Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (728)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Napodruhý o poznání lepší. MacFarlane pořád neumí dělat konzistentní komedii, pořád se nenaučil potlačovat svý sklony k exhibicionismu a k dobru mu nejde přičíst ani to, že jeden jeho gag citelně vylepšily český titulky (prezident Jižní Korey / Zimbabwe), ale jinak to už aspoň mělo solidní a nesmírně aktuální přesah, sem tam Ted 2 dokonce regulérně pohladil po duši a vrchem mi přišlo, že teprve teďka MacFarlane ve svym filmu dokázal adekvátně prodat svou muzikálnost (i kdyby ne nutně skrz svou práci - což je vlastně při takovym egomaniakovi jedině osvěžující). A závěrem... destrukce stand-upu a Jurassic Park FTW!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

S příchodem druhého dílu se zcela rozpadá nejen pomyslné vyjadřovací embargo a sprostý humor plný buranských sexuálních narážek už pozbyl jakékoli potřebné sebekontroly, ale také chvílemi přestává fungovat samotný příběh, který sice především v první polovině nápaditě a vtipně postihuje množství politických i morálních trendů dneška, ale v závěru mu evidentně dochází baterky a McFarlane se jako tradičně začíná spoléhat pouze na kupu odkazů směrem k populárním a v rámci zaoceánské kultury důležitým filmům, z nichž některé jsou pravda geniální (Jurský park), ale jen na nich se plnohodnotný filmový příběh vystavět nedá. Přesto jsem se ale náramně pobavil, ostřejší dialogy a situace za hranou únosnosti mi většinou nevadily a trojice hlavních hrdinů mi opět na dvě hodiny přirostla pevně k srdci, protože, co si budeme nalhávat, vynechat hulení a drogy, rozuměl bych si s takovým plyšákem úplně stejně jako velký Marky Mark - a fakt se za to nestydím... 80% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Medvídek Ted - pro muže to nejlepší. Pro diváka už tolik ne. John a plyšový Ted jsou pořád Hromoví kámoši. Jen stát nechce oživlou hračku uznat za legální osobu. Ted a spol. se tedy pouštějí do složitého soudního sporu, na jehož výsledku záleží celá Tedova budoucnost. Sethe, Sethe, ten scénář je tak triviální, až se sám shazuje. Většina vtipů se točí kolem hulení trávy. Až na jeden, hozený do parodie na Jurský park (scénou zní i totožný hudební motiv), jsem nepohnul brvou. Další kategorie vtipů jsou vulgarismy. Sprostá slova nezamáznou marnost scénáře. Režijně je to odvyprávěno z prdele. V soudní síni je to nuda, zde se jelo převážně na vážné vlně. Následně přišla odvázanější road-movie sekvence, kdy se ve třech putovalo za elitním právníkem, co se ujme Tedovy kauzy. Jenže zase to scenáristicky film neustál. Nečekaně objevený lán marijánky, zvířátka ze všech koutů světa a nudná písnička v podání Amandy Seyfried. Asi takhle nějak vypadala tato sekvence. Na závěr zavítáme s našimi hrdiny na Comic-Con. Opět nic extra ze scenáristického i režijního hlediska. Zhrzený Donny zde chce unést Teda, aby zjistil, co způsobilo jeho oživnutí. Předtím se za tímto účelem spřáhl se šéfem společnosti Hasbro, která medvídky sériově vyrábí. Scénář nabízí i hovadiny, že plyšák se ožení s krasavicí, které ale vůbec nevadí, že nemá péro. Ta s ním chce i otěhotnět, shání se dárce sperma (to bylo vtipné), posléze je ale sňatek anulován z výše popsané nezpůsobilosti "manžela". Mark Wahlberg je prima. Gagy podat umí, těch originálních i zhovadilých bylo tak akorát. Amanda Seyfried v roli začínající advokátky nebyla vůbec vtipná. Její postava ignorovala slavné filmy, většina gagů tedy vycházela z její neznalosti notoricky známých filmových děl. Bylo to i celkem vtipné. Z ostatních postav zaujala sličná a relativně neznámá Jessica Barth v roli Tedovy partnerky. Účast Morgana Freemana zcela nadbytečná. O něco lépe vyšel krátký výstup Liama Neesona s cereáliemi, jenž měl podtitulkovou dohru. Za sebe jsem to čekal odvázanější, vtipnější, vyzrálejší a dospělejší. Seth MacFarlane ztrácel postupně nadhled, děj filmu, jestli se vůbec dá psát, že to mělo děj, byl málo nápaditý a kolísal. Banalita byla dost často rušivá. MacFarlane si technicky vedl zdatně, jako vypravěč se až tak neosvědčil. O kompaktnost druhého pokračování neusiloval. Dopadlo to tak, že John s Tedem jsou správní parťáci, kteří by si zasloužili lepší a zajímavější příběh a pestřejší gagy. Popkulturní odkazy jsou už pro českého diváka otravné. 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Že hračka pije, kouří marihuanu, svádí blondýny a hovoří slovníkem, jenž by se v televizi před desátou večer musel prakticky celý „vypípat“, již nepřekvapí, pouze trvá.Ovšem jiskřivé jednotlivosti včetně parodického rojení zvířátek při písni u nočního táboráku mají ráz televizní estrády. Je blbé když se část kina místo k plátnu otáčí do tmy hlediště, aby zjistila, kdo se tak vděčně směje každému dalšímu „fuck“.Vidíme tkzv. cameo - krátké hostování slavných osobností. Se zápletkou se Seth MacFarlane prostě nevytáhl, ale vtipný stále je, třebaže spíše v drobnostech, epizodkách, odbočkách. Pokud se vytřídí prvoplánové plevy, tedy žerty postavené na hrubostech kolem sexu či vyměšování. zcela nesouvisející štěk předvede Liam Neeson coby šílený zákazník při nákupu cereálií. Mimochodem, jde o jednu z nejlepších scén, neboť vedle lidského blázna působí medvěd za pokladnou samoobsluhy naprosto samozřejmě. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První Ted, ač velmi originální a sledované dílo, nepředstavoval úplnou trefu do černého, neboť namísto údernosti Family Guye přinesl otravně korektní film, který se nedokázal vyhnout hollywoodským klišé. Ted 2 ze stejného konceptu příliš nevybočuje, ale hned po chvilce je znatelné, že umí to samé udělat znovu a lépe. A právě i to málo dokáže v sequelu příjemně překvapit. Kéž by Seth MacFarlane vybočil z hranic korektnosti ještě více a vytvořil by skutečně něco tak absurdního jako je hraný Family Guy. O tom, že by to šlo nepochybuji, protože náznaky tady jsou. Osobně mi činí radost i jen to, že ve filmu poznáme známé hlasy nejen z Family Guye, ale i American Dad. Celkově je Ted 2 velká pohoda a za Liama Neesona zaokrouhlím hodnocení nahoru. 7/10 ()

Galerie (112)

Zajímavosti (32)

  • Scéna nalezení marihuanového pole je odkazem na pasáž z filmu Jurský park (1993), kdy návštěvníci prvně spatří živé dinosaury. Je použita i stejná melodie Johna Williamse. (Mirokukii)
  • Když Samantha (Amanda Seyfried) po objevení pole s marihuanou se slzami v očích říká: „Sem jste měli poslat básníka,“ odkazuje se tím na podobně procítěnou scénu z filmu Kontakt (1997), kde Ellie Arroway (Jodie Foster) po průletu vesmírem pronese téměř identickou větu. (Lasskoun)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama