Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Průměr. Ale spíš míň než víc. Bec je příjemná a velice sympatická, a také jediná ryze pozitivní věc na filmu. Celkově mi to přijde jako mix Still Alice a Intouchables. Ani na jeden z nich to však zdaleka nemá. Hilary ráda nemám, ale šanci jsem jí dala, zato Emmy, kterou neznám, byla super. No a Josh je fajn snad všude. :) Takže jak už tady lidi píší - bylo to křečovité. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o kriplovi, ktory na konci zdochne. Hilary Swank podala dobry vykon a pritom to ani nejak nehrotila. Celkovo sa film nesnazi prilis citovo vydierat a snazi sa temu podat skôr pohodovo. Vztahom Hilary a jej opatrovatelky to trochu pripomina francúzskych Nedotknuteľných, ale az tak komedialne to nie je. Jedina vec, ktora mi uz trochu lezie na nervy je to, ze vo filmoch zakazdym sledujeme kripla, ktory je dobre financne zabezpeceny a tak nema nudzu o spickovu lekarsku starostlivost s mnozstvom opatrovatelov. Ale film o chudobnom chudakovi, ktory roky trpi a nakoniec zdochne by bol asi prilis velkou depkou, ktoru by bezny divak nerozchodil. 5/10. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

S hodně přivřenýma očima dám 5*, protože snímky o nevyléčitelných chorobách či handicapech mají v sobě tu sílu, že přinutí člověka přemýšlet nad tím, zda má vůbec důvod si stěžovat, když mu zdraví slouží. You're Not You mi od samého začátku připomněl povedenější film Intouchables, byl dosti předvídatelný, avšak měl svou sílu a emotivnější, byť prvoplánové momenty. Ač Hilary Swank nemusím, své role se zhostila dobře, podobně jako zazářila Emmy Rossum. Potěšilo i několik zdařilých záběrů kamery. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zaměnitelné a příšerně generické drama s vcelku obstojnou Hilary Swank v hlavní roli. V rámci žánru už jsem sice viděl horší filmy, ale tohle je ve své předvídatelnosti a sterilnosti podobně nezajímavé jako ty rádoby nejvypjatější slzopudné dojáky. Mírně potěší jen účast Emmy Rossum, která jinak válí ve skvělém seriálu Shameless. [40%] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečný výkon Hilarty Swank zdobí tenhle snímek. Nedaleko za ní zůstává i Emmy Rossum, ale Hilary je prostě úchvatná ve své tragické roli žena umírající na ALS. Tady alespoň vidíte, co má vlastně podpořit Ice Bucket Challenge. Film sám o sobě má jasný děj, který je nalajnovaný a snaží se diváka dostat tragickým osudem. Nebýt výborných hereček a upozornění na tuhle strašnou nemoc, asi to jako umělecké dílo nemá moc význam. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)
  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)

Reklama

Reklama