri ktorých som aspoň nemal pocit, že ich postavu napísal texaský olejový magnát. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál z produkce J.J. Abramse. Na celém světě přestane jít elektřina a už se nenahodí zpět. Děj seriálu se odehrává 15 let poté v Americe, zničené občanskou válkou. Po výpadku se každý chtěl dostat k moci. 1. série se zabývá převážně ve východní části Spojených států, kde se nachází Monroova republika. Ten vládne pevnou rukou. Ale jeho vojáci jsou vyzbrojeni pouze zbraněmi jako v Napoleonských válkách. Většina nábojů se už vystřílela a nové vyrobit nejdou. Lidé se stáhli z měst a usadili se na venkově. Tam si vesele farmaří a žijí klidný život. Pokud jim ho někdo nenaruší. Příběh sleduje osudy rodiny Mathesonových, kteří toho o výpadku vědí hodně. Postupně se seznámíme se spoustou postav. Některé seriál časem opustí. Spojené státy jsou rozděleny na 6 částí: Monroova republika, Georgie, Texas, Colorado, Národ prérií a Kalifornie. Zatím seriál zavítal do 5 z nich. Postavy postupně začínají přicházet všemu na kloub a snaží se nahodit elektřinu. Zjistí, ale že to nebude tak jednoduché. Spoiler: Podaří se jim to, ale jen na chvíli. 2. série začíná výbuchem atomových bomb ve Philadelphii a Atlantě. Na scénu přichází nový hráč, Vlastenci. Ti se snaží pomocí svých nekalých praktik ovládnout celou Ameriku. A to jim přece naše parta hrdinů nemůže dovolit. Přibývá taky nových postav. Aaron k tomu ještě zjišťuje, že může ovládat nanity, kteří ve vzduchu blokují elektriku. Po dlouhých tahanicích se z bývalých nepřátel stanou přátelé a společně bojují proti vlastencům. Tento boj se jim nakonec podaří vyhrát. Ale bohužel to skončí docela otevřeně. Naniti neřekli své poslední slovo. Seriál byl bohužel ukončen, ale pokračuje komixem... "I'm Batman." :D ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mala to byť náhrada za Lostov a vcelku to aj tak vyzeralo, len sa tam menili strany tak rýchlo, ako som ešte nezažil nikdy nikde. Fajn, že postavy boli komplexnejšie resp. minimálne komplikovanejšie, nikto nebol len čiernobiely, tu to hralo všetkými farbami dúhy. Nebáli sa zabíjania, ale žiaľ to bolo rozťahané. V dnešnej dobe už také niečo je prežitok, doba je naklonená kratším a hutnejším sériám. Ale neľutujem, že som to pozeral. Myšlienka sveta bez akejkoľvek energie a záhady okolo nej, to bolo fakt fajn. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Nad hereckými výkony, až na hlavní dvě postavy, brečím. Nevěřím ostatním nos mezi očima. Celkově dobrý nápad, ale realizace vázne na bodu mrazu, kamera, střih, dialogy hrůza, děs! Trochu se bojím, aby se to nezvrtlo v nespočet stále se zamotávajících zápletek jako třeba v seriálu Ztraceni. Snad se "Abramsův syndrom" neprojeví, bohužel to vypadá na přesný opak. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se dodíval na poslední díl. Celkem mi spadla čelist, když jsem se dočetl, že seriál tímto končí. Čekal jsem spíše, že se jednalo o nalákání na novou sérii... Nu abych to nějak shrnul. První série je fakt povedená, neměl bych tomu co vytknout. Ta druhá? Začíná se to pomalu zamotávat a upoutávat stále na jedno místo, což se pochopitelně celkem ohraje a ztrácí kouzlo. Přimichání nanotechnologie do příběhu nebyl úplně špatný nápad. Nicméně bych byl raději kdyby to více sledovalo vyvíjení se lidstva v postapokaliptickém světě, než uvěznování lidí ve vlastní hlavě... Škoda že se nedočkáme konečného rozuzlení. Zůstalo tam hrozně moc věcí jen tak bez vysvětlení. S tím mě už pomalu Amící začínají srát, stále dávají zelenou novým seriálům a ty stavající jen tak seknou a nahodí poker face. Abych se bál začít zase s nějakým novým. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama