Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Dal-li jsem prvnímu dílu jednu hvězdičku, bylo to snad jen kvůli snesitelnějším částem s Janem Dolanským a Lucií Vondráčkovou (přiznávám se, oběma to sluší a ta romantická linie byla alespoň o něčem). Ta je však ve druhém dílu odsunuta kamsi do třetího až čtvrtého plánu a namísto toho je zde nevtipné panoptikum pitvoření a trapného product placementu. Nechce se mi věřit, že by ten film nalákal do kin tolik diváků. Jediné pozitivum vidím v lehounce střídmější stopáži... ale jinak, škoda slov... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ač mi to přijde skoro nemožné, druhé Babovřesky nemají zase tak daleko k pojmu "docela snesitelná česká komedie". Možná proto, že jsou proti předchozímu dílu kratší a více těží z vlastního koloritu (drbna Horáčková v podání Jany Synkové je - mhouřím všechna oka - fakt docela zábavně napsaná a zahraná role). Což nic nemění na tom, že rozpačitého a diletantsky předvedeného je pořád až moc - možná o něco ubylo trapných gagů, ale jen na úkor kameňákovitého recyklování laciných anekdot. Určitě je chvályhodné, že se nikdo nepokoušel zopakovat WTF momenty, jako byly v jedničce falešné titulky nebo intermezzo s Lucií Bílou. Horší je to s příběhem, který je pořád vyprázdněný a veškeré jeho větve končí v improvizované nicotě. Cíleně afektované herectví mi taky moc nešmakuje. Verdikt: Žádná sláva, ale aspoň už nemám chuť někomu nadávat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Babovredy 2 maju svoj rok vzniku 2014, a teda hned rok po premiere prveho dielu. Film ma uz znesitelnejsich 110 minut oproti vyse dvojhodinovej prvej casti. Zaroven sa pekne pokracuje v duchu nostalgie za juhoceskou trilogiou Slunce, Seno, akurat Babovredy 2 su zasadene do modernejsieho havu reality juhoceskeho vidieka rokov 2013 a 2014. Celkovo mozno povedat, ze to je asi vsetko o filme, cesky film dnes uz prakticky nema nosnu temu : tocia sa len umele pokracovania ako Dedictvi 2 s tragickym Bohusom Stejskalom alebo rovnako tragicky Bony a Klid 2. Zatial co vsak prve Babovresky videlo 600 000 divakov v Ceskej Republike, a cca 250 - 300 tisic v SR, druhy diel uz asi taku navstevnost nebude mat. Ako som uz spominal, trilogia sa nesie na nostalgii za normalizacnou dychavicnou trilogiou Slunce, seno a nesie sa na koncepcii nicnerobenia uprostred leta kdesi v Juznych Cechach. Prichod hokejistov /taktiez uprostred leta/ je maximalne rusivy a samoucelny, herecke vykony vo filme nie su takmer ziadne. Drbna Horackova /Jana Synkova - Mlade Vino, Kalamita/ tiez nevie hrat, skor len kopiruje postavy z normalizacnej trilogie Slunce Seno. Napatie medzi hokejistami a miestnymi je vo filme nulove. Sceny ako "zaminovane okolie" su len samoucelnym vyplachom a maju zaplnit prazdne miesto vo filme. To iste plati pre babku na motorke a na trampoline. Asponze trilogia Babovresky nechce prekrocit medze Strednej Europy, a funguje na oslave prizemneho buranstva a la Slunce Seno. To aspon trochu koresponduje s realiami moderneho ceskeho vidieka. Z filmu ma cosi do seba len navsteva z ministerstva /revizor europskych fondov, ci kto to presne bol/ a vymena farara s dvojzmyselnym menom /Petr Soustal/. 7 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)
  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)

Reklama

Reklama