Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (675)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Jeho dvojrole spisovatel Francoise Merlin a Bob Saint-Clare je geniální a hlavně zábavná. Kam se na Boba Saint-Clare hrabe James Bond. A taky se v Acapulcu zpívá Cucurrucucú Paloma. Výborná komedie/parodie na špionské filmu, která snad bude bavit po dlouhá léta. Mimochodem jsem nevěděl, že Marina Veneta je originálně Albánie. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Scénář byl evidentně psán Bebelovi na tělo. Film je esencí toho co představuje pojem Jean-Paul Belmondo. V tomto smyslu je to jeho vrchol. Už nikde jinde se Belmondo nevyřádil tak jako v Acapulcu, už nikde nebyl tak jedinečný a už nikdy nebyl tak velký svůdník, jako když mu sekundovala půvabná Jacqueline Bisset za zvuku trubek mexánského Ranchera. "Já jsem vlastně hrozně citový a nedovedu to překonat. Třeba mi to ani nevěříte, ale já když vidím včeličku brouzdat z květu na květ a tím zachovávat kontinuitu života, jsem k smrti dojat." Prostě dojemný snímek. Legenda. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální nestárnoucí komedie s JPB a krásnou Jacqueline. Co tomu dalo ale další Frantíky nezaměnitelný šmrc byl náš dabing. Zkusil jsem přepnou na původní jazykovou verzi a sorry Belmondo, ale náš pan Tříska má hezčí hlas než máš ty sám! :-). Dávám za 4 popsané a zmačkané listy budoucího akčního románu o Bob Saint- Clarovi! * * * * ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Francois Merlin se nespokojeně prokuřuje životem ve svém nefungujícím zatuchlém bytě. Vymyslel postavu nepřemožitelného světáckého agenta Boba Saint-Clara, který sice neumí mariovenetsky, ale za to s úsměvem na rtech svádí nadrženou agentku Ariannu, během řeči mimoděk postřílí hromady nepřátelských agentů (neko kohokoliv jiného), rozcvičuje se na rotopedu i klavíru, machruje tasením hřebenu z plavek a dalšími efektními kousky udivuje čtenářskou obec. Jenže Merlin začíná svoje namachrované alter ego nenávidět a klapající klávesy psacího stroje už pod hbitými prsty autorovými připravují superhrdinovi pomstu, stejně jako všem, kteří mu znepříjemňují civilní život. Tohle je komedie dle mého gusta, při jejímž sledování se valí tuna hlášek, z nichž vybírat jedinou by bylo vůči ostatním nekorektní. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejklasičtějších a také nejznámějších Belmondových filmů. Muž z Acapulca je pojem a dnes již kultovní podívaná, která obohatila kinematografii a potěšila miliony fanoušků po celém světě (no dobře - minimálně po celé Evropě). Prostě a jednoduše, nejlepší komediální film francouzského hrdiny. Víc netřeba dodávat - snad jen, že Belmondo je Bůh a závěrečný odjezd na dvojkole mě pokaždé pošle do kolen. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Když François Merlin (Jean-Paul Belmondo) usne na pohovce, jsou na stole sušenky. Když se v dalším záběru probudí, sušenky již na stole nejsou. (frolish01)
  • Během natáčení slavil Jean-Paul Belmondo (François Merlin) čtyřicátiny – po demolici většího množství hotelového zařízení musel vypsat poměrně štědrý šek. (Sfinkter)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama