Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kolssteyn k tomuto seriálu (2)

Rozezlení (2013) (S01E02) 

Vizuálně spíše tradičně podprůměrný dokument ČT, ale obsahově nadčasově dokumentární. Střet nenávistně bolševického nároku na Lidice vs. odlišný pohled. Název dokumentu je velice přiléhavý. Hezký rozhovor byl natočen s režisérem o sedm let později na ČRo Plus. ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Oficiální text distributora tradičně mluví o všem jiném než o obsahu filmu. Nejedná se o žádnou pozorovatelskou sondu do bulvární "novinařiny", ale o všedním dnu mladého Novotného, jehož charakteristiku, kromě obsahu dokumentu, nejlépe vystihl Verbal: "Jaký otec, taková mrdka." Nejzoufalejší je, když se bulvární novinář snaží říci něco "moudrého", za to Novotného sestra si i přes společnou pokrevnost zachovala mozek v hlavě... ()

Reklama

Reklama