Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 3
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 3

Recenze (208)

Chen 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl v traileru bezhlavého jezdce s kulometem, začal jsem mít hodně velké obavy, co se z toho vyklube. A vyklubala se z toho velmi slušná fantasy podívaná se sympatickou ústřední dvojící, mezi níž skvěle funguje chemie, taktéž poctivě budovaná mytologie se velkým plus, stejně jako trefný humor. 9/10 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Seriál rozpracovává legendu o bezhlavém jezdci, nicméně přenáší ji do pro filmaře nejlevnějšího období - současnosti. Ichabod Crane tudíž není konstábl, jenž svou náklonností k technice předběhl dobu a na čarodějnice odmítá věřit (jak tomu bylo v Burtonově Ospalé díře), ale je v úplně opačné pozici - ví o nadpřirozeném původu Bezhlavého jezdce, nicméně svět plný techniky okolo něj je pro něj nepochopitelný (tím však veškeré podobnosti či souvislosti s Burtonem končí, nebylo by fér ani možné porovnávat, která Sleepy Hollow je lepší). Len Wiseman dělá v podstatě to samé, o co se již snažil v Underworldu - vzal nadpřirozenou historickou legendu a hodil ji do současného světa, zatímco upíři a vlkodlaci byli tenkrát přirozeně integrovaní (neboť v onom světě neustále byli), tentokrát je po více než dvou stech letech oživen Bezhlavý jezdec, který nemá problém téměř okamžitě zahodit sekyru a popadnout brokovnici, zatímco jeho údajná nemesis Ichabod Crane s údivem zjistí, že černoši už nejsou otroci. Situace po pilotním díle je částečně ve prospěch tvůrců, nyní bude záležet na tom, jakou mají připravenou databanku nových postav a jak zpracují nadpřirozené podloží, na kterém začali stavět. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

"Je to víc celovečerní film než seriál," my ass. Koukat se na pilot dá, ale o žádnou pecku nejde a hodnocení tady je silně nadnesené. Osobně se svými hvězdičkami počkám na další díly a teprve uvidím, jestli mě tahle série chytne. Zatím jsem spíše zklamaný, že z tématiky Wiseman nevytřískal víc. Aspoň vyšší rating, a tedy nějakou krev a sprosté slovo. Sleepy Hollow tak působí spíš jako Buffy. A nejsem z toho moc šťastný. | Druhá epizoda potvrdila, že jde jen o další věc typu monster of the week. Sleepy Hollow ale není tak hororová jako Supernatural, ani tak vtipná jako Grimm. Dlouhodobá zápletka se čtyřmi jezdci apokalypsy mi navíc přijde jako směšně naroubované klišé. Pilot je překombinovaný, ale aspoň má bezhlavého rytíře s automatickou puškou. První regulérní díl je, přitom jak rychle skončí, paradoxně dost nuda. Fakt nedokážu pochopit, co Kurtzman s Orcim v práci dělají, protože psaní kvalitního scénáře se to určitě týkat nebude. A jen mimochodem, zajímalo by mě, jestli ten historický rádoby vtípek byl úmyslný. Bůhvíco bych na to nevsadil. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Původně jsem vůbec neplánovala na tenhle seriál koukat, ale prvotní ohlasy po pilotu mě trochu navnadili, že bych to možná mohla zkusit. Pilot se mi líbil, z druhého dílu už jsem byla tak trochu rozpačitá, ale když jsem si zvykla na žánr v jakém to bude, tak se na to dá docela dobře dívat. Tvůrci ostatních seriálů by se mohli učit jak vypadá Cliffhanger, protože závěr 1. řady mě teda dostal a rozhodně navnadil, abych se za rok podívala na sérii druhou. 4* a teda musím pochválit scény Ichabod a moderní věci/technika. To bylo opravdu k popukání. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Scénář si vůbec nedělá vrásky s obhajobou a přijetím toho, že nám po ulicích běhají oživlí mrtví, čemuž odpovídá i velmi svižné tempo a okamžik, kdy se bezhlavý jezdec vyzbrojí po vzoru Arnieho, je guilty pleasure...Nové vtělení Ichaboda Crana je sympaťák a démonci mají děsivý potenciál...Nicméně již druhý díl zabředl do repetetivních dialogů, situací a brakovitosti...Sledovat dál se jeví jako ztráta času, což třetí díl, který hlavní dějevou linku opět tříští do jednotlivých nezajímavých epizodek, jen potvrdil... ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama