Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale tohle mě zklamalo. Kam se poděly zvukové efekty, z kterých mi běhal mráz po zádech? Minule mě nejvíc vyděsilo, když povolila ucpaná trubka a její obsah vytekl do dřezu a teď? Ani nevím... Nejhorší je, že hlavní strašidlo, žena v černém, v tomhle díle byla sotva vidět, oproti jedničce, kde na nebohé Daniela Radcliffa bafala za každým rohem a tady by se většina leknutí dala zařadit mezi "leknutí nedopatřením," kdy se postava nemá čeho bát. Například když zpoza rohu vyběhla skupina dětí a narazila do Eve. Hlavně pokud už budu dělat pokračování, tak čekám originalitu, tady se jen opakovala ta samá kletba, která si ovšem teď vyžádala o dost méně obětí a to, že bylo po naprostou většinu filmu v domově okolo 10 lidí také ubíralo na strašidelnosti. V prvním díle je tam hlavní postava skoro pořád sama, což je pro diváka o dost znepokojující, než když je tam 8 dětí + 2 učitelky + 1 voják... Každopádně se mi velmi líbila vizuální stránka - prostředí a kamera, ale atmosféru zas tak uchvatná nebyla, což je škoda, protože prostředí tomu skvěle nahrává. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Londýn 1941......... Tady příběh začíná. Jsem si jen myslel, že název "V černém" znamená černé oblečení a ne černou tmu ve které skoro není nic vidět. Bohužel tato neřest nás doprovází celým filmem. CITÁT - Umřela v neděli, viděli ji v pondělí............. Kamera normal, hudba průměr, příběh špatný, viditelnost černá. Prostě jen další velký podprůměr. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Eve. Vychovatelkou s tím nejchápavějším a nejlaskavějším úsměvem na světě, který nahodí vždy, když se vám něco smutného stane, až nemáte tušení jestli Vás lituje, nebo zda nemá náhodou radost, že jste psychicky na dně. Nejčastěji se zubí na hrdinného pilota Harryho, který už dávno není hrdinným pilotem, ale chce jím být, aby mohl Eve sbalit a padat s ní volným pádem. Tuto romantickou linku, v prostředí pochmurného starého baráku na ostrůvku na blatech ve VB, narušuje žena v černém, která pokaždé když se objeví, zapříčíní smrt dítěte. Vtipné je, že jí vidí vždy jen Eve, takže malým školákům celkem nosí smůlu, ale chápavej úsměv si pro zbylé děti najde vždycky. Atmosféru nadšeně zazdívají lekačky, které nefungují a sází jen na to že volume vyletí o 100% více nahlas. Takže hluchej člověk se nelekne ani jednou a slyšící max jednou než si zvykne. I tak se na to ale celkem hezky kouká, každopádně vzít to do ruky někdo schopnější, mohlo to být opravdu dobré. Takhle jen podstatně slabší odvar předchůdců. PS : Je fakt geniální nápad hodinu rozsvěcet svíčku pomocí sirek potmě, když hned vedle sebe máte funkční baterku. Pak se divte, že Vám zmizí dítě... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co funguje s jednou ženskou, nemusí nutně zabrat na druhou, víme Tomášku? Ono obstarat si pěknou muziku a hezky nasnímat mlhu je tří hvězd hodné, ale horor by měl obsahovat něco víc než tohle, co můžu mít doma pokaždé, když při snídani koukám z okna na inverzi a pustím si k tomu rádio. To něco jsou bobky v trenkách, které jsem třeba po večeru s černou jedničkou vyklepával celou cestu z kina. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama