Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (Cinemart)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (363)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ubíjející film. Obsahuje pár skvělejch humorů (Heil Jesus! Heil Marx!) a spoustu epizodních scén, u kterejch je vám putna, jestli dávaj smysl. Coeni upekli stokrát dobrej film, do kterýho dali všechno co maj rádi, zahustili to jakýms takýms příběhem, pěkně to natočili a asi ztratili soudnost, když všem chtějí dát za drobný příspěvek ochutnat. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem průšvih. Distributor věděl, co dělá, když film uvedl v únoru, což je jinými slovy filmový hřbitov. Film je v podstatě pohled do jednoho dne v životě filmového studia v 50. letech. Potkáte plno šáhlých postav, které jsou více či méně inspirovány skutečnými osobami, ale žádná z nich nedostane dost prostoru k tomu, abyste si k ní vytvořili nějaký vztah. Jediný, kdo filmu dává život, je Alden Ehrenreich, který je velký talent. Jeho scéna s Ralphem Fiennes je úplné zlato. Je škoda, že film nemá větší hloubku... pokud to vůbec bylo cílem Coenů. Rogera Deakinse je na tenhle film škoda a jen díky jeho klasicky skvělé kameře dávám tu 3*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně další celovečerní židovská anekdota od bratří Coenů, tentokrát na téma víry v leccos (v boha, stranu, sebe, Hollywood...) a toho, čím vším a hlavně proč ji lze popírat až popřít. Ovšem na rozdíl (třeba) od Seriózního muže bych řekl, že to je anekdota mnohem přístupnější, v níž se vtipy suché tak, že se z nich málem práší, střídají s těmi, jež vyvolávají neuvěřitelné výbuchy smíchu. Líbilo se mi to moc a ta dobová atmosféra vydatně podpořená krásnou Deakinsovou kamerou i Burwellovou snadno rozpoznatelnou hudbou byla přímo kouzelná. "Hobie Doyle? Vy jste také komunista?" ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, co tímto hvězdně obsazeným žánrovým hybridem chtěli bratři Coenové říci, nicméně mě účinek tohoto filmu minul hodně velkým a odstředivým obloukem, což je škoda, protože na první pohled se zdálo, že půjde o komickou pecku, která bude stavět na hercích a scénáři. Bohužel se žádný humorný herecký koncert nekonal, čímž ale neříkám, že všichni hráli mizerně - spíš hráli podle mizerného (resp. nedostačujícího) scénáře. I když šlo o komedii, tak jsem se upřímně od srdce zasmál opravdu málokrát - nejvíce asi u scény ve střižně s Frances McDormand (škoda, že nedostala víc prostoru). Film, u něhož zamrzí jalové zpracování, vezmu-li v potaz všudypřítomná zvučná jména a potenciál, který tam kdesi dřímal. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Za Caesarem stojí parádní nápad na poctu, který se zvrhl špatným směrem. Zápletce s komunisty, ve které ze sebe Clooney (u Coenů už tradičně) dělá ňoumu, se ani při veškeré snaze nejde zasmát. Nejsmutnější na tom všem ale je, že právě zlatému věku kinematografie, kterému se film snaží vyjadřovat lásku, dělá až parodicky fascinovaným pohledem v důsledku medvědí službu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Muž, který přemlouvá Eddie Mannixe (Josh Brolin), aby vzal práci ve firmě Lockhead, se zmíní, že test na atolu Bikini proběhl před třemi týdny. To znamená, že se film odehrává v březnu roku 1954. (DavKom)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno