Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (737)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ách, Dagmar je hella smutná, jak se to finále rozpadlo. (A tím mám na mysli celý film, ne jeho konec.) A to zvlášť proto, že předchozí Mockingjay mi přirostl k srdci, abych tak řekla. Dobře vystavěné jsou tady dvě scény, ticho před bouří v kanále a závěrečný plot twist. Celková struktura je zoufale nefilmová, nebo mi možná jenom vadí, že scénářově silné momenty se mě svým zpracováním nedotkly a zůstaly papírově nedomrlé? Když tak nad tím přemýšlím, tak je velká nevýhoda, že Katniss nemá skoro žádné (rozuměj pořádné) společné scény se svými oponenty a vůbec tak nějak všechny vedlejší postavy odpadávají jako hrušky a všechny emocionální vazby budované i skrz několik filmů se řeší jedním obejmutím a nebo vůbec, jmenovitě mě štve přirozeně nevyužití PSH, ale s tím asi nemohli nic víc udělat, Jeny Malone, Natalie Dormer, ale i Willow Shields a Julianne Moore. Místo toho se věnuje nesmyslně velký prostor rozhodování mezi týmy Peeta a Gale, což film o dost přibližuje kategorii "fotoromán z Bravíčka", místo k sebe-reflektivní guilty pleasure, kterou měl potenciál být. Ani hudba, kterou mám na prvních třech filmech ze všeho nejraději, na mě neudělala žádný dojem, a závěrečná sentimentální a nabubřelá ukolébavka jen dál pokračovala v rozmělňování jakýchkoli emocí. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Průměrné finále, které do svého konce pohodlně kráčí, využívá všechny své dolary a nechává diváka pohodlně sledovat, jak že to celé dopadne. K nelibosti fanoušků zde ovšem chybí pořádný spád, zdrcující záběry na docela povedené zvraty či překvapení a v neposlední řadě něco opravdu výrazného a zapamatovatelného. Ne úplně špatné poslední části také ubližují některé nelogičnosti a mezery ve scénáři. Určitě to mohlo dopadnout lépe. [55%] | Kino - Prom. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí 4-3-1-2. V rámci "Hunger Games" ovšem první zhlédnutí nic neznamená, neboť zatímco první díl mě napoprvé mile překvapil a druhý nikterak nenadchnul (taková přehnanější kopie jedničky...), napodruhé jsem zaznamenala obrat o 180° - jednička mě nudila tak, že jsem ji ani nedokoukala a u původně kritizované dvojky jsem se příjemně bavila. Finální pořadí je tudíž do opětovného zhlédnutí dvojité "Síly vzdoru" stále ve hvězdách.;-) A co že se to v posledním díle "tak vydařilo"? Určitě akční scény, kterých je sice poskrovnu, ale o to lépe vypadají, Peeta (miluju postavy, kterým někdo ubližuje) a Howardův hudební doprovod. Nejvíce však potěšilo zapracování na dramatické stránce (bomby, úmrtí hlavnějších postav apod.), která funguje skvěle - jen škoda, že až v posledním díle. Co bych naopak vytkla, je těžká předvídatelnost, zakončení série jako takové je ale stále důstojné. Proti tomu epic failu na konci "Pottera"... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to prostě úmorná nuda, kde jsou na hrdiny z nějakého důvodu neustále nastražovány pasti tak, aby z nich šlo uniknout (ačkoliv by se nabízelo mnoho efektnějších a smysluplnějších řešení) a veškeré přesahy jsou tak in your face, že se mi tomu nechce říkat "přesahy". Logika čehokoliv každopádně nulová a pocit o sebedůležitosti maximální. Určitě je ale fajn, že se holky nabalily tentokrát na něco, co jde brát vážně, i když je těžké neusnout. 2 a 1/2 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film přece jen není tak špatný, jak jsem si původně myslel. Na druhou stranu jsem rád, že už ta série končí. Děj navazuje hned na předchozí díl. Kraje jsou sjednoceny a spolu bojují proti Kapitolu. Objevují se tu i noví herci, jako například Brienne z GoT. Finální bitva se tedy odehraje v Kapitolu. Ten se ale samozřejmě tak snadno nedá. Čeká tam na ně spoustu pastí. Katniss je opět tváří celého odboje a vede svou jednotku. Po různých útrapách a ztrátách několika členů týmu se konečně dostávají ke svému cíli. Problémy jsou hlavně s Peetou, který je dost nestálý. Až na pár akčních scén tu jinak není moc o co stát. Konec ne trochu překvapivý, ale částečně jsem to čekal. Každopádně to mohlo být kratší. Nakonec to dopadlo docela šťastně. Snad si teď Jennifer Lawrence bude vybírat lepší role... "Musím zabít Snowa!" ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Po skončení natáčení posledního filmu si Josh Hutcherson (Peeta Mellark) nechal medailonek, který ve všech filmech nosila Katniss na krku a Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) si nechala jeden z Katnissiných kožených obleků. (Duoscop)
  • Téměř všichni dotazovaní tvůrci shodně uvedli, že nejobtížnější bylo pro štáb třítýdenní natáčení scén z kapitolských stok. (IlMagnifico)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama