Reklama

Reklama

Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou – musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (154)

Dont 

všechny recenze uživatele

Vkusně a decentně pojatý příběh o počátcích punku a underground rocku, což jsou hudební žánry, které mě zcela míjejí. O to větší hodnotu mají tři hvězdičky, které jsem udělil. Film rozhodně není nudný ani pro nezaujaté diváky, zpestřují ho zábavné scénky a pravidelné výtvarné vsuvky, jenom mi chybělo něco navíc, co by film učinilo mimořádným. Tedy kromě Alana Rickmana s šíleným hárem. :-) ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

S hodnotením strašne váham. Pre nezasvätených je to čo sa týka filmových kvalit možno slabší priemer a vlastne asi ani nepochopia o čo ide. Len za toto som strhla hviezdičku, lebo inak som úplne nadšená. Téma ktorá je mojmu srdcu asi najbližšia zo všetkých(okrem mojej lásky k New yorskemu punku a tomuto klubu ako takému, plánujem mať aj ja v budúcnosti klub... a bude minimálne rovnako legendárny:) ), Alan Rickman a Taylor Hawkins ako Iggy Pop? Síce som sa nedozvedela absolútne nič nové, ale ako tribute je to dokonalé! Takže zatím za 4* :) ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Talking Heads, Ramones, Blondie, Iggy Pop, Patti Smith a v neposlední řadě došlo i na The Police. Já byl při sledování filmu ve svém živlu, takže jsem si ho náležitě užil. Ale obávám se, že jen kvůli tomu, že jsem se zaposlouchal do svých oblíbených písniček, které jistě překryly nedostatky, kterých bych si jinak všiml – lépe řečeno všiml bych si nudných momentů. Ten, kdo písničky v tomto filmu nezná a celkově se v této hudební oblasti příliš neorientuje, si film vyloží pouze jako průměrné komediální drama. Já však musím dodat, že je to drama, které je nenáročné na sledování a je celkem sympaticky zpracované. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná, která není vůbec punkově špinavá, má nepatřičnou komiksovou stylizaci a výkon Alana Rickmana v hlavní roli je fakt hodně minimalistickej. Ocenil bych, kdyby tam bylo víc scén o řízení klubu. Takhle furt jen naříkaj, že nemaj prachy, ale stejně to furt nějak běží. Stejně mě to ale vlastně bavilo a má to správnej happy end. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Dostat to do rukou někdo schopnější, tak bych se posral blahem, takhle je to jen lehký a dost neautentický průměr a hlavní roli hraje odporný Troška nebo jeho odporné US dvojče!!!! PS: Takovouhle muziku už dnes nikdo neumí, byl to asi poslední velkej hudební boom ve světě, ta dnešní hudba se nedá poslouchat, jsem buď moc starej a nebo tady už všechno bylo, nic nového není a nebude, jdu si pustit Wolfganga... PPS: Pokud Kristal byl něco takovýho, jak to tady zahrál ten vocas, tak to byl hroznej a neschopnej kokot. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • v roce 1974 hráli Ramones v CBGB tři písničky. Je to jejich první živý filmový záznam. (Cundroklepac)
  • Niektoré z nálepiek na stenách klubu CBGB v čase jeho otvorenia ešte neexistovali. (beso74)

Reklama

Reklama