Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 3

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (51)

  • V DVD dabingové verzi, která je z roku 2014, nadabovala postavu Violet (Meryl StreepMilena Steinmasslová. Sama pak byla do této role v roce 2017 obsazena v Divadle v Celetné a je za svůj herecký výkon velmi kladně hodnocena. (funhouse)
  • Barbara (Julia Roberts) vyčítá sestře Ivy (Julianne Nicholson), že je jí skoro 50, a tak by se měla začít chovat rozumně. Julianne Nicholson bylo ale ve skutečnosti pouhých 42 let. (milaneg)
  • Benedict Cumberbatch se učil hrát na piáno od Lee Groth-Olson, generální manažerky Bartlesville Symphony Orchestra. (Sadi)
  • Tracy Letts chtěl, aby byli do filmu obsazeni herci z původní divadelní hry. Ani jeden se však ve snímku neobjevil. (jezurka42)
  • Tracy Letts napsal původní hru podle své vlastní zkušenosti. Rodina Westnových je velmi podobná té jeho. Například postava Violet Weston má zobrazovat jeho babičku, která byla na prášcích závislá 15 let. (jezurka42)
  • Role Steva Heidebrechta byla několikrát nabídnuta Garymu Coleovi, který tuto roli ztvárnil na divadelních prknech v Londýně. Avšak vždy odmítl. (jezurka42)
  • Meryl Streep musela kvůli roli Violet shodit několik kilogramů, ostříhat si nakrátko své vlasy a téměř po celou dobu natáčení nosit paruku. Důvodem byla nemoc postavy, a to rakovinu jícnu a následná chemoterapie. (jezurka42)
  • Film měl svou světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu. (jezurka42)
  • Jeden z kritiků uvedl, že příběh nejen ve filmu, ale také na divadelních prknech, je velmi podobný filmu The Little Foxes (1941). (jezurka42)
  • "Life is very long," v překladu "život je velmi dlouhý," citát otevírající celý film, je od T. S. Eliota, který byl použit v jeho básni. Film je nápadně podobný nejen básni, ale také Eliotovu životu. Příběh odehrávající se na západě USA vypráví o prázdnotě lidského bytí. Také jméno hlavní postavy Violet (Meryl Streep), často zkracováno na Vi, je velmi podobné jménu Eliotovy manželky Vivienne. (jezurka42)
  • Zatímco probíhala propagace filmu Sněhurka (2012), Julia Roberts prozradila, že právě probíhá jednání o jejím obsazení do filmu August: Osage County, prvním společném filmu s Meryl Streep. Julia potom potěšeně prohlásila, že Meryl je její velmi oblíbená herečka a že pro ní bude čest zahrát si s ní v jednom filmu. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama