Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (344)

italka63 

všechny recenze uživatele

Ramírez a Varela dohromady, co si přát víc? Asi jiný děj, pro ty dva týpky s uhrančivým pohledem a název filmu ihned zapomenout, aby vás nerušil. Takže, úžasné exteriéry, skvělá hudba, a tím to končí, byť ani práce kamery nebyla k zahození. Nesnáším idioty lehkomyslně pohazujícími svým životem a zdravím a zde jsem jich měla dost, ve jménu vrácení přírodě co její jest a s ní splynout. Nesnáším magory co sjíždí na prknech hory, co volně lezou po skalách a odstřelení zlatého dolu beru jako přehnanou pitomost, nějak mi uniklo množství trhaviny, viděla jsem menší než malé. Zkrátka, do poloviny dobré, pak to drhlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to lahůdkově, končí hloupě a nudně. A celkově je to prostě zbytečný příspěvek do filmové historie. Původní kriminální kus z prostředí divokých vln a ještě divočejších (a tempo neztrácejících) honiček si za ta léta získal zástupy fanoušků. A Kathryn Bigelow pod producentským dohledem Jamese Camerona tehdy jednoznačně dokázovala, že na chlapská témata rozhodně má. Remake má tak akorát na to, že nás solidně namíchne. Místo surfařů musíme sledovat partu milovníků adrenalinu, kteří by zařvali hned zkraje (a ne tak pitomě, jak si scénárista usmyslí), všeho se nám dostane víc, má to být cool a máme si z toho sednout na zadek. Swayze a Reeves měli charisma, tady neumíme napsat ani silnou dialogovou scénu. Příběh je řídký jak paměť mé tchýně. Luke Bracey ukazuje tělo, ale na hodinách herectví spal, ekoterorista Édgar Ramírez má charisma na rozdávání, ale tady jen tupě zírá do dálky, Teresa Palmer je bytost éterická, ale pro děj naprosto zbytečná. A všichni dělají remakům špatnou pověst. Kroky zločinecké party nejsou navíc zrovna smysluplné, když si nedávají po hubě, tak z ní vypouštějí žvásty o matičce Zemi, a když už se klade důraz na extrémní sporty, nejsou nikterak dějově provázané s tím, co se jinak odehrává na plátně. A pak tihle šašci zasypou balvany nevinné řidiče náklaďáků. Ještě, že to s námi ta naše modrá planeta ještě nezabalila. Bože. Zatím to nechám, ale asi brzy stáhnu na dvě hvězdy. I kvůli tomu, jak moc jsem se těšil. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál se občas až zbytečně moc považuje za kultovní film, je to sice výborná dobová žánrovka, ale nic kultovní krom účesu Swaezyho na ní není.Škoda, že se tvůrci tohohle ''remaku'' nevydali vlastní cestou, nevěřili sami sobě a tak pojmenovali film Point Break a přitom to nemá s 25 let starým filmem naprosto nic společného.Akorát jména hrdinů Utah, Bodhi a jednu jedinou scénu.Postavit film na reklamní kampani ve stylu ''největší adrenalinová jízda vašeho života'' mohlo to mít třeba slušný úspěch a pojmenovat postavy Idaho a Donnie, nikdo by se po nějakém filmu s Reevesem ani nevzdechl.Opravdu škoda, protože film je to natočený parádně, příběh nás bavil, herecké obsazení je fantastické a Teresa Palmer je neskutečná žába.Dokonce i ten gumák Bracey se docela předvedl.Občas mě sice srali ty Bodhiho hippiezácký žvásty a co minutu sem čekal, kdy půjdou s Utahem společně do sprchy a pak recyklovat plechovky, ale vše kolem je parádní filmařská práce a mě po dlouhý době zase opravdu bavil super akční film.75%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som videl, že sa chystá Remake filmu, kde hra Patrick Swayze a Keanu Reeves, chytal som sa za hlavu. Nakoniec som si to predsa len pozrel a nie je to najhoršie. Tento nový Bod zlomu dosť zachraňuje to, že sa moc nedrží originálu a ide si svojou cestou. Príbeh nebol najhorší a aj keď ma herci nezaujali, zaujali ma akcie, prostredie a hlavne kamera, ktorú si pán režisér obsluhoval sám. Fajn akčná jednohúbka, ale Point Break s deväťdesiateho prvého ma bavil viac, už len kvôli castigu. 70% - 3* ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej, adrenalinově sportovní akčňák s úchvatnými záběry ...by to byl..., kdyby mne tak nerušilo už od úvodu pár technických blbostí, které si rejža vymyslel, prudily mne digitální efekty (i v některých adrenalinových scénách, protože ten či onen konkrétní záběr by prostě jinak než trikem natočit nešel). Ale na to by se při pohledu na úchvatný vodopád Angelo dalo i zapomenout...Na chvíli. 60% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama