Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Ani "Kostka" není bůhvíjaký šlágr, ale přece jen jde o napínavou podívanou založenou na zajímavém nápadu. Její pokračování tenhle nápad rozvíjí hodně nešťastným způsobem. To nejlepší z jedničky - různé sofistikované pasti a likvidace "vězňů" jejich pomocí - tu chybí, nahradily je prapodivné a nelogické změny fizikálních zákonů a pouťové digitální triky, které dnes stěží někoho ohromí. Příběh prakticky neexistuje, nudná scéna střídá ještě nudnější, aktéři se potácejí z jedné místnosti do druhé a vedou zmatené rozhovory, které spějí od nikud nikam, ostatně jako celý film, korunovaný závěrem, který svou nesmyslností předčí celý předchozí děj. Z mého pohledu je celá tahle hyperkravina blábol nemající hlavu ani patu a její sledování naprostá ztráta času. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sekula zlyháva na plnej čiare. Je to síce šikovný kameraman, ale jeho lenivosť je z plátnavolajúca. Tam kde sa Natali aj cez nízky rozpočet pohral s dialógmi, postupmi riešení, originálnymi pascami a budovaním poriadnej klaustro-psycho atmosférý, Sekula rve druhotrtiedne digitálne efekty a neuveritľne toporných hercov, ktorí akýkoľvek podoný náznak zakopávajú pod čiernu zem. Atmosféra skoro nulová. Celé je to len nastavovaná kaša (žiadny posun v deji - tupá kópia) a človek stále čaká, čaká, čaká a neverí keď príde ten otrasný koniec. Hanba. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Původní film je určitě lepší i když zas taková pecka to přeci jen není. Ale je to zábavné, nenudí to, tak proč být kritický? Tento rádoby druhý díl je už dost béčkovitý, mě to však nevadilo. Pouze bych vytkl trochu retardovanou myšlenkou paralelních postav, přišlo mi to už trochu přehnané. Zejména konec mě už moc nebavil. Jinak to byla celkem obstojná záležitost. Pastí zde moc nebylo, ale co se týče postav – zábavné to bylo až až. Furt se tu něco dělo, mělo to spád, takže na zabití večera ideální záležitost. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Kocka 2 bol jeden z tých filmov, na ktoré som sa pomerne tešil, za čo mohol hlavne strašný hype okolo prvého dielu, no to čoho som bol svedkom bola jedna veľká, kockatá nočná mora - osmička absolútne nulových charakterov blúdi v nejakom rádoby premyslenom pletenci viac či menej nebezpečných miestností a snaží sa exnúť čo najefektnejším spôsobom. To je všetko, o príbehu sa tu nedá hovoriť, pointa je slabá ako trikrát lúhovaný čaj a výsledný dojem z filmu je tým pádom veľmi, veľmi zlý. Berúc do úvahy fakt, že ide o druhý diel, ktorý je len priehľadným pokusom o nasyslenie ďalších drobákov do peňaženiek nenažratých producentov, nemôžem film ohodnotiť inak - odpad! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tento názor se také může zakládat na tom, že jsem neviděl první díl Kostky. Digitální efekty jsou na úrovni, zvláště rotující koule se podařilo. Nejvíce však ve filmu zaostává scénář a herci, jejichž herecké výkony jsou opravdu strašné. Pokud bych se po zhlédnutí snímku ještě nepodíval na bonusy, jistě by mi uteklo spoustu podrobností, které ve filmu jsou. Vlastně se zdá, že bez spuštění filmu o filmu divákovi unikne spousta zkutečností a je tak ochuzen o spoustu (nejen) detailů. Například scéná s milujícím se párem a její následné prostřihy a rotace. Ani by mne nenapadlo, že je v kostce změněn čtvrtý rozměr, časoprostor, spíše jsem se domníval, že jsou to prostřihy mezi různými realitami. Stejně tak byla matoucí stěna, která byla připravena rozložit vše, přes co projde. Záběr to byl vydařený, ale - i když v tomto případě to jistě moudřejšímu divákovi neunikne - také mi nepřipadalo že se jedná o překládání kostek, tedy protínání přítomnosti (jako minulosti) a přítomnosti (jako budoucnosti). A to ani nemluvím o konce, který mi stále nějak uniká a místo zodpovězení otázek nám přidává jen nové, které se nám nejspíš nepodaří nidky rozluštit. Pokud se nad filmem zamyslím jako nad celkem nemůžu tomuto nezdařilému béčku dát více než hvězdičku a tu jen za digitální efekty ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)

Reklama

Reklama