Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Dobry_clovek k tomuto seriálu (2)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Dokument o odpornych lidech, jejichz prace si nezada s praci prostitutky. O lidech, kteri jsou pro penize schopni manipulovat s hloupejsi vetsinou, zcela nepokryte lhat a jeste jsou na svou "praci" z nejkeho duvodu pysni. Argument Novotneho - davam lidem jen to, co sami chteji, totiz stejne tak muze vyrknout prostitutka, drogovy dealer nebo producent porna. Vsichni budou mit pravdu, ale to neznamena, ze jejich "prace" je o to mene odporna. Naopak, je to klasicky argument lidi, kteri vnitrne citi, ze se nezivi uplne poctive a proto hledaji "lidsky duvod" pro svoji bidnou existenci. Z tohoto duvodu je dokument zajimavou sondou do dna nasi spolecnosti, ackoli priznavam, ze shlednout jej cely bylo ciste utrpeni. Ne kvuli rezii, ale kvuli pohledu na odpornou kreaturu Novotneho, ktery by za vyssi ctenost prodal i vlastni matku a ani by se pritom nezastydel. ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Nakouknout do Babisova zivota me zajimalo. Bohuzel jsem ale prave toto postradal. Snad tretinu dokumentu vidime Babise jen rozdavat koblihy, tretinu filmu hovori pouze jeho odpurci (nesoudim nyni kdo ma pravdu) a tretinu dokumentu sledujeme Babise v banalnich situacich, kdy se v podstate nic duleziteho nedozvime. Z celeho dokumentu je navic citit, ze tvurci nataceji nekoho, ke komu od pocatku nemaji duveru a koho nemaji radi a to neni dobre. Babisovi odpurci budou nadseni, jeho priznivci dokument prijmou jako prvoplanovite zmanipulovany. Ale ani jedna strana ve skutecnosti nepozna do hloubky osobu, o ktere tento "dokument" je. Pozna pouze samotneho tvurce, ktery je schopen oponovat druhemu nejbohatsimu muzi v CR az v zaveru, kdy uz vi, ze prace je hotova, material natocen a "objekt zajmu" s tim jiz nemuze nic udelat. ()

Reklama

Reklama