Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Každá holka přece chcee randit s popelářem, to je snad jasný. Jasný taky bylo, že film bude sračka, když jsem to zapínal. A očekávání se naplnilo, v mnoha ohledech hrůzná realita dokonce předčila černé scénáře. Třeba právě v tom, jak jsou vlastně popeláři sexy. Hudba Michala Davida je stejně zrůdná jako vždycky (až mě zamrzelo, že sám velký kolotočář neměl nějakou větší roli, mohl bych se filmu pošklebovat ještě víc). Marně pátrám v paměti a hledám na Decibelech něco pozitivního. Snad jen částečně casting - spousta nádherných holek. A showman Horváth. Jenže koho napadlo angažovat Hrušínské, Vojtka nebo Cíla, zasloužil by oběsit na nejbližším stromě, takže ani ten casting není bez výhrad. A jinak...? Podobně stručný budu u záporů: všechno. Bez legrace všechno. On to vlastně není film a jako film nefunguje, takže co pak s tím. Jedno negativum přesto zdůrazním: málokterému filmu se podaří, aby mi u něj bylo hodinu a půl v kuse trapno. Trapno za herce, za tvůrce, za děj, za dialogy, za všechno. Ohromující trapno. Škoda, že ho necítili i na place při natáčení. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

" Decibely lásky " jsou špatný film se skvělým soundtrackem. Čekal jsem něco jako další Discopříběh a dostal jsem film bez logiky, který ani nikam nesměřuje. Závěr filmu je též velmi špatný, ale to mě vlastně ani nepřekvapilo. Herci neměli co hrát, dialogy jsou špatně napsané. Neherce raději hodnotit nebudu. Jediný co se můžu pochválit je ta hudba a choreografie. Co říci na závěr: Pokud nemusíte hity Michala Davida a nejste velký fanoušek města Plzeň, tak s tímto dílem neztrácejte čas. V opačném případě si užijete aspoň soundtrack, jako tomu bylo v mém případě. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se hodí na klidný páteční večer, kdy jste unaveni z celodenního běhání a nechce se vám přemýšlet nad dějem. Nemůžu napsat, že jsem se od první chvíle bavila a že tenhle film naprosto překonal všechna má očekávání, ale něco na něm bylo, děj ve kterém se vzájemně doplňovaly tři generace mi v žádném případě nepřipadal nudný. V tomhle filmu šlo o to ukázat, že všechno se dá napravit a nic není tak strašené, jak se na první pohled zdá. To vlastně ukazují všechny tři generace a právě tohle bylo to, co se mi na celém filmu líbilo. Děj byl navíc doplněn skvělými písničkami a musím říct, že na to, že se jedná o český film jej zpracovali velice dobře. Psát tady, proč byste tenhle film měli vidět je naprosto zbytečné, protože věřím tomu, že polovina lidí, kteří tady tenhle film hodnotili jej ani neviděla. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Film Decibely lásky je špatně natočený. Úvodní desetiminutovka kde se prolíná několik scén, které divákovi pomatou hlavu, protože vůbec na sebe nenavazuji. Až postupně se prolouskavame dějem, co nám to vlastně tvůrci chtějí říct... A řeknou toho bohužel velmi málo. Ani ta muzika film nepodrží. Chvílemi mě dokonce byla i na obtíž. Film má spousta mínus. Slabý scénář, strašný střih a herce neherce, kteří jsou spíše obsazovani kvůli své vizáži než hereckému umění (sl. Svoboda ). Není to dobrý film, ale i tak to nemohu považovat za odpad filmových dějin. Cílová skupina diváků se určitě najde a film oblíbí. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Když vynechám hroznou hudbu Míši Davida a propagaci této zombie, která si pořád myslí, že o ni mají normální lidi zájem a hlavně ne a ne chcípnout, tak stále zůstává film bez děje, hlavy a paty. Klasické české šourání odnikud nikam. Pobavilo mě, jak Cíl začal hrát na klavír a do toho se přidaly místní tanečnice, které tančili úplně mimo rytmus. Nebo střihač neumí nastřihnout záběry na hudbu? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Tento film podpořil Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a jedním z partnerů je Agrofert. (ČSFD)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)
  • Film Decibely lásky se točil v Plzni od 14. září 2015 do října 2015. První klapka padla v sanatoriu Vísky nedaleko Plzně. (max21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno