Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být hororový trhák roku. Těšil jsem se moc. Trailery hodně navnadily, ale konečný výsledek se projevil jako neskutečný paskvil plný hororových klišé a režijního amatérismu první kategorie! Neviděl jsem tu žádný náznak nějaké originální hororové myšlenky. Všechno se to drželo na nehorázně kýčovitém scénáři, na kterém Annabelle zkrachovala ve velkém. Herecké výkony mi chvílemi připomínali paní herečky v Troškovic Babovřescích. Špatný, hodně špatný horor po všech směrech. Myslím, že tu máme adepta na největší (hororový) propadák roku. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Kino zklamání roku. Jména a sliby společně se zaštítěním od velkého Wana a mediální masírkou zkrátka navodila očekávání na značně podprůměrného zástupce hororu, který na plátnech kin zbytečně zabírá místům jiným kvalitním snímkům letoška. Pryč je Bisharova plíživá, hrůzná hudba, stejně jako napětí nebo ona stále omílaná atmosféra. Jenže ono když ve "vypjatém" finiši člověk hypnotizuje dveře od východu, neboť už dvacet minut zpátky ví, jak vše skončí - něco je špatně. A to, že ho z toho vytrhne infarktová lekačka, nespraví vážně vůbec nic. Takže Wane, fakt se vykašli na ty tvoje akčňáky, vrať se režisérský křeslo a ke scénáři dokopej Whanella, protože tohle bylo vážně hrozný. Rozjíždět horor (!) 50 minut, na jehož konci divák není navnaděný, co se bude dít dál, ale v hlavě mu zuří souboj únavy a vzteku za promrhaný čas; to je vážně na pováženou. Jo a do kina mě už na horor dříve jak tři dny po premiéře nikdo nedostane. Přiznávám, že tentokrát to nebylo ono, ale i když se najde jeden chichotálek, zkazí zcela zážitek ostatním. Jenže tentokrát po každé lekačce následovala kolektivní salva smíchu provázená vzrušenou debatou, jako byste si museli vy kreténi poreferovat o kolik se vám zvýšil tep nebo kde vyskočila kapka potu. Vztyčený prostředníček teda nepatří Annabelle, u které věřím, že za sychravé noci osamělého diváka dokáže potrápit. Dvě scény jsou fakt vyložená lahůdka a naopak velký palec nahoru. P.S. Proč se film vlastně sakra jmenuje Annabelle, když to o ní absolutně není? Více zde. 50 % ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Cokoli z rodiny Conjuring je jistou zárukou kvality. Samozřejmě, že ta kvalita se u jednotlivých kousků dosti mění. V jednom si však mohu být jist vždy a to, že se budu bát. I když jsem měl se zařazením tohoto díla největší problém, tak pvažuji první Annabelle mezi ty nejlepší horůrky. A to především díky bravůrně propracované atmosféře s téměř dokonalým strašením. Jinak tomu nebylo ani zde a i když byl příběh relativně slabý, tak to, co já osobně od dobrého hororu očekávám, bylo splněno na jedničku. Při sledování jsem ani nedutal a křečovitě přitom rukama svíral peřinu pod kterou jsem byl v bezpečí. I přesto mi však místy běhal mráz po zádech. Atmosfera postupně houstla a dobrých scén bylo mnoho, ale za tu nejpropracovanější považuji návštěvu sklepa ke konci. Při hodnocení váham mezi 4-5 hvězdami, ale jak jsem už zmínil, chatrný příběh u hororu není až tak důležitý a po shlédnutí se již nedivím zprávám, kdy z kina při sledování raději odcházely slabší povahy. 85% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bubákovina s pannou se nepovedla, což je škoda, jo čtete dobře, kuchaná ze začátku byla celkem povedená a vypadalo to na mejdan démonů. A přitom když vyšlo najevo, že ti sektáři zkoušejí to dělat s beranem nebo kozlem, tak mi moje hororové srdíčko zaplesalo, ona totiž byla šance že se objeví Behemoth. To je takový velký, zlý a celkem nasraný démon s kozlí hlavou, co se s ničím nesere a většina jeho obětí končí mrtvých, nebo šílených, znělo to tedy hezky. K mému překvapení, se ve filmu objevu sice bubák, ale je to nějaká černá piča, která se objeví za celý film dvakrát, na vteřinu a to je celý. A ten konce ? Přetahovaná o to kdo vyskočí z okna a kdo ne. Režisér v polovině nechá zasnout světla, a to je vrchol filmu. Ale zase abych nekřivdil, soundtrack je celkem povedený a snaží se celý film napravit, ale ať se snaží sebe víc, takhle nudný horor nezachrání nikdo. A je fakt že ten, špinavý shol’va Brejtak, v roli fáterníka úderníka, celkem stojí za to a nelze mu upřít charisma. No ale jinak je to nuda, hlavně se řeší rodinné trampoty a co bude dělat mamča s mimčem, takže žádná hrůza se nekoná. Chápu že Leonetti, měl touhu uspokojit svoje hororové já, ale ať se vysere na režírování, a dělá toho kameramana, to mu jde na jedničku. Jo a nepříjde vám divný pojmenovat horor po herečce, nebo obsadit herečku se stejným jménem a nedat ji roli bubáka ? Mně teda jo, no snad dvojka bude lepší a bude snad děsivější a než tady jednička. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle kusu jsem se dlouho vyhýbal... a měl jsem v tom pokračovat... Annabelle je dokonalý příklad špatného hororu, který selhává ve všech směrech a který své popularitě vděčí jen obrovské mediálně-propagační masáži založené na čím dál tím populárnějším jméně Jamese Wana... Leonetti již dvě dekády spolehlivě dokazuje, že i když je slušný kameraman, jako režisér stojí za hovno... Není schopen vybudovat ani ždibek hororové atmosféry, lekačky naprosto nefungují, hudba, které by měla vyvolávat alespoň trochu napětí je více než cokoliv jiného neskutečně otravná... Výběr herců se také nepovedl a o scénáři snad nelze ani mluvit... Takže za mě zkurvená sračka, o které již nikdy nechci ani slyšet... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně kdy Mia (Annabelle Wallis) spí na gauči, je záběr na mimino, jak jen v plenkách spí v postýlce, následně při scéně, kdy se nad ní sklání duch zemřelé, je však již dítě oblečené. (dandislav1991)
  • Annabelle se dnes nachází v Muzeu okultních předmětů v městě Monroe, které založili manželé Warrenovi. (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama