Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zaměnitelné a příšerně generické drama s vcelku obstojnou Hilary Swank v hlavní roli. V rámci žánru už jsem sice viděl horší filmy, ale tohle je ve své předvídatelnosti a sterilnosti podobně nezajímavé jako ty rádoby nejvypjatější slzopudné dojáky. Mírně potěší jen účast Emmy Rossum, která jinak válí ve skvělém seriálu Shameless. [40%] ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po "Život nikdy nekončí" a "Nedotknutelní" je tu další film s podobným tématem. I zde se o nemohoucí ženu stará dívka, která rozhodně nepatří do stejné společenské vrstvy, jako ta nemocná. Přesto mezi nima vzniká pouto, které trvá až do smrti. A v tom je právě rozdíl oproti oběma výše uvedeným filmům. Zatímco těm tělesně postiženým se více méně daří pořád dobře, ALS je prostě nevyléčitelná. Silný film, který však už podruhé zcela jistě neuvidím a krásnou Emmy "Fionu" Rossum budu raději sledovat v šesté řadě "Shamelless", na kterou se už těším. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emmy Rossum má veľký talent a hlavne sa cíti dobre v rolách zanedbaných dievčat zo sociálne slabších vrstiev. V tomto filme jednoznačne dáva dole i paralyzovanú Hilary Swank. Príbeh je však nepravdepodobný, hlavne by nikdy takáto osoba nemohla byť prijatá za opatrovateľku. S filmami o smrteľných chorobách sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Avšak len máloktorý ide za svojim cieľom bez umelého tlačenia na divákove slzy. Ani tu sa to nepodarilo. Film je tak predvídateľný a preemotizovaný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o kriplovi, ktory na konci zdochne. Hilary Swank podala dobry vykon a pritom to ani nejak nehrotila. Celkovo sa film nesnazi prilis citovo vydierat a snazi sa temu podat skôr pohodovo. Vztahom Hilary a jej opatrovatelky to trochu pripomina francúzskych Nedotknuteľných, ale az tak komedialne to nie je. Jedina vec, ktora mi uz trochu lezie na nervy je to, ze vo filmoch zakazdym sledujeme kripla, ktory je dobre financne zabezpeceny a tak nema nudzu o spickovu lekarsku starostlivost s mnozstvom opatrovatelov. Ale film o chudobnom chudakovi, ktory roky trpi a nakoniec zdochne by bol asi prilis velkou depkou, ktoru by bezny divak nerozchodil. 5/10. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Spojené státy americké mají oblíbené dva typy drama - sportovní a "umírací", takže adaptace podobných témat má v tomto ohledu už jistou tradici. Konkrétně tohle drama "To nejsi Ty" jsem si pustila zejména kvůli Hilary Swank. Její postavy Maggie z "Million Dollar Baby" nebo Teena z "Kluci nepláčou" jsou pro mne z hlavy nezapomenutelné a ze srdce nesmazatelné.. Vysoké hodnocení a hloubka tématu dopředu slibovaly vysoký potenciál.. Bohužel film tento potenciál nevyužil.. Už od první chvíle se jednalo spíše o dílo lacinějšího charakteru, lehce nasáklé červenou knihovnou.. Hilary Swank vypadá, že scénáři nevěří a její celkový herecký projev je jedna velká křeč.. Emmy Rossum a Josh Duhamel vypadají, jakoby dorazili na plac z nějakého sitcomu.. Celkově je film roztříštěný a moc dobře nechápu, co tím chtěl autor sdělit.. Knihu jsem naštěstí nečetla.. 3* získává ALS. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)

Reklama

Reklama