Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 127)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není červenomodrý pavouk jako červenomodrý pavouk. Mě ten Webbův baví mnohem víc než ten Raimiho, ale asi to bude pouze tím výrazně zdařilejším hláškováním v akci. V rodinném životě plném traumat jsou si totiž tito pavouci nápadně podobní a když jejich trýznivé utrpení srovnám s hádkami sousedů odposlechnutými přes otevřené okno, tak v tom nevidím výraznějšího rozdílu. Takže za mne bych příště prosil více akce, více pavučin, více hlášek a méně ztrácení času vnitřní rozpolceností, ať se konečně může Spiderman stát šerifem Nového Jorku a může slavnostně rozpustit NYPD. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozího dílu, který se mi zalíbil až napodruhé (napotřetí), mi tenhle Spider-Man zachutnal ihned. Nebudu zastírat, že zabodoval především tím, že přibylo nadhledu a opravdu vtipných momentů, nicméně stejnou měrou za to může i vcelku bombastická akce - mnohem lepší a nápaditější než v jedničce. Herci jsou do jednoho naprosto přirození, sympatičtí, a záporáci střídavě vzbuzují soucit i nahání hrůzu, tak, jak to má být. Finále mě nutilo zadržet dech, ač jsem věděl, co přijde. Navíc, světe div se, ani nelituji, že Jamese Hornera vystřídal Hans Zimmer, protože zase po nějaké době (spolu s pár dalšími lidmi, které neznám) dal dohromady opravdu povedenou hudbu kombinující klasický orchestr a elektroniku, a Spider-Mana vybavil fajn fanfárovým motivem. Škoda jen, že Osborn ml. nedostal více prostoru, klidně na úkor roztahané romantické linky Petera a Gwen.__P.S. Scéna v titulcích zhola zbytečná a nijaká, ačkoliv ze světa X-Men.__P.P.S. A co vrah strýčka Bena? Dojde na něj v příští části? ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička. Webba totiž stále nezajímá, že točí comicsový blockbuster, a vesele si to štráduje do náctiletého romantického dramatu. To je ale přes veškerou snahu ústřední dvojky poněkud liché a šokuje akorát tím, že stejně jako Stmívání jasně říká: "Stalkování je vlastně děsně romantická věc!" Peter při něm navíc řeší prakticky to samé jako v Raimiho dvojce, to ale vůbec není hlavní kámen úrazu. Ten spočívá v tom, že do Webbovy rozervané romance vbíhá houf dalších dějových linií, které skončí buď dost zkratkovitě nebo (stejně jako minule) vyšumí do ztracena. A potom sem někdo vpašoval pár akčních scén z next-gen videohry, které se snaží o uťápnutou hravost Spideyho animovaných seriálů. Výsledkem je zbytečně dlouhé a docela přelidněné drama, ve kterém se vtipkuje ještě méně než minule, takže příliš letní zábavy nečekejte. Spidey chce zkrátka být temnější a vážnější, bohužel u toho ale znovu zapomíná na to, že by měl akci a humoru (když už tam kvůli popcornovým parametrům musí být) věnovat stejnou péči jako zasmušilému rozjímání. Přičtěte si k tomu mizerné záporáky, lacině nafouknuté finále a fakt, že je tu zdaleka největším borcem Richard Parker... a dostanete ucházející blockbusterovou jednohubku, která rozhodně patří mezi to horší ze současné žánrové nabídky. Že by to vyšlo až napotřetí? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako jednotka: 3,5*. Nie je to zlé, ale Foxx je ako zloduch biedny, Giamatti je tu skôr len ako kuriózna výzdoba a dobré meno zla zastupuje aspoň zvrhlý klan starých dobrých Osborneovcov. Bohužiaľ ako minule, i tu je divák trestaný brutálnym strihom (z deja bola vystrihnutá napr. zásadná scéna s otcom) a tým, že samo štúdio nevedelo, čo presne chce (takže ako v jednotke, aj v dvojke je plno načatých a nedokončených vecí). Potešil ma drsný koniec; som rád, že naň tvorcovia nabrali odvahu, hoc pre fanúšikov komiksov je to už X desaťročí šlabikár. A je určite správne, že napokon pozná identitu Spider-Mana len pár ľudí a Stan Lee je medzi nimi, to ozaj schvaľujem. Osobne si myslím, že je škoda, že sa séria po dvojke skončila; Marc Webb univerzum poslal úplne iným (lepším) smerom, než preceňovaný (ale priekopnícky, to sa mu musí nechať) Sam Raimi. A Garfield je určite lepší Spider-Man, než Maguire (naopak Sally Field bola veľmi zlý kastingový ťah). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda ! Od druhého dílu Spidermana jsem příliš nečekal a bavil jsem se více než u dílu prvního. Od začátku do konce svižná a zábavná jízda se zajímavým a poutavým příběhem, herním vizuálem a perfektními záporáky, mezi kterými jasně vítězí Electro, který vyvolává husí kůži při každém jeho zjevení na scéně. Uspokojilo mě to dostatečně. 80% ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Okrem New Yorku, kde prebiehala väčšia časť natáčania, pracovali filmári aj v kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • V tomto snímku měla mít důležitou roli Felicity Jones. Oficiálně bylo před premiérou známo jen to, že má hrát ženu, bojující po boku Harryho Osbournea/Green Goblina (Dane DeHaan). Ve filmu se sice Felicity objeví, ale nakonec pouze v malé roli. Herečka novináře informovala o původních plánech, podle nichž měla hrát Harryho přítelkyni Felicii Hardy (v komiksech známou jako Black Cat). Studio jako důvod změny tohoto plánu oficiálně uvádí časovou zaneprázdněnost herečky. (CrypzzXD)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama