Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 2

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (428)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Takové to drama ála komorní scéna, kdy se během jednoho večera dozvíte temná zakoutí členů nefungující rodiny. Kolik takovýchto snímků už zde bylo a kolik lepších (např. Dáni jsou v tom mistry)... Na divadelních prknech to holt nevypadá tak zkoprněle a afektovaně, jako když se kamera snaží zachytit atmosféru detailním záběrem, který v dané scéně prostě nefunguje (i když občas se to podaří). John Wells zvolil velké herecké osobnosti, ale ony nedokážou udělat drama na plátně tak, jak by si August: Osage County zasloužilo. Bohužel i Meryl Streep působí spíš směšně než tragicky, což je u filmu tohoto ražení smutné. // Není to hrozný film, ani nijak výjimečný. Prostě komorní drama jedné rodiny, které se vynoří, zahltí vás svým příběhem, ale tempo se rychle vyčerpá, jako téma samotné. // Mít na scéně takovouto matku, volím jinou formu - takhle je zbytečně upozaděna a přece jen stále se snažíc být v centru pozornosti. Mrazivý šimrot se nekoná, jen únava z obehraného a plytké kamery. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

To už tak býva, že rodina sa v súčasnosti stretáva už len na pohreboch. A často sa aj stáva, že práve chvíle, ktoré by ich mali opäť stmeliť, sa využijú na vyťahovanie starých záležitostí, krívd a nedopovedaných slov. Alebo sa dokonca odhalia tajomstvá, ktoré radšej nikdy nemali vyjsť na povrch...Snáď by som len ubrala z vyhrotených scén, ktorých bolo až príliš, čo bolo na škodu filmu. Tým pádom pre diváka neostal čas na oddych a spracovanie emócii z jednej hádky, keďže okamžite nasledovala ďalšia. Ale inak mám tento štýl rada, realistické situácie, s ktorými sa človek ľahko stotožní. Meryl Streep dokonalá, Julia nezaostávala. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Depresívna dráma o ľudských vzťahoch s kvalitnými predstaviteľmi v hlavných úlohách,ktorí sa snažia na maximum... Meryl Streep je an actress,ktorej vyhrávanie cien filmových je po srsti,považujem ju za typ,ktroý dokáže pomaly aj stelesniť „psa od susedov”(s nadsádzkou).,a táto postava matky,väčšej rodiny v jej podaní je sarkastická,nepríjemná,uzavretá,zato „dcéra”,Julia Roberts si nedá po hlave skákať a roztržky sú na dennom poriadku...Každý herec tu má svoj priestor,z ktorého aj na kratší čas vie zaujať. Ale celkovo„servírované” to je takým spôsobom,ktorý je proti mojej srsti,ale uznávam nasadenie tvorcov... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

krasne tragicke osudy smutnych, tragickych ludi s este viac tragickejsimi zivotmi. dnes vecer objimem manzela, syna, psa, zavolam mame a najblizsej rodine, ako velmi ich lubim a budem sa tesit z mojho krasneho, obycajneho, nudneho zivota. ze klise? no a co. nech. fantasticke vykony, skvelo napisany scenar a pre mna jeden z najlepsich filmov poslednej doby. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty (divadelní) konverzační komedie, v nichž se skupina lidí sejde v uzavřeném prostoru a strašně se pohádá? Typicky třeba Bůh masakru, nebo z poslední doby francouzské Jméno. Tak tohle je něco podobného, akorát mnohem krutější. Úsměv na rtech rychle zhořkne, protože když si zdejší postavy říkají zlé věci, tak to myslí vážně. Meryl Streep tradičně výborná a Julia Roberts v životní formě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Šerifovo (Will Coffey) auto má poznávaciu značku okresu Oklahoma. Oklahoma je však od Osage County vzdialená viac ako 2 hodiny, takže stály šerif v tejto oblasti by takúto značku nemohol mať. (Arsenal83)
  • Barbara (Julia Roberts) vyčítá sestře Ivy (Julianne Nicholson), že je jí skoro 50, a tak by se měla začít chovat rozumně. Julianne Nicholson bylo ale ve skutečnosti pouhých 42 let. (milaneg)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama