Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkně a originálně zpracovaná pohádka s netradiční tématikou zasazenou do Texasu a s ním spojených zvyků a tradic. Taktéž překvapilo téma smrti, respektive posmrtného života, ale ne s typicky morbidní vizí, nýbrž spíše takovou uměleckou a odlehčenou. Mně se to líbilo. Má to akci, je to dynamické a příběh je sice jednoduchý, ale poslouží svému účelu dostatečně. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

"Ta dnešní mládež, vlasy nahoru a žádná chuť po zabíjení." :D Od traileru jsem se nesmírně těšil a spokojenost! Jak od pojetí vizuálu, kdy každá postava byla tak divná, až jsem se tomu musel furt smát :), vtipům a hláškám, které bavily až do konce nebo samotné Knize života a propojení třech světů. Zbytečně se nic nenatahovalo, od začátku byla prdel, sice si dosti zpívalo, ale tady by to asi bez toho nešlo. Děcka, pouliční zpěváci, vojáci, a další - vždy chlamka. A finální bitka, za mě palec hore!! 8/10 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, aj po scenáristickej stránke naozaj nadpriemerné a s viacerými úctyhodnými posolstvami. Z tohto pohľadu naozaj nadšenie, o tom niet pochýb. Atmosféra mexického mestečka so zakomponovaným bojom o Lásku a vzájomnej rivality hudobníka/toreádora Manola a mestského hrdinu Joaquina ma fakt bavila. Pozdávali sa mi aj pesničky, ktoré sa tu z času na čas objavili. Avšak často tomu chýbal tak žiadúci dôvtip a úsmevné dialógy. Namiesto toho to bolo v mnohých okamihoch až zbytočne presýtené rôznymi akčnými scénami a "nesmrteľnými" banditami. No čo sa mi nepáčilo na celej rozprávke najviac bola tá drevená animácia postáv. Neviem aký bol v tomto zámer, že niektoré postavy vyzerali ako nejaké marionety a netuším prečo niektorí ľudia v dedine mali kadejaké poskrúcané nosy a prasacie rypáky. Fakt neviem načo to bolo dobré... ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Je to šílená slátanina, která nenadchla svou animací mě osobně, ani společnost, která se na to dívala se mnou. Příběh, možná pro mexikánce dobrý, ale pokud nemáte mexickou krev, nijak moc nezaujme.. Dvě hvězdičky za animované malé prase a pár povedených hlodů, jinak film opravdu nemá moc co nabídnout. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama