Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 128)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinker | Hudba: Hans Zimmer, The Magnificient Six | Distribúcia: Sony Pictures Releasing | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 708,050,837 $ || Ahoj, Spidy. Marvel ťa pochoval na veky vekou. Aspoň u mňa určite. Pozitívne momenty sa našli, hlavne vďaka osobám Jamieho Foxxa a Danea DeHaana, ale to je v dvaapolhodinovom komixovom epose pramálo. Nevypracované postavy, nedotiahnutý dej, nevyužitý potenciál audiovizuálnej stránky monštróznych možností. Som zvedavý, do kedy sa nechá Zimmer nahovoriť na účasť v podobných nezmysloch. Každopádne, svoje najlepšie harmónie tomuto kusu určite neprepožičal... :D 42% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička. Webba totiž stále nezajímá, že točí comicsový blockbuster, a vesele si to štráduje do náctiletého romantického dramatu. To je ale přes veškerou snahu ústřední dvojky poněkud liché a šokuje akorát tím, že stejně jako Stmívání jasně říká: "Stalkování je vlastně děsně romantická věc!" Peter při něm navíc řeší prakticky to samé jako v Raimiho dvojce, to ale vůbec není hlavní kámen úrazu. Ten spočívá v tom, že do Webbovy rozervané romance vbíhá houf dalších dějových linií, které skončí buď dost zkratkovitě nebo (stejně jako minule) vyšumí do ztracena. A potom sem někdo vpašoval pár akčních scén z next-gen videohry, které se snaží o uťápnutou hravost Spideyho animovaných seriálů. Výsledkem je zbytečně dlouhé a docela přelidněné drama, ve kterém se vtipkuje ještě méně než minule, takže příliš letní zábavy nečekejte. Spidey chce zkrátka být temnější a vážnější, bohužel u toho ale znovu zapomíná na to, že by měl akci a humoru (když už tam kvůli popcornovým parametrům musí být) věnovat stejnou péči jako zasmušilému rozjímání. Přičtěte si k tomu mizerné záporáky, lacině nafouknuté finále a fakt, že je tu zdaleka největším borcem Richard Parker... a dostanete ucházející blockbusterovou jednohubku, která rozhodně patří mezi to horší ze současné žánrové nabídky. Že by to vyšlo až napotřetí? ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

U sta křižáků, to byl průser! Tenhle komentář je od stárnoucího, zatrpklého Daviese, a proto by jej nikdo neměl číst! V nejnovějším ukecaném, zamilovaném Garfieldovi vypadají pavoukovi jinak respektovaní záporáci jako hračky, za zmínku stojí možná jen pár scén s Electrem. Odnesl jsem si z toho tři fakt príma věci: bullet-time zábradlí, bullet-time pazouru z pavučiny a krutopřísnýho spider-kida. Jinak jsem jako druhý největší fanda ;) a sběratel Spideyho v Čechách (Pavlovský je holt jen jeden a Karel je macho na celej MARVEL, to neplatí) velmi, velmi znechucen. Co to kurňa bylo za debilní love-story a šílené dialogy? Chci sequel 500 dní se Summer, a chci jej hned. Po druhém Thorovi historicky druhá ambiciózní comicsovka, o kterou už pohledem nezavadím, sorry Péťo. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Když půjdeme do důsledku, tak jde pořád o intimní romanci dvou teenagerů, jimž osud příliš nepřál. Oproti jedničce řeší zásadnější životní rozhodnutí, která mohou ovlivnit nejen jejich budoucí život. V tom byla jednička a je i dvojka nejsilnější. Pak tu máme dvě vedlejší linie, kde v každé z nich jde o nenaplněné přátelství - obě spojuje postava Petera Parkera (Harry Osborn/Zelený Goblin), resp. Spider-Mana (Max Dillon/Electro), přičemž všechny tři linie (a vlastně i Parkerova čtvrtá o jeho rodičích, resp. o otci) se sbíhají v OsCorpu. Celé mi to přijde přehledně odvyprávěné a směrem do třetího dílu solidně vykopnuté, proto se se zdejším docela nízkým hodnocením příliš neztotožňuji. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Marc Webb po sobě tentokrát v pavoučí sítí nechal mnohem soustředěnější a hlavně výraznější otisk, než posledně a konečně se vydal po své vlastní ose. Peter Parker přestává být tím nafoukaným skejťákem od vedle zírajícím do prázdna nad siluetou šumícího velkoměsta a jeho vnitřní boj a obavy dostaly reálné obrysy. Posila týmu, Dane DeHaan pak svým sotva pětiminutovým výstupem coby Green Goblin zastiňuje jak Willema Dafoea, tak Jamese Franca. Ve výsledku je to nakonec právě akční bezduchá figurka Spidermana a Hans Zimmer znásilňující atmosféru s power of dubstep, kdo vynikající pěti hvězdičkové romanci podráží nohy. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Pro scénu souboje bylo slavné Times Square vytvořeno kompletně digitálně. Trikaři si pro svou "skládačku" pořídili 36 tísic fotografií toho skutečného. (NIRO)
  • Scéna, v níž Peter Parker (Andrew Garfield) a Harry Osborn (Dane DeHaan) házejí po vodě žabky, se podobá známé scéně s házením žabek z filmu Kronika (2012), kde Dane DeHaan ztvárnil hlavní roli. (romajz15)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama