Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (361)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nudil jsem se a bavil zhruba tak ve stejném poměru. Ta atmosféra je fajn, několik fórků je opravdu povedených, několik slabých a pak tu je samozřejmě plno pasáží těžce přestřelených co se týče stopáže, čímž se dostáváme k té nudě. Celkově taková jednohubka. Víc než jedno zhlédnutí si bohužel nový počin coenovců nezaslouží. Mně osobně asi nejvíc bavily scény s "ultraklaďasovským kaubojem" Hobbiem. Závěrečná, záměrně zkažená scéna natáčení "sandálového" velkofilmu s Clooneyho téměř dokonale patetickým monologem, jen naznačuje jak dobrý tenhle film mohl být. Škoda. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ozaj veľmi zábavná pocta hollywoodskej továrni na sny. Coenovci predstavili na postave "hasiča" Mannixa ( výborný Josh Brolin ) akési spojítko, ktoré spája celé štúdio a dokonale zobrazuje všetky problémy pri nakrúcaní filmov. Od povrchných westernov, spoločenských drám, biblických veľkofilmov či muzikálov, ale aj bujnejúcemu honu na komunistov v americkom filme. Do všetkého vložili úžasný vtip a iróniu ( žiadny výsmech ) a vytvorili zábavný film-nefilm. Film je v podstate bez príbehu, je to len akási skeč pospájaná hlavným predstaviteľom. Snímok určite viacej ocenia znalci starého Hollywoodu. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hollywood sobě. Filmové obchodní centrum, kde seženete úplně všechno od spodního prádla přes kolečkové brusle a dveře z masivu až po motorový člun nebo hypotéku. Vařila myšička kašičku a Pepincovi to nejelo. Užil jsem si tak leda homostepování Tátuma a one-fish show Scarlett, která nezklamala a opět i tady žvejkala tak, že jsem se viděl v odraze jejích osmiček. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že tento film bude vzpomínat na starý Hollywood v polovině minulého století, s tím se dalo počítat. To, že v něm bude miliarda nekonečných narážek byla taky vlastně samozřejmost. Jenže to, že si bratři Coeni arogantně mysleli, že všichni víme všechno o Hollywoodu a veškeré narážky nejenom, že pochopíme, ale budeme se jim nutně smát, tak to byli dost na omylu. On tenhle film totiž zase tak vtipnej není a to ani přesto, že tu hlavní roli má Josh Brolin se svým producentem, což by samo o sobě mohlo vytvořit tucet nekonečně vtipných scén. Jenže to by ten humor nesměl být sušší jak Martiny na Panenských ostrovech. Škoda, mám Coeny rád, ale tenhle film byl děsnej. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmový bonbonek pro poučeného diváka. Naprosto skvělá podvratná satira a zároveň okázalá a přiznaná pocta klasickému Hollywoodu, té legendární továrně na sny. Pastiš hned několika žánrů, které jsou tak skvěle natočené, mají ten správný oldschoolový švih a přitom jejich záměrná prostoduchost je ozbrojující - Ježíš, jenž není na plátně vidět a jehož představitel si není jistý, jestli je hlavní hrdina filmu, typický unifikovaný historický hollywoodský kostýmní velkofilm, který má ,,umělecké" ambice změnit svět, ,,pásová výroba" westernových nicotností, vyprázdněná vztahová konverzační dramata ze života společenské smetánky, skrytý homosexuální podtón v muzikálovém čísle stepujících námořníků, choreograficky dokonalá muzikálová čísla s aquabelami, některé scény a nasvícení jakoby z temných noir detektivek...to vše zasazeno do hlubšího kontextu mccarthistického honu na čarodějnice (na toto téma doporučuji skvělý film Na černé listině s excelujícím Woody Allenem) a odkaz právě na známou černou listinu (na které bylo nejdříve 10 a později stovky osob - zejména scenáristů, ale i herců, režisérů atd.), kterou vytvořil Výbor pro neamerickou činnost...aneb aktuálněji píchnutí do salónního marxismu, který i u nás má i dnes živnou půdu... Osobně kvituji i fakt, že roli komunistickými ideály pomatené hollywoodské hvězdy hraje právě George Clooney, v civilu známý coby levicový politický aktivista...minimálně coby projev oceněníhodné sebereflexe...(sám Clooney na téma mccarthismu před deseti lety režíroval skvělé drama Dobrou noc a hodně štěstí) Po formální stránce pečlivá rekonstrukce filmů hollywoodské zlaté éry, která ovšem po coenovsku vždy a všechno shodí (v jejich podání kupříkladu tzv. desítka opravdu kolaborovala s Rusy) a nebere se ani trochu vážně... Inu, taková typická coenovština... PS: Na téma mccarthismu byl natočen o rok dříve ještě další film, totiž skvělé životopisné drama Trumbo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Fiktívne filmové štúdio Capitol Pictures sa taktiež objavilo v jednom zo starších filmov bratov Coenovcov, Barton Fink (1991). (beso74)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama