Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele deac k tomuto seriálu (2)

Pančovaná republika (2013) (S01E03) 

Alarmující snímek, je dobře, že se takové natáčejí. Nelze mu vyčítat celkové zmatečné vyznění. Co jiného očekávat v republice, kde nikdo za nic nenese zodpovědnost, nikdo se pravdy nedopátrá a vymahatelnost práva neexistuje. Kdyby v té kauze zemřely tisíce lidí, dál se na nás z obrazovek budou šklebit mafiánské ksichty Kalouska, Vondry, Nečase, knížepána a spol. A národ je pak bude zvesela volit do nejvyšších funkcí a tolerovat všechny prasárny, kterých se dopouštějí. ()

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Mě se naštěstí podařilo té nechutné maškarádě, kterou dozajista přímá volba prezidenta byla, úspěšně vyhnout. Ještě teď jsem konsternován tím krátkozrakým, tupým, zmanipulovaným stádem s krátkou pamětí, kteří se jí účastnili. Ať už jsou to ti, z mého nejbližšího okolí, nebo ti z dokumentu. Nabízí se tedy otázka, proč jsem se na tento sestřih davového šílenství vlastně díval. Bude to asi tím, že se mi dokumenty Klusáka a Remundy zdají být čímsi interesantní.Skutečnost, že tvůrci stály na straně té nechutné amorální loutky, které neomaleně tahá za provázky Kalousek, jsem se dozvěděl až ze zdejších komentářů. Celkové vyznění filmu mi připadá objektivní a nezaujaté. Že z té nesmyslné půtky vyšel jako morální vítěz knížepán, není doklad jeho protěžování ze strany tvůrců. Spíše to reflektuje nezdravý rys naší společnosti utápějící se v morálním bahně. Tlupy rádoby demokratů, se totiž nedokážou smířit se skutečností, že zbytek národa rozhodl demokraticky jinak než by chtěli oni. ()

Reklama

Reklama