Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 2
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 128)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Čert vyletěl z elektřiny, bez klobouku bos. Spiderman natloukl mu nos. Druhý díl, který je vlastně pátý či šestý... ty vado, už to ani nestíhám počítat, kolikrát musí natočit homohrátky toho poštípaného kluka. Druhý díl, kde se velmi zdlouhavě prožvaníme až k osvobozujícím titulkům, díl, kde uvidíme spíďáka několikrát poctivě plakat, vrhnout několik spermoidních vláken po místním kostele a nakonec happy hour s výlítnutejma pojistkama. Jo, málem bych zapomněl, do toho ještě Gobelín, k jehož třem akčním minutám slávy musel jsem já vyslechnout dvě hodiny bezobsažných žvástů o jeho mrtvým fotrovi. A do toho všeho ještě ta užvaněná blonďatá neherečka. To bylo moc i na starýho Segrouše. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle blbnutí mezi mrakodrapy v novém podání mi sedlo. Jednička neměla žádný přesah ani scény, ze kterých bych sedal na zadek, ale v rámci žánru (který dvakrát nemusím) velmi potěšila. Svou přirozeností i lidštějším uchopením. Dvojka pokračuje v nastavené laťce, kterak outsider upínající pavučiny k mrakodrapům New Yorku stahuje trenky gaunerům a se střídavou péčí se stará o srdce své milé. Možná tím, že byl tenhle restart vtipnější, romantičtější a celkově víc blížící se mladšímu publiku než Raimiho trilogie, přitáhl diváctvo za nějakých 750 milionů dolarů. Mě osobně těší také to, že je hrdinou, který se řeže s protivníky téměř ze své váhové kategorie a že se u toho tím pádem nehroutí baráky a nepadají mosty. Jen škoda, že Jamie Foxx a Paul Giamatti jsou tu spíš za hňupy než za skutečně děsivé protivníky. Mdlou se ukazuje i linie s démonickým Harry Osbornem (stále zajímavější Dane DeHaan), i ono milé tokání z jedničky mezi Gwen a Peterem je pryč, jejich dějová linka se neubírá zrovna zajímavým směrem. Naštěstí je jinak vše výborně nasnímané a přehledné, tvůrci umožní divákům (po zastavení scény) si vše pečlivě prohlédnout a všimnout si nejrůznějších detailů. O Andrew Garfieldovi znovu platí, že se do role hodí lépe než jeho tak trochu divný předchůdce Tobey Maguire, tudíž se na tohohle chlapíka bydlícího v dělnickém Queensu můžeme těšit i potřetí. Pokud má u mě jednička nějakých 75%, tady musím lehce stáhnout, ale pořád je to na čtyři hvězdy!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už u prvního dílu jsem si říkal, že Amazing Spiderman je neuvěřitelná zbytečnost. Na druhou stranu je tenhle Spiderman daleko bližší komiksu jako takovému a o to více je snad i zajímavější. Pravda, že na oba filmy jsem šel s nelibostí, ale na konci jsem byl vždy naplno uspokojen. Horší je u dvojky snad jen to, že je tu více momentů, u kterých zažijete dejavu oproti prvnímu. Hlavně tedy cokoliv s mladým Osbornem. Každopádně fakt, že tvůrci vsadili všechno na herce mě donutil k filmu usednout a přes dvě hodiny se kochat. Andrew Garfield je totiž fajn a Emma Stone s Felicity Jones jsou pro změnu super. Takže ať chcete nebo ne, zlobit se na tenhle restart prostě nemůžete. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná chujovina. Ako-tak zábavné akčné scény (pretože sú veľké, drahé a hlučné) dopĺňa stupídny príbeh s neznesiteľnou vzťahovou líniou. Celé to nedáva žiadny zmysel, nájde sa aj viacero výpadkov elementárnej logiky, hlavný hrdina je nesympatický hňup, nikde ani náznak Raimiho hravosti a nápaditosti... a vôbec, kedy sa tento reštartový odvar dohrabe aspoň na úroveň zatracovaného Spider-Mana 3?! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky přesahu romance s Gwen Stacy, která je velmi ikonickou v původních comicsech, získává tento příběh nový rozměr. Kamarádský nepřítel je taky vcelku příjemným elementem. Opravdu stačí málo, aby byl i x-tý Spider-Man zajímavý, stačí znovu nepřevypravovat jeho origin a je to mnohem více konzumovatelné. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Film se inspiroval 1. číslem 1. výročního svazku Ultimativního vesmíru s názvem „Víc, než jste čekali“ z roku 2005. V něm neznámý muž – později identifikován jako Alexander O'Hirn – ukradne prototyp válečného stroje, trochu připomínající humanoidního nosorožce. (spiderakhero)
  • Před uvedením bylo potvrzeno, že v malé roli Mary Jane Watson objeví Shailene Woodley. Tvůrci se ale rozhodli její scény vystřihnout, aby se mohli více zaměřit na vztah Petera Parkera (Andrew Garfield) a Gwen Stacy (Emma Stone). Celý štáb si spolupráci se Shailene užil a bylo jí přislíbeno, že se určitě vrátí v pokračování (které nakonec nevzniklo). (Shadowspark)
  • Snímka existuje aj pod označením "The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro" či falošným názvom "London Calling". (MikaelSVK)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama