Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

Savel 

všechny recenze uživatele

Na reklamu na knihovnu volně navazující horor-komedie Chozeho (pro kterého mám zvláštní slabost) o dalším "předmětu, který kouše do ruky". Roztomilý snímek se srandovním pytlíkem na viditelných provázkách bohužel není dostatečně srandovní a už vůbec ne strašidelný. V popelnicích se přece mohlo ukrývat něco mnohem drsnějšího. Přesto je ve srovnání s ostatními filmy správně gradovaný a po řemeslné stránce na úrovni. Přestože Chozé využil opravdu všechny fígle, co mu malý prostor nabídl, nemohu se zbavit stejného dojmu, jako u cvičení prvního ročníku animace na plenéru v Poněšicích. Škoda, že film nemá alespň hlubší poselství (třeba ekologické:). Parazitující pytlík mě přiliš nevzrušil. O hvězdičku navíc za název! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně překvapivě kvalitní.. Celá ta zápletka je v zásadě něco z čeho by třeba Netflix bez studu vyrobil jedno vyleštěné můvíčko na zaplácnutí čtvrtečního večera.. Mě je ale sympatičtější právě tohle guerillové provedení už jenom proto, že nízkorozpočtová estetika trashe, hozená do českých reálií působí osvěžujícím dojmem. Navíc se musí uznat, že na amatérskou produkci je to i technicky poměrně zvládnuté (jde třeba vidět, že Blažek přemejší nad tím jak s obrazem v omezeném prostoru pracovat pokudmožno nápaditě). ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra funguje, hudba tomu pomáhá, konec bohužel trochu klišovitý, ale jako pocta videobéčkům to beru. Škoda jen, že hlavní herec hraje nejlíp dokud má na hlavě masku. Pohybově je zdatnej a herecky nadanej...každým pohybem těla hraje a vyjádří tím všechno...strach, paniku, odhodlání....jen ten poker face mu strašně škodí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)
  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Reklama

Reklama