Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

S. Raimi ešte pred prvým filmom sa rozhodol natočiť krátkomontážny prequel, ktorý trvá 31 min. Ja som ho našiel na YTB ale v hroznej kvalite, takže čo k tomu viem povedať je, že hudba a zvukové efekty sú slušné, tiež kostýmy. Príbeh je jednoduchý. V hlavnej úlohe sú B. Campbell, E. Sandweiss a S. Spiegel. Herecké výkony sú celkom slušné. Film môžem odporučiť, každému fanúšikovi série ale skúste si nájsť lepšiu kvalitu. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak, viděl jsem to v kvalitě opravdu hrozivé :-) Možná, že to nebylo vyloženě na škodu, spíše naopak, ale každopádně je tenhle počin slabý, dějově nijaký, zkrátka mě to moc nechytlo. Jinak mam Evil Dead moc rád, zvláště ´´první´´ film z roku 1981. Tohle je ale přeci jen trochu zbytečnost. I když hororově temné a brutální, tak prostě jako celek víceméně o ničem. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Jedna z Raimiových prvotinek. Nice... Bruce jako nemrtvý zabiják? Cool! Kamera je naprosto šílená a zároveň stylová a specifická i pro pozdější Samovi filmy. Na tak krátký projek je extrémně povedená atmosféra. Zvukové efekty asi dělají brutální většinu. Soundtrack je prostě nervy-drásající a koule-drající směť zvuků a ruchů, která udělá za každou cenu své. No, jako takový nástup na pozdější, plnohodnotnější The Evil Dead je to fajn. Within the Woods, no more to say. A myslím, že campbellovi namaskovanému na "Join us!" zombie to fakt celkem sekne. ;) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell v pro něj dost netradiční roli podává velmi slibný výkon, který ještě více uplatnil v následující trilogii. Já jsem si však tenhle kraťas zas až tolik neužil vinou otřesné kvality obrazu, kdy jsem musel chvílemi luštit cože to je vlastně na obrazovce. I tak jde ovšem o nadprůměrnou záležitost. Doprovodné zvuky a hudební doprovod jsou prostě luxus! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama