Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

aslavey

všechny recenze uživatele

Pilot: Tempo je zatím vcelku dobře rozjetý, pěkný prostředí a o nějaký překvapení ochuzení nebudem. Ale vadí mi ty nesympatický lidi. Kromě hlavní kočky a černýho šerifa je to banda prapodivných amatérů, kterým věřím akorát jejich překvapený ksichty, protože opravdu asi neví, co mají dělat. Ale zkusím to. Třeba mě překvapí. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se dodíval na poslední díl. Celkem mi spadla čelist, když jsem se dočetl, že seriál tímto končí. Čekal jsem spíše, že se jednalo o nalákání na novou sérii... Nu abych to nějak shrnul. První série je fakt povedená, neměl bych tomu co vytknout. Ta druhá? Začíná se to pomalu zamotávat a upoutávat stále na jedno místo, což se pochopitelně celkem ohraje a ztrácí kouzlo. Přimichání nanotechnologie do příběhu nebyl úplně špatný nápad. Nicméně bych byl raději kdyby to více sledovalo vyvíjení se lidstva v postapokaliptickém světě, než uvěznování lidí ve vlastní hlavě... Škoda že se nedočkáme konečného rozuzlení. Zůstalo tam hrozně moc věcí jen tak bez vysvětlení. S tím mě už pomalu Amící začínají srát, stále dávají zelenou novým seriálům a ty stavající jen tak seknou a nahodí poker face. Abych se bál začít zase s nějakým novým. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

70% Aj keď sa Revolution v priebehu oboch sérií nezbavil istých neduhov (niekedy zbytočná doslovnosť, prudké zmeny motivácií postáv), nakoniec predsa len o niečo viac prevažujú klady. Seriál si neustále drží slušné tempo, nenásilné vkladané flashbacky často aj dostatočne objasňujú úlohu postáv vo svete, baví aj istá nekompromisnosť - ani kladné postavy neváhajú zabíjať pre "vyššie dobro" po desiatkách a to aj v rámci jediného dielu. Záporné postavy sa im naviac plnohodnotne vyrovnávajú a niektoré ich aj prevyšujú (Monroe, Neville). A keďže mi druhá séria príde subjektívne o niečo temnejšia a dejovo zaujímavejšia, nemám problém hodnotenie zaokrúhliť smerom nahor. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Uff, tak to taky žádná sláva, sakra. Aktuální sezona nabídla hned několik postapokalyptických seriálů, bohužel ani jeden z nich ani z daleka nenaplnil očekávání. přes fakt, že Revolution totiž nabízí sympatického Billy Burkea a Giancarla Esposita, ani jeden z nich nepřínáší do své seriálové role vše. A tak je to v podstatě s celým seriálem. Revolution se snaží být prvotřídní záležitostí, nicméně nabízí hodně plytkou podívanou, které k naplnění obrazu seriozní podívané chybí trochu víc, než se na první pohled může zdát. Slabé, nudné a mizerně obsazené a zahrané. Zklamání na celé čáře. Pořád ale o dost lepší, než kupříkladu konkurenční Defiance. Pořád je to totiž trikově solidní práce a Burke je fajn. Na to abych z toho byl odvařený a chtěl hned vidět další díly to ale není ani zdaleka. ()

Prometheus69

všechny recenze uživatele

Pilot až na bitky o ničem.... čekal jsem aspoň něco. Ztráta času sledovat to dál.... nic co by mě navnadilo. Nechce se mi to ani hodnotit. Prostě zklamaní, vzhledem k tomu hunbuku buh ví jaká pecka to zase bude se okolo toho strhla.... dost děsnej pruuudus. Někdo se tu možná až příliš inspiroval Last Ass... který mě taktéž moc nechytil. Nemám rád survive záležitosti... nemám rád že to pořád někdo musí cpát do her a filmů.... prostě nemám: ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)
  • Roli Rachel Matheson měla původně hrát Andrea Roth, ale byla později nahrazena Elizabeth Mitchell. (..Lucas..)
  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama